1.325v voltaza ide sa box kulerom na 3.0ghz,ili posto ti imas biostar plocu,pokusaj bez diranja voltaze da postignes 3.0ghz,ako ti izbacuje crn ekran prilikom dizanja sistema,povecaj mu voltazu za jedan korak... i obavezno stavi ht na 4x i memoriju na 667 sa default voltazom...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: naime plan mi je da kloknem 5000 :: na 3.0gh :: pa me zanima da li je neko to uradio bez dizanja napon :: i da li je stabilan na tom kloku.. :: ::
LOL jesi li ti siguran u to ? Mislim, rijetki su Athloni (posebno ti stariji modeli) koje idu na preko 4GHz, kakvo si hladjenje koristio ? To valjda mislis da ti je radio na frekvenciji modela 4700 (znam za 4800 xD) !
Moj stari Athlon 5200+ (2.7GHz, 1MB L2) sam dizao na 3,15GHz @ 1.44V sa CM Hyper TX2 cooler za 24/7 i radio mi je 100% stabilno i nije se nesto pretjerano grijao! Kod mene je bio 65W model ili ti Energy Efficient!
SONY VAIO VGN-FW285J
:: bato moj radio je na 4.7 ko dobar dan.. :: ali mi ova nova ploca ima komplikovaniji bios pa cu morati to malo ispitat :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.