Imam veliki problem. Računar se sam od sebe resetuje iz čista mira, bilo da radim nešto ili kad je u stand by režimu. To se deševa bilo kad, nekad dva puta u sat vremena nekad ceo dan radi lepo, nekad jednom dnevno. NOD 32 i Spy BOt updejtopvani redovno, kažu da nema virusa. U računaru imam dva SATA hardiska jedan DVD ROM, 3x USB PCI kartice kao proširenje usb portova, koristim dosta USB uređaja. Memorija 1gb kingston, je zamenjena sa 512 na 1gb, pre dva meseca. Ono što sam primetio je kad uključim računar, dosta dugo moram da čekam dok se računar uključi, nekad i po 3-4 minuta mu treba da krene da diže sistem.
Celo kućište sam otovrio i usisao komplet unutrašnjost i svaku komponentu izvadio i očistio kontakte ali i dalje zeza taj reset. Tipujem da možda napajanje nije dobro, ili možda CPU, HDD, memorija,nisam pametan više
Pa glavno nisi naveo? AKo je u pitanju hard reset a ne soft, onda je u pitnaju nesto od komponenti. Koja je ploca i koje napajanje??? Desni klik My Computer, pa advanced, pa u startup and recovery u settings iskljucis restart automaticaly. Javi sada koju stop gresku daje BSOD (plavi ekran)
A N G E L
:: samo da dodam, ovo mi javlja posle restarta, nakon dizanja sistem :: :: `The system has recovered from a serious error :: :: :: ::
Instaliraj i Ad-Aware pa skeniraj i sa njim. Ko zna, mozda pomogne, a nije ga lose imati. I jel ti se komp resetuje iz nekog posebnog programa(uvek isti program), ili nasumice? I proveri temp procesora, ja sam prosle nedelje imao problem zbog toga.
:: Probaj za drugim napajanjem, jer Frontier je izgleda na izdisaju :: :: Frontier 50 :: memorija 30 :: hard 15 :: procesor 5 :: :: Javi sta si uradio :: :: Poz :: :: ::
Na tih 99% ja dajem još 17000%. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Dizem ulog: Frontier 99 :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Probaj za drugim napajanjem, jer Frontier je izgleda na izdisaju :: :: :: :: Frontier 50 :: :: memorija 30 :: :: hard 15 :: :: procesor 5 :: :: :: :: Javi sta si uradio :: :: :: :: Poz :: :: :: :: :: ::
imam isti problem sa starim pc-em vec sam pisao o tome da ne davim uradio sam ono sta je machine rekao sada cu videti.inace napajanje je trust 400W. 2100 dinzi bilo pre par meseci al nije to i dalje se ponasa isto pc ume da mi se resetuje i po 5 puta dok ne proradi kako treba. poz.
To je obicno simptom losih elektolita, na ploci uglavnom...
A N G E L
:: :: :: imam isti problem sa starim pc-em vec sam pisao o tome da ne davim uradio sam ono sta je machine rekao sada cu videti.inace napajanje je trust 400W. 2100 dinzi bilo pre par meseci al nije to i dalje se ponasa isto pc ume da mi se resetuje i po 5 puta dok ne proradi kako treba. poz.
U dinar da ti je mozda losa struja, i da bolje iskljuci komp nego da ga stavis u stand by, u prvom slucaju ne moze od prevelikog pojacanja napona itd. da crkne a u drugom moze, ovo je veoma realno za Srbiju (to sa strujom),...
To ni cika Bili iz Microshitsoft-a ne zna :D `Istakni` sve iz kucista, ostavi samo mis, tastaturu i monitor utaknute, iskljuci DVD i HDD (ostavi samo onaj na kojem ti je Windows), pa probaj. Probaj da snimis svez Windows ili proveri da ti se nesto ne pregreva (graficka, procesor...)
je*em li ga, moz` da bude svasta :) Pozz
:: :: :: :: i ja sam uradio ono sto je rekao cika machine znaci izasao mi je palvi ekran i kaze ::: :: :: STOP: c0000145 {aplication error :: The aplication faliled to initialize properly {0xc0000102}.Click on ok to terminate the aplication :: :: Begining dump of physical memory :: Physical memory dump complete :: Contact your system administrator or tehnical support group for further assistance :: :: STA OVO ZNACI? hvala unapred.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.