Ova biostar ploca je odlicna, opcije za overklok su super, samo imam par pitanja. Ja sam ovaj Athlon X2 5600+ klokovao sa 2,9Ghz na 3,3Ghz morao sam da podignem voltazu za memoriju na 2,15 i za CPU na 1,4 da bi bio `stabilan`(prosao 3dmark 06). E sad ja kad probam da ga klokujem na 3,4Ghz podignem FSB on krene da se pali i kad stigne do Windows XP da ucitava odjednom se zacrni ekran i tako stoji ni ne restartuje se, ja podignem voltazu za proc. , mem. za jos par koraka i za SB i NB ali opet isto, a ne smem preko 1,42 da idem plasim se sa box kulerom. Ne znam dal je to procesor dostigao neki maksimum ili treba bolji kuler, narucio sam OCZ Vanquisher (nije bas kao Vendetta ali bolji od box-a sigurno).
I ima opcija u BIOS-u Processor Voltage tu mi ne daje vise od 1,35 a ima i processor overvoltage tu mogu do +737 da idem sto koliko sam ja shvatio daje max voltazu posto je moj procesor na 1,280V default + 0,737 to bi bilo 2,017 naravno da nisam stavljao toliku voltazu, ali da li je moguce da ova ploca moze toliko vecu voltazu od defaultne da isporuci ? I dal kd klokujem da idem samo preko tog overvoltage kad dizem voltazu za procesor, ne znam sta su stavljali Processor voltage koji je ogranicen na 1,35 ?
Planiram neki Phenom II za nekoliko meseci kad ima padne cena.
:: :: :: :: postigao si prilican overklok ovoga procesora. Smatraj da je to - to. E sad, sledeci put kada budes kupovao/menjao, bice to neki 4x Phenom...
Jel mislis na CPU overvoltage da ne idem vise od +0,087 ? Jel ti kad klokujes dizes voltazu preko CPU Overvoltage ono gde ima u koracima +0,012 i tako dalje... Imam nesto CPU Voltage sto pise i tu ne moze da se namesti preko 1,35V a meni je default na 1,280 a u CPU Overvoltage moze ako mi je default 1,280 da se ide do +0,737 to bi bilo 2,017V ?!?! Sad men zbunjuje koja je razlika izmedju CPU Voltage i CPU Overvoltage i sta se koristi ja mislim ovo CPU Overvoltage bar sam ja tako radio.
:: Pozeljno je da ne prelazis voltazu u biosu 0.87,ja sam ti rekao da je ploca vrhunska!!!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Ne znam uzeo sam OCZ Vanquisher pa cu ga montirati danas, meni kad je 1,35voltaza mogu 3,2Ghz najvise da bude stabilno, ali vise mi i ne treba jer ne moze preko 3,3 izgleda.
I jel tebi u BIOS-u pise isto kod CPU Voltage maximalno 1,35 a posle preko Overvoltage mozes da povecavas na vise ako hoces ?
:: da 0.50,0.75,0.87 i tako dalje valjda ide tak :: :: sve preko 1.35 navoltazi CPU je rizik,do 1.35 je o :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.