Pokusavam da izvucem max iz mog Q9550 na vazduhu... dosao sam do 4.17GHz i dalje nemere!!! PLAVI EKRAN ME POZDRAVLJA... kaze greska USB HUB... detalje sam zaboravio da zapisem a sad me mrzi da ga ceram ponovo... da li neko moze da mi kaze sta moze biti...
Ja sumnjam na voltazu NB-a posto je bila 1.3V i na nedostatak snage napajanju...
Napajanje je 600W OCZ ModXStream Pro...
Nakaceno na njega: Asus P5Q-E Q9550 (4.169MHz, 1.44V) GTX260 TOP (772/1308) OCZ Reaper 1076MHz (2.1V) 6 x CM L2R ventilatora 2 x DVD-RW Pioneer 216D i 111D WD 640AAKS
Sta mislite jel moze napajanje da izvuce... 4.2GHz???
Za svaki dan ga drzim na 3.9GHz sa svim ovim cudesima i radi savrseno!
I sta si ocekivao ovde da dobijes odgovor?Sad ce pavijani da te spopadnu sa podjebackim fazonima da bi te zaj_bavali! Samo kratki hint!Ploca ti je udarila u wall,tj FSB ne mozes vise da izguras sa Quad-om!
I Want to believe - The truth is out there
:: Pokusavam da izvucem max iz mog Q9550 na vazduhu... dosao sam do 4.17GHz i dalje nemere!! :: PLAVI EKRAN ME POZDRAVLJA... kaze greska USB HUB... detalje sam zaboravio da zapisem a sad me mrzi da ga ceram ponovo... da li neko moze da mi kaze sta moze biti.. :: :: Ja sumnjam na voltazu NB-a posto je bila 1.3V i na nedostatak snage napajanju.. :: :: Napajanje je 600W OCZ ModXStream Pro.. :: :: Nakaceno na njega :: Asus P5Q- :: Q9550 (4.169MHz, 1.44V :: GTX260 TOP (772/1308 :: OCZ Reaper 1076MHz (2.1V :: 6 x CM L2R ventilatora :: 2 x DVD-RW Pioneer 216D i 111 :: WD 640AAK :: :: Sta mislite jel moze napajanje da izvuce... 4.2GHz?? :: :: Za svaki dan ga drzim na 3.9GHz sa svim ovim cudesima i radi savrseno!
E cika Sky nisi me razumeo... upali se komp ali cim ga opteretim plavi ekran... do cpu napona nije 1.41 u idle znaci iznad 1.44 ne ide sa malim opterecenjem zar ne??? Gile javi se i meni... Slavuj nemam pojma koliko je stepeni ako mislis na nb!!! taj idikator mi ne radi pokazuje 29C mada je mnogo vise... a napajanje radi bre super i na 4.1 sa svim tim pratecim vokalima nego nemam kuler dobar... cini mi se da mu je 4.1 mozda poslednja stanica (sto se tice napajanja!!!)
:: I sta si ocekivao ovde da dobijes odgovor?Sad ce pavijani da te spopadnu sa podjebackim fazonima da bi te zaj_bavali :: Samo kratki hint!Ploca ti je udarila u wall,tj FSB ne mozes vise da izguras sa Quad-om :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Pokusavam da izvucem max iz mog Q9550 na vazduhu... dosao sam do 4.17GHz i dalje nemere!! :: :: PLAVI EKRAN ME POZDRAVLJA... kaze greska USB HUB... detalje sam zaboravio da zapisem a sad me mrzi da ga ceram ponovo... da li neko moze da mi kaze sta moze biti.. :: :: :: :: Ja sumnjam na voltazu NB-a posto je bila 1.3V i na nedostatak snage napajanju.. :: :: :: :: Napajanje je 600W OCZ ModXStream Pro.. :: :: :: :: Nakaceno na njega :: :: Asus P5Q- :: :: Q9550 (4.169MHz, 1.44V :: :: GTX260 TOP (772/1308 :: :: OCZ Reaper 1076MHz (2.1V :: :: 6 x CM L2R ventilatora :: :: 2 x DVD-RW Pioneer 216D i 111 :: :: WD 640AAK :: :: :: :: Sta mislite jel moze napajanje da izvuce... 4.2GHz?? :: :: :: :: Za svaki dan ga drzim na 3.9GHz sa svim ovim cudesima i radi savrseno!
Gde nadje tog sirotog Asus-a da nasviravas... mislim siroti NB i SB i magistrala i dzek od PS/2 misa i baterija na maticnoj ploci... salim se... ta ti ploca definitivno nije za nasviravanje... (mislim na neki ekstremni klok magistrale i procesora, za to su vise skuplji modeli) Napajanje daje drugacije simptome... pre ce biti od `prekloka` mucenika Asus-a... posto si stigao do 4GHz predpostavljam da si menjao rezim rada RAM-a i njegove tajminge i voltazu, tako da to valjda nije usko grlo... :) pozz
ok... nisam dirao memoriju... Imam OCZ Reaper 2GB 1200MHz rade bez problema na default tajminzima do 1150MHz e onda prestaje asus da voli jace od toga bar mi tako cika sky kaze, tu vec treba podesiti tajminge! Ma znam ja da je ovo P45 a ne X48 ali iskreno ja sam PREZAdovoljan koliko je ova ploca uspela da izvuece klok... sa boljim hladjenjem radila bi i na 4.1 za svaki dan... ali Vendetta 2 jednostavno nije V8 ili TRUE pa moram da se zadovoljim sa 3.9 za svaki dan!!!
:: Gde nadje tog sirotog Asus-a da nasviravas... mislim siroti NB i SB i magistrala i dzek od PS/2 misa i baterija na maticnoj ploci... salim se... ta ti ploca definitivno nije za nasviravanje... (mislim na neki ekstremni klok magistrale i procesora, za to su vise skuplji modeli :: Napajanje daje drugacije simptome... pre ce biti od `prekloka` mucenika Asus-a... posto si stigao do 4GHz predpostavljam da si menjao rezim rada RAM-a i njegove tajminge i voltazu, tako da to valjda nije usko grlo... : :: pozz
Nasviraj napon memorije na 2.2V~2.4V ako vec nije, pa onda probaj
:: ok... nisam dirao memoriju... Imam OCZ Reaper 2GB 1200MHz rade bez problema na default tajminzima do 1150MHz e onda prestaje asus da voli jace od toga bar mi tako cika sky kaze, tu vec treba podesiti tajminge :: Ma znam ja da je ovo P45 a ne X48 ali iskreno ja sam PREZAdovoljan koliko je ova ploca uspela da izvuece klok... sa boljim hladjenjem radila bi i na 4.1 za svaki dan... ali Vendetta 2 jednostavno nije V8 ili TRUE pa moram da se zadovoljim sa 3.9 za svaki dan!! :: :: :: Gde nadje tog sirotog Asus-a da nasviravas... mislim siroti NB i SB i magistrala i dzek od PS/2 misa i baterija na maticnoj ploci... salim se... ta ti ploca definitivno nije za nasviravanje... (mislim na neki ekstremni klok magistrale i procesora, za to su vise skuplji modeli :: :: Napajanje daje drugacije simptome... pre ce biti od `prekloka` mucenika Asus-a... posto si stigao do 4GHz predpostavljam da si menjao rezim rada RAM-a i njegove tajminge i voltazu, tako da to valjda nije usko grlo... : :: :: pozz
Razlika izmedju ova dva chipa je u sledecim karakteristikama :
X48 Chipset ide na vrhunske ploce za najbolje performanse i brzinu,stabilnost i namanjen je vrhunskom OC-u!Njega ne mozes da nadjes na plocama od 100 eur vec je samo za profesionalce i entuziaste..
E sad,P45 Chipset je izasao posle X48...Po rangu klasifikaciji je ispod X48 po specifikacijama i performansama..Pakuje sa za siru naordnu masu i radi u skladu sa kvalitetom ploce..Stavlja se takodje i na vrhunske ploce iz ROG serije kao sto je Maximus II Formula! P45 Chipset je dosta hladniji od X48 - Prednost,manje potrazuje napona,FSB je moguce vise izgurati nego li na X48 a govorim generalno za DDR2 platformu... Primer,Maximus II Formula ce za bench da gurne preko 500 FSB dok je za X48 limit 500 FSB i to za extra primerke..Sve u svemu generalno sa Quadom ni P45 ne moze da izgura stabilan FSB preko 480-490 FSB vrh.. Jedina razlika i vrhunac performasi dolazi kod DDR3 platforma ne X48 Chipset-u i tu je neprikosnoven! Rampage Extreme dostize stabilan FSB od 500 + zavisno od primerka (sa Quad-om) a za bench ide i do 600 FSB a pronalazio sam primerke na netu i na 700 FSB stim sto ne mogu reci dal bi sa Dual Core-om-to ce biti najverovatnije,quad nema teorije...
@Lonely Max@ Ono sto tebe gusi je NB...Ne mozes da gurnes veci FSB kroz magistralu i trebas da dizes NB voltazu i da trazis limit tvoje ploce.. Trebao bi da dostignes 500 FSB - 4.250 Mhz ... Memorija nema veze sa ovim jer nisi dostigao ni defaultni clock memorije niti latencije a koliko se secam propisana je na 2.1v i preko toga ne treba ici! Quad uvek koci propusna moc NB-a i to zapamti jer vuce 4 kanala! Znaci dizi napon na NB-u,pogledaj specifikacije tvoje ploce koliko moze da istrpi napon pa se onda igraj!
Dakle, ja sam sa govnom od napajanja Chieftec 410W izvrteo 3DMark na max rezoluciji sa 8AA i 16Aniso sa upaljenim ZoneAlarmom i NOD32 pri cemu mi je procesor radio 3720MHz a magisitrala na 520MHz sa memorijom Geil ddr1066 na ddr1120 Samim podizanjem brzine magistrale moras da podizes i napon memorije iako ti je rezim `kao` po specifikaciji npr OCZ Reaper DDR1200 Nema sanse da bude npr fsb 566MHz, DDR1200 a da radi na 2.1V A ako taj Asus ne moze da gura magistralu do 600MHz baci ga u kontejner Kada bih na mom DFI DK P45 imao Reaper na 1200, bolji procesor od mog e7300 i napajanje od 600W, nasvirao bih magistralu opusteno na 600MHz, sto ljudi rade na stranim forumima, cak imas i primer na DFI sajtu gde radi na 620MHz Malo si se ortak Sky zajebunio :P Pozz
Ja ne znam o cemu ti zapravo pricas?Da FSB ima veze sa voltazom memorije?I da povecanjem FSB-a moras da dodajes napon memoriji!?Ako je dafaultni clock memorije 1200 Mhz i napon 2.1v to su fabricke specifikacije koje su propisane za def...Njemu na OC-u ne dolazi ni do 1000 Mhz kad OC-uje masinu tako da Voltaza moze opusteno i da se spusti..Tek kada predje defaultni clock i latenicje mogu da se koriguju i napon i to sve u skladu sa postavljenim strapom za FSB!Znaci nije mi jasno o cemu ti pricas zaista?! Drugo DFI je poznat po visokom FSB-u ali ti guras FSB na dual Core-u,na Quad-u pitanje je dal bi i mogao da boot-ujes na 500 FSB! Znaci ili se malo bolje izrazi ili pojasni sta si zeleo da kazes jer ovo sto si napisao nema veze sa istinom!
:: Mnogo ljudi se zbunjuje sa tim oznakama DDR1xx :: :: Dakle, ja sam sa govnom od napajanja Chieftec 410W izvrteo 3DMark na max rezoluciji sa 8AA i 16Aniso sa upaljenim ZoneAlarmom i NOD32 pri cemu mi je procesor radio 3720MHz a magisitrala na 520MHz sa memorijom Geil ddr1066 na ddr112 :: Samim podizanjem brzine magistrale moras da podizes i napon memorije iako ti je rezim `kao` po specifikaciji npr OCZ Reaper DDR1200 :: Nema sanse da bude npr fsb 566MHz, DDR1200 a da radi na 2.1 :: A ako taj Asus ne moze da gura magistralu do 600MHz baci ga u kontejne :: Kada bih na mom DFI DK P45 imao Reaper na 1200, bolji procesor od mog e7300 i napajanje od 600W, nasvirao bih magistralu opusteno na 600MHz, sto ljudi rade na stranim forumima, cak imas i primer na DFI sajtu gde radi na 620MHz :: Malo si se ortak Sky zajebunio :P :: Poz :: :: :: :: ::
Odkud to da ta memara ide 1200MHz sa 2.1v ? Ako su oni to napisali onda stvaro sramota za njih. I vise nego siguran sam da joj za to treba bar 2.25v- 2.3v.
Ja BUFFALO FIRESTIX 1066MHz guram na 1160MHz @ 2.1V @ 4-5-5-15 Na 1000MHz mi ide @ 2.0V @ 4-4-4-12
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Odkud to da ta memara ide 1200MHz sa 2.1v ? Ako su oni to napisali onda stvaro sramota za njih. I vise nego siguran sam da joj za to treba bar 2.25v- 2.3v.
Sky nemoj da se ljutis, ali brate ti stvarno ne znas nista, s` ozirom na to sto si zadnje napisao Ti dakle mislis da fsb mozes da karabudzis od 200MHz pa do 10000000 i da ce tvoja RAM memorija da kaze: `ma radi sta hoces, ja sljakam na 2.1V` OCZ jeste napisao da je njihov Reaper deklarisan na DDR1200 sa 2.1V i 5-5-5-15 clk, ali ti nije rekao za koju vrednost fsb-a se to odnosi (u ovom slucaju je 266MHz) FSB=Front Side Bus iliti `magistrala`, ti odredjuje stavrnu brzinu na kojoj tvoja RAM memorija radi. Na primer, ako ti imas DDR800 memoriju i Intel e5400 za koji pise da mu je fsb 800 magistrala ti radi na 200MHz, i memorija radi na 200MHz i 1.85V, kada stavis fsb na 366 ti si klokovao memoriju na 366MHz i ako joj ne promenis odnos njenog kloka i magistrale, to nece da ti rad jer bi ona radila kao DDR1464, znaci preklokovao si je. Mnoge ploce taj odnos same menjaju pa ti o tome i ne razmisljas, ali to tako radi. Da bi moj Intel e7300 radio na 4GHz, ja mogu npr da mu stavim fsb 400MHz x 10 = 40000MHz, ali ce moja memorija tada da bude nasvirana na DDR1600 i naravno da nece da radi, zato je stavis u mod 400/800 ili sta vec, ali ako hoces da ti OCZ radi kao DDR1200 sa magistralom od 566MHz umesto 266MHz zasta je deklarisan, moras da joj povecas napon...
Mislim da bi mogao Quad na 600MHz fsb. Bitno je samo ne preterati sa klokom, recimo 3.6GHz i fsb 600MHz bi radilo.
e7300 jeste: Intel 2.66GHz, fsb1066, 3MB cache i to je govno od procesora ako ga poredis sa nekim quadom, a njemu radi fsb sa 266MHz na 520MHz k`o iz picke....
Jeste tom liku usko grlo memorija, i verujem da ona moze da radi i na DDR1300 samo kad bi joj stavio napon recimo 2.3V Imam: Geil BD Evo One DDR1066, 2.1V 5-5-5-15 clk, i radi i na DDR1180 sa magistralom od 366MHz ali sa naponom od 2.2V, radi i kao DDR1040 sa magistralom od 520MHz i naponom od 2.3V,.... kapiras me?
edit: pokusavam da vam kazem da ne moze magistrala da ti pici na 566MHz i da ocekujes da ce moj Geil da radi kao DDR1100, sto vise sviras magistralu, vise moras da povecas napon memorije, i da ne ocekujes da ti radi na onom sto su napisali na sajtu Geil-a. Isto se odnosi i na OCZ i na sve druge
:: Vas dvoje se totalno nista razumeli . :: :: A evo ja se kladim da taj OCZ ne moze da radi na 2.1v i 1200MHz. :: I nema to veze sa odnosom FSB:DRAM. Ja kazem za memoriju ::
Prvo nije mu memorija uopste usko grlo. Sto se mene tice uopste je pitanje glupo. Jel to negde pise da svaki Q9550 ide 4.2GHz uz ta i ta setovanja na papiru ? Ne moze se tek tako izvuci to ( pod uslovom da primerak uopste moze ) A posto je za bench tih 4.2GHz, otvori prozor i dizi NB na 1.5v :)
Sky je mislio da ti pricas da voltaza memorije ima veze sa FSB-om, sto naravno nema. Tii pricas da ima jer FSB*RAM multiplier = RAM speed. Pa naravno, ali on je pricao samo o FSB-u i normalno da nece memoriju staviti na 1400MHz.
Quad + 600FSB, moze ali samo u bios-u da unese a zatim quit without saving :)
Poenta je da ti pricas da se memorija clockuje promenom FSB-a idt.. a naravno da svi mi to i znamo :)
Ne ljutim se ali brate ja nisam amater ili me ti nisi razumeo a lepo sam objasnio!
:: Sky nemoj da se ljutis, ali brate ti stvarno ne znas nista, s` ozirom na to sto si zadnje napisa
Ne ljutim se ali brate ja nisam amater ili me ti nisi razumeo a lepo sam objasnio!
:: Ti dakle mislis da fsb mozes da karabudzis od 200MHz pa do 10000000 i da ce tvoja RAM memorija da kaze: `ma radi sta hoces, ja sljakam na 2.1V
To nisam rekao,ne pratis sta sam pisao!Ako pricamo o odnosu memorije i FSB-a stvari stoje ovako..Zavisno od postavke strapa tj delioca u odnosu na memoriju tj postavljenog FSB-a,visine samog Clocka CPU-a toliko ce memorija biti deklarisana na tu vrednost koju dobijes!Ja kazem da u Lonely Max-ovom slucaju,sad isprati dobro,nije dosao ni do defaultne vrednosti memorije ni latencija,znaci radio je OC sa 4 Ghz + sa memorijom na 900 Mhz +...Kada FSB podigne dovolno visoko da mu defaultni clock memorije vec prelazi 1200 Mhz onda mora da dize voltazu memorije kako i da olabavi latencije!Sve ispod toga mu napon na memoriji ne treba!Naravno podesavanjem strapa takodje moze da menja brzinu memorije pa da OC-uje memaru koliko moze da izgura..
FSB ove ploce je 1600/1333/1066/800 MHz a magistrala memorije sa podrskom od 1200..Znaci sve preko 1200 Mhz nema potrebe da nateze memoriju sa voltazom! I opet znaci nemam pojma o cemu ti pricas!Ja govorim srpski covece!
P.S.Ako gurnes sa Qaudom 600 FSB ja cu da pojedem plocu!
:: OCZ jeste napisao da je njihov Reaper deklarisan na DDR1200 sa 2.1V i 5-5-5-15 clk, ali ti nije rekao za koju vrednost fsb-a se to odnosi (u ovom slucaju je 266MHz :: FSB=Front Side Bus iliti `magistrala`, ti odredjuje stavrnu brzinu na kojoj tvoja RAM memorija radi. :: Na primer, ako ti imas DDR800 memoriju i Intel e5400 za koji pise da mu je fsb 800 magistrala ti radi na 200MHz, i memorija radi na 200MHz i 1.85V, kada stavis fsb na 366 ti si klokovao memoriju na 366MHz i ako joj ne promenis odnos njenog kloka i magistrale, to nece da ti rad jer bi ona radila kao DDR1464, znaci preklokovao si je. Mnoge ploce taj odnos same menjaju pa ti o tome i ne razmisljas, ali to tako radi. Da bi moj Intel e7300 radio na 4GHz, ja mogu npr da mu stavim fsb 400MHz x 10 = 40000MHz, ali ce moja memorija tada da bude nasvirana na DDR1600 i naravno da nece da radi, zato je stavis u mod 400/800 ili sta vec, ali ako hoces da ti OCZ radi kao DDR1200 sa magistralom od 566MHz umesto 266MHz zasta je deklarisan, moras da joj povecas napon.. :: ::
Ufff zajebi pricu, predpostavljam ja da ti znas, ali nisam uspeo da vam objasnim ono sto sam mislio, a nisam ni rekao da njegov procesor treba da radi na 4.2GHz vec je on rekao da memorije nece vise od DDR1100 a pise DDR1200, to je poenta svega. Ili ja brate postujem na pogresnoj temi... i to je moguce... :) pozz
:: Hm..ne. :: :: Prvo nije mu memorija uopste usko grlo. Sto se mene tice uopste je pitanje glupo. Jel to negde pise da svaki Q9550 ide 4.2GHz uz ta i ta setovanja na papiru ? Ne moze se tek tako izvuci to ( pod uslovom da primerak uopste moze ) :: :: Sky je mislio da ti pricas da voltaza memorije ima veze sa FSB-om, sto naravno nema :: Tii pricas da ima jer FSB*RAM multiplier = RAM speed. Pa naravno, ali on je pricao samo o FSB-u i normalno da nece memoriju staviti na 1400MHz :: :: Quad + 600FSB, moze ali samo u bios-u da unese a zatim quit without saving : :: :: Poenta je da ti pricas da se memorija clockuje promenom FSB-a idt.. a naravno da svi mi to i znamo :)
Nesto si se prijatelju zbunio ili te mi ne razumemo i dalje..U ovom slucaju blage veze memorija nema sa uskim grlom!Kod Lonely Max-a se moze desiti da i CPU ima wall samo sto se ja u to nebi kladio..Ploca mu je udarila u Wall zbog NB-a jer nema dovoljno napona da gurne 4 kanala kroz magistralu!Kad podigne napon NB-a mozda bude mogao i veci FSB da dobije..To je cela poenta..Ne znam sta si ti skontao ali ajde...
To sto si hteo da kazes i nase babe znaju,naravno ko ih ima
P.S. Da li ja tebi sad treba da kazem da nemas pojma ili to da pripisem tvom zbunjivanju?
:: Ufff zajebi pricu, predpostavljam ja da ti znas, ali nisam uspeo da vam objasnim ono sto sam mislio, a nisam ni rekao da njegov procesor treba da radi na 4.2GHz vec je on rekao da memorije nece vise od DDR1100 a pise DDR1200, to je poenta svega :: Ili ja brate postujem na pogresnoj temi... i to je moguce... : :: poz :: :: :: :: Hm..ne. :: :: :: :: Prvo nije mu memorija uopste usko grlo. Sto se mene tice uopste je pitanje glupo. Jel to negde pise da svaki Q9550 ide 4.2GHz uz ta i ta setovanja na papiru ? Ne moze se tek tako izvuci to ( pod uslovom da primerak uopste moze ) :: :: :: :: Sky je mislio da ti pricas da voltaza memorije ima veze sa FSB-om, sto naravno nema :: :: Tii pricas da ima jer FSB*RAM multiplier = RAM speed. Pa naravno, ali on je pricao samo o FSB-u i normalno da nece memoriju staviti na 1400MHz :: :: :: :: Quad + 600FSB, moze ali samo u bios-u da unese a zatim quit without saving : :: :: :: :: Poenta je da ti pricas da se memorija clockuje promenom FSB-a idt.. a naravno da svi mi to i znamo :)
Sky, ako je decko hteo da klokne proc na 4200MHz i stavio fsb 420MHz puta 10, dobice 4200MHz i mozda procesor i moze da radi ali, mozda memorije nece da mu zvace 420MHz i rezim DDR1200 sa naponom od 2.1V.... eto opet se ne kapiramo.... :) Aj zajebi ovo, koj` ce mu na kraju krajeva 4GHz, u igricama bi vise bi dobi da GPU klokne za 40MHz nego procesor za 800MHz.
Prvo Q9550 ima multiplier 8.5. Znaci ako mu je potreban clock od 4200 Mhz treba mu FSB od 495!Ako mu je strap na 333 osnovna vrednost memorije bice na 991 Mhzna kojoj je i radio bench,druga sledeca vrednost bice 1189 Mhz - opet ne dostize defaultne vrednosti memorije!Ako stavi strap na 400 odnos FSB prema memoriji 1:1 prva vrednost memorije bice 990 Mhz a sledeca 1319 Mhz.. Da li sad razumes sta ti govorim i da to sto ti pokusavas da objasnis nema veze sa ovom tematikom tj problematikom!Decko je radio bench,znaci zato ganja clock CPU-a a ne za svaki dan,to je jako tesko,jedno 4.0 Ghz prolazi...Ono sto njega koci je NB ,vervatno je stavio malu voltazu i ne moze da pogura 4 kanala pa mu puca!Sto veci FSB vise trpi NB i potrazuje veci napon..Kod Dual Core-a je sasvim druga prica i FSB ide znatno vise kako za svaki dan tako i za bench ali sa Quadom ne moze! P.S.Za memoriju ne moze da se kaze da je usko grlo,moze samo da koci!
:: Sky, ako je decko hteo da klokne proc na 4200MHz i stavio fsb 420MHz puta 10, dobice 4200MHz i mozda procesor i moze da radi ali, mozda memorije nece da mu zvace 420MHz i rezim DDR1200 sa naponom od 2.1V.... eto opet se ne kapiramo.... : :: Aj zajebi ovo, koj` ce mu na kraju krajeva 4GHz, u igricama bi vise bi dobi da GPU klokne za 40MHz nego procesor za 800MHz. :: :: ::
Brate, ja sam naveo primer `kao bajagi` ako hoces 4200 mozes da ga dobijes kao 420 x 10( ne idem u sitna creva, vec koristim okrugle brojeve), sve vreme poredim sa mojim procesorom koji ima mnozioce kao cele brojeve sa maksimalnim x10 bez koraka od po 0.5, citaj malo bolje, nigde nisam naveo oznaku njegovog procesora nego sam ga oslovljavao kao `njegov` ni negledajuci tacno koji je model u pitanju. Drugo, Indijanac ti je keva. Trece, 600 je vrlo moguce, uz odgovarajucu maticnu plocu, sigurno ne uz Asus P5Q npr, moj DFi je jedan od najjeftinijih sa P45 intel chipsetom, a procesor jedan od najjeftinijih C2D pa fsb radi na 520MHz, mozda moze i vise ali nisam probao, posto mi stuca napajanje Cetvrto, daleko od toga da sve znam, tada ne bih uopste gledao ovaj forum
:: od ove price posta basna...(Eufrat) :: Q9550 mnozilac x10???? :: i kakav FSB od 600Mh :: :: P.S. izgleda da covek misli da sve zna....
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.