Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Uhh, opet Hyper TX2...
STRANA 1 OD 1
phoboskv Uhh, opet Hyper TX2... 30.01.2009. 02:23 T15028

status: user
broj poruka: 940
Prvo da se izvinim zbog ovolikog teksta i unapred zahvalim svima koji budu imali strpljenja da procitaju ovo moje pisanije.

Imam E4500@2900ghz, GA-P35-DS3L, kupio sam Hyper TX2 i
konacno sam ga nocas montirao. Zapravo, namucio se i nekako ga namestio. Problem je sto su nepristupacni oni plasticni pinovi, pa je veoma tesko da se pritisnu dijagonalno, kako kaze u uputstvu ( a meni je ovo prvi put da menjam cooler, tako da mozete da zamislite). E sad, procitah na nekoliko mesta da ako se kuler postavi, pa se odmah skine, onda zbog razmazivanja paste, nece bas sve ispasti kako treba, tj. mora se staviti nova pasta.

A meni se tako nesto desilo

Pokusavajuci da pritisnem prva dva, dijagonalno postavljena, plasticna `krivaka`, desilo se to da sam primenio(zbog nepristupacnosti)nejednaku silu i samo je jedan upao i skljocnuo, a drugi nikako nije hteo. Ploca se toliko ugibala da sam pomislio da ce puci. U `strahu` sam resio da odvijem onaj sto je upao, pa da krenem iz pocetka. Kad sam skinuo kuler, malo paste je ostalo na procesoru.(u trenutku se setih onoga sto sam procitao i obli me hladan znoj ) Ponovio sam postupak, ali sam skinuo RAM module da bih bolje prisao onim plasticnim `srafovima`, povadio sve kablove i postavio kuler na mesto. Ovoga puta sam uspeo nekako sve da namestim, ali mi se kuler pri montazi malo mrdao dok nisu svi pinovi upali u svoja lezista i skljocnuli. Morao sam da izvadim jedan kuler(8cm) koji sam montirao da duva u RAM module, jer je pravio guzvu. Pomislih, sta je tu je, neiskustvo je krivo za sve. Probacu ga kako radi, pa ako ne obori temperaturu u odnosu na box, kupujem sutra neku pastu i sve ponovo.

Ukljucio sam komp i mereci temp u idle-u, dobio sam vrednosti za oko 10-13 stepeni (oko25c u odnosu na 35 sa box coolerom) manje nego pre. Merio sam sa CoreTemp-om i SpeedFan-om. U full loadu ( OCCT) temp su manje takodje za 10-13 c (ne prelaze 44-45 stepeni, a ranije je bilo oko 57c po jezgru).

Hteo bih da pitam sve koji su imali iskustva sa ovim kulerom, koliko u proseku obara temperaturu u odnosu na box i da li su meni normalne vrednosti ili sam mogao da dobijem i nize temperature da sam sve lepo uradio? Takodje sam primetio da se ne okrece punom brzinom(1800min) vec max oko 1550, a u idle-u oko 1100.(prikljucen je na ploci na cpu-fan `iglice` )

E4500 @2900Ghz, GA-P35-DS3L

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 30.01.2009. 02:28 #93364

broj poruka: 18472
Sve je to normalno,nisi imao za sta da se plasis...Te plasticne kvacice se zovu Intelova snala..Jako su nezahvalne za montiranje i bas moras jako da pritisnes da bi sve leglo u leziste..Ploca se uvija dok nasilno moras da zapnes kao konj da bi uslo u rupice i skljocnulo tj uhvatilo kako treba..
Temperature su te,tako treba da bude..
Fan se okrece shodno temperaturi jer si prikacio na plocu i sad ga preko senzora na ploci regulise bios!
Sve je ok..Ne brini i ne boj se..Samo polako i smireno..

P.S.Taj CPU mozes sad da nasviras na 3.2 Ghz + !!!

I Want to believe - The truth is out there

rasha44 Jedan savet 30.01.2009. 03:28 #93367

broj poruka: 1492
Drugi put slobodno skini kompletnu plastiku, zajedno sa ventilatorom, sa kulera. Tako ćeš mnogo lakše da ga namontiraš. Videćeš da se plastični deo lako skida. Nemoj da se plašiš, samo pa povuci na gore. Posle će ti biti jasno kako da ga vratiš, kad vidiš žljebove na metalnom delu, sa strane. To ti je dobro i za čišćenje prašine sa ventilatora, kad za to dođe vreme.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

phoboskv Re: 30.01.2009. 05:28 #93370

@SkyFire

Ok. Sad mi je lakse

Sto se tice `P.S.`-a, pa nece nesto ni 3.2 majku mu. I ja sam mislio da moze. Do 3.1 moze, a na 3.2 nece da udje u win. Mada sam na brzinu probao. Nisam dizao nista od napona osim vram-a za 0.1. Vcore je 1.189 (cpuz)

@rasha44

Hvala na savetu. Sigurno cu to da uradim drugi put.

Pozz

DmasteRNo1 Intelova š(n)ala 30.01.2009. 09:16 #93374

broj poruka: 6103
E, pa da imaš AMD-a, i da si kupio Hyper TX(2) mogao bi da pozoveš i svoju babu da ti ga namesti. Prosto je k`o pasulj. A, kao što ti Raša reče, ako ga ikada budeš ponovo skidao, obavezno prvo skini plastiku sa ventom, da na zagorčavaš sebi život još više.

Šefe, koji ti je vrag?

NMY Re: Intelova š(n)ala 30.01.2009. 10:27 #93383

broj poruka: 1509
Intelova `snala` je toliki shit da ja ne mogu da vjerujem da nisu usavrsili jos nista na tom polju, mislim, stvarno je jebada zamijeniti cooler, X puta mi se desilo da ubodem tri i cetvrta nece ni za lijeka da stane u leziste...

Koliko sam se samo puta iznervirao zbog toga, a mijenjao sam je dosta puta xD !

AMD nacin je dosta jednostavniji i brzi i laksi za montazu... REALNO !

PS : I da, plastika se obavezno skida, zar nisi pogledao makar malo uputstvo kada kazes da prvi put mijenjas cooler... E pa trebao si xD !

SONY VAIO VGN-FW285J

:: E, pa da imaš AMD-a, i da si kupio Hyper TX(2) mogao bi da pozoveš i svoju babu da ti ga namesti. Prosto je k`o pasulj. A, kao što ti Raša reče, ako ga ikada budeš ponovo skidao, obavezno prvo skini plastiku sa ventom, da na zagorčavaš sebi život još više
::
:: Šefe, koji ti je vrag?
phoboskv Re: Re: Intelova š(n)ala 30.01.2009. 15:03 #93419

Naravno da sam pogledao uputstvo i nigde ne pise da se plastika skida. Na slici je bas sa plastikom.

Nema veze. Sada znam

:: Intelova `snala` je toliki shit da ja ne mogu da vjerujem da nisu usavrsili jos nista na tom polju, mislim, stvarno je jebada zamijeniti cooler, X puta mi se desilo da ubodem tri i cetvrta nece ni za lijeka da stane u leziste..
:: Koliko sam se samo puta iznervirao zbog toga, a mijenjao sam je dosta puta xD
:: AMD nacin je dosta jednostavniji i brzi i laksi za montazu... REALNO
:: PS : I da, plastika se obavezno skida, zar nisi pogledao makar malo uputstvo kada kazes da prvi put mijenjas cooler... E pa trebao si xD
:: SONY VAIO VGN-FW285
:: :: E, pa da imaš AMD-a, i da si kupio Hyper TX(2) mogao bi da pozoveš i svoju babu da ti ga namesti. Prosto je k`o pasulj. A, kao što ti Raša reče, ako ga ikada budeš ponovo skidao, obavezno prvo skini plastiku sa ventom, da na zagorčavaš sebi život još više
:: ::
:: :: Šefe, koji ti je vrag?
philaemos 30.01.2009. 17:18 #93443

broj poruka: 2743
Temperature su ti super

E stvarno se serem u Intela i njihovo umece, meni je 5 dlaka na glavi osedelo dok sam namontirao OCZ Vanquisher. AMD kulere sam montirao par puta, i mnogo lakse ide

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs