U pitanju je amd duron 1200,matsonicMS8308EP,SDRAM 2 X 128,GEFORCE 2,HDD 30 GB,CD ROM, upalim komp sve radi ok sat dva,ugasim par puta sve ok,upalim 5-i put nista crn ekran,kuler vrti ,promenim napajanje opet isto,kad se upali radi sledeci pokusaj da se upali nista,probao sam da zamenim i memoriju isto,graficku isto,nekad se desi da kad ga upalim zabode posle par minuta rada,da li je do ploce ili procesora nemam mogucnosti da promenim plocu ili procesor
N ebi trebalo da je do procesora,verovatno je ploca,izvadi graficku i probaj sa onom na ploci integrisanom,pre toga izvadi paderiju na koji minut da se razmagnetise!!!
Matsonic ploce spadaju u jedne od losijih,a s` obzirom da je tvoj komp star sigurno jedno 6-7 godina ja bi rekao da je ploca odradila svoje... Na mojoj staroj trojci su bili slicni simptomi,pre nego sto je ploca bacila kasiku...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: U pitanju je amd duron 1200,matsonicMS8308EP,SDRAM 2 X 128,GEFORCE 2,HDD 30 GB,CD ROM :: upalim komp sve radi ok sat dva,ugasim par puta sve ok,upalim 5-i put nista crn ekran,kuler vrti ,promenim napajanje opet isto,kad se upali radi sledeci pokusaj da se upali nista,probao sam da zamenim i memoriju isto,graficku isto,nekad se desi da kad ga upalim zabode posle par minuta rada,da li je do ploce ili procesora nemam mogucnosti da promenim plocu ili procesor :: :: TMI = Too Much Information
Ne znam da li ta ploca ima nacin da se flashuje bios?Probaj da nadjes poslednju verziju biosa za tu plocu...Ja sam nekad te sve drivere i potrebne stvari nalazio na netu sa Matsonic i uspevao sam da osvezim.. Mislim ipak da te ploca zeza..Flopy u ruke i probaj flash ...
I Want to believe - The truth is out there
:: Pazi ovo,sad sam ga gasio i palio 12 puta sve radi a nista nisam dirao ,sad mi tek nije jasn :: TMI = Too Much Information :: ::
Machinac,pitanje za tebe.Jel drmnes jednu rakijicu za mirnu ruku pre lemljenja komponenti?
I Want to believe - The truth is out there
:: Eto pravog odgovora...lemilicu u ruke i zameni sve kondenzatore tim karakteristikama oko procesor :: :: :: A N G E L :: :: :: :: ploca, osusili se kondenzatori, kad jednom upali radi cim odstoji par desetina minuta izgube kapacite :: :: :: ::
MS 8308E je najgora ploča od Matsonica (i najprodavanija da pomenem). Kao što ti je rečeno proveri elkose da se nisu naduvali, verovatno je to problem.
Ploca je kao nova kao i ostatak kompa jer drugar ako ga je za poslednjih par godina upalio 10 puta jer imao je problema od kad ga je kupio u jugo ati,nista vidim da ima u oglasima za 10 eura pa sta predlazete: CHAINTECH 7AJAO 10e CHAINTECH 7AJA2 10e ABIT KT7A RAID 10e TBIRD K7 10e FASTFAME 8VT 10e MS8308 EP 10e PC CHIPS 810LR 10e TMI = Too Much Information
CHAINTEC 7AJA2 TI JE NAJBOLJE REŠENJE eventualno 7aja0 sve ostalo zaobiđi
:: Ploca je kao nova kao i ostatak kompa jer drugar ako ga je za poslednjih par godina upalio 10 puta jer imao je problema od kad ga je kupio u jugo ati,nista vidim da ima u oglasima za 10 eura pa sta predlazete :: CHAINTECH 7AJAO 10 :: CHAINTECH 7AJA2 10 :: ABIT KT7A RAID 10 :: TBIRD K7 10 :: FASTFAME 8VT 10 :: MS8308 EP 10 :: PC CHIPS 810LR 10e :: TMI = Too Much Information :: ::
:: CHAINTEC 7AJA2 TI JE NAJBOLJE REŠENJ :: eventualno 7aja :: sve ostalo zaobiđ :: :: :: :: Ploca je kao nova kao i ostatak kompa jer drugar ako ga je za poslednjih par godina upalio 10 puta jer imao je problema od kad ga je kupio u jugo ati,nista vidim da ima u oglasima za 10 eura pa sta predlazete :: :: CHAINTECH 7AJAO 10 :: :: CHAINTECH 7AJA2 10 :: :: ABIT KT7A RAID 10 :: :: TBIRD K7 10 :: :: FASTFAME 8VT 10 :: :: MS8308 EP 10 :: :: PC CHIPS 810LR 10e :: :: TMI = Too Much Information :: :: :: ::
Isti problem sam i ja imao sa sa mojom `cuvenom` plocom Asus A7V8X-X, kupio sam novo napajanje, RAM, HDD, graficku i problemi su ostali isti. Onda sam kupio nov komp i resio problem. PC Chips, Matsonic i jeftini Asus su najgore maticne ploce ikada izmisljene. Trenutno imam DFI LanParty Dark P45, i ploca je vrh
Uzmi Abit KT7A ona je najbolja od tih a skoro i najbolja ikada u to vreme KT133A ploca, ostecen model je bio prelepi plavi KT7E...ako ne onda 7AJA2 takodje odlicna ploca
A N G E L
:: Ploca je kao nova kao i ostatak kompa jer drugar ako ga je za poslednjih par godina upalio 10 puta jer imao je problema od kad ga je kupio u jugo ati,nista vidim da ima u oglasima za 10 eura pa sta predlazete :: CHAINTECH 7AJAO 10 :: CHAINTECH 7AJA2 10 :: ABIT KT7A RAID 10 :: TBIRD K7 10 :: FASTFAME 8VT 10 :: MS8308 EP 10 :: PC CHIPS 810LR 10e :: TMI = Too Much Information :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.