Klokovo sam samo sa fsbom digo na 333 tj 1333. Proesor tero malo vise od 70C po jezgru voltazu nisamm menjao tj ostala na auto. Cooler je automatski vrteo pa me zanima:
Da li je mnogo da tera 70c po jezgru pod OC-om i da li cu dobiti ista ako budem stavio cooler da vrti stalno na max?
ma pusti to koliko tera po jezgru,kolika je temperatura CPU-a u BIOSU a kolika je ovako u nekom programu napr EVEVREST ULTIMATE,gledaj sam o CPU,aj pa javi!!!!
Temperature jezgra su najbitnije. 70c u load-u ? to je neka granica. Bolje da je do ~65c. max. Jel ti je voltaza i dalje na def. da nije slucajno auto da pa je sam digao voltazu ?
I da, koristi RealTemp i unesi tjmax. za 45nm u njemu.
BIOS je podigao na 1.24-1.25 sam mada je u cpuz pisalo 1.28,(testovi tempova kombinacija everesta i riva tunera) testirao sam u far cry 2 cisto da vidim kako reaguje i tad je navukao za 5min na 70 pa je tu negde drzao ali je i cooler bio auto. (nerviralo me sto je i memoriju klokno). idle oko 50C uvek
Mnogo je to. Stavi na def. pogledaj voltazu u CPUz-u, onda digni koliko vec i stavi voltazu kao u CPU-z sto pise kad je na def. ( malo vise stavi u BIOS-u jer ce ti ploca ima vdrop/droop )
Da, zajebato je to za Intel. Neka mu stavi prezervativ preko stock-a, i, miran je što se tiče rizika. Kakav bre rizik na 50C? Pa nije to Athlon Thunderbird...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: ma sve preko 55 je rizik!! :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Off: Kad se samo setim, Athlon Thunderbird 1 GHz (133.33 x 7.5) na Chaintech 7AJA2 ploči. Rešo - const. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Da, zajebato je to za Intel. Neka mu stavi prezervativ preko stock-a, i, miran je što se tiče rizika :: Kakav bre rizik na 50C? Pa nije to Athlon Thunderbird.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: ma sve preko 55 je rizik!! :: :: :: :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja imam Atlona 64 X2 6000+ koji bi trebalo da se greje poprilično, ali ga do sad nisam video da ide preko 50C, tako da mi je tih 70C malo mnogo za tvoj procesor. kada se uzme u obzir i da je moj urađen u 90nm, a tvoj u 45, stvarno ne znam šta da kažem.
@Bax
Bila su to lepa stara vremena. Sve je letelo, ali je zato i pržilo. Athlon Thudenrbird 1.2 na ASUS A7V-133C tokom leta i preko 60C. A onda je stigao Titan TTC-D5TB(3) i sve je počelo da kulira.
Na mom Thunderbirdu 900 MHz, tačnije 1044 MHz (116 x 9) je bio Spire 5T208B1H3T SuperRock koji ga je ohladio tako OC-ovanog na 48-52.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ja imam Atlona 64 X2 6000+ koji bi trebalo da se greje poprilično, ali ga do sad nisam video da ide preko 50C, tako da mi je tih 70C malo mnogo za tvoj procesor. kada se uzme u obzir i da je moj urađen u 90nm, a tvoj u 45, stvarno ne znam šta da kažem :: :: @Ba :: :: Bila su to lepa stara vremena. Sve je letelo, ali je zato i pržilo. Athlon Thudenrbird 1.2 na ASUS A7V-133C tokom leta i preko 60C. A onda je stigao Titan TTC-D5TB(3) i sve je počelo da kulira :: :: :: Šefe, koji ti je vrag? :: ::
Koja smejurija od ljudi..... Pa meni je moj mucenik AthlonXP Barton 2500+ radio 6 godina klokovan na njegov max (2200MHz) sa temperaturama od 60-65 stepeni preko leta, a na kraju mi je crkla maticna ploca. Sada imam E7300 klokovan na 3728MHz sa OCZ Vanquisher kulerom, idle je 30, a load je 48 stepeni, po jezgru ide i do 60 stepeni sa 100% opterecenjem
A mozda ti je samo senzor lud, kao i kod svih ostalih C2D. Ima neka fora da tek posle pravih 60 stepeni senzor pocinje da ocitava linearno, sta vec... pa je onda kao tacan, ovo sve ostalo, sto je ispod, nema svrhe ni gledati, jer nema veze sa mozgom, bar je to ono izmedju redova cime, kao, obavestavaju iz Intela.
Tako da, dok ne pocne da se sam gasi, pisti, smrdi ili se nakupi prasina izmedju rebara hladnjaka, pokusaj da ne znas da je u kucistu. To je, usput, i najzdravija varijanta za nervni sistem.
E7200 na 3.16 sa HyperTX2 nemoze da predje (idle 38C 37C) 56C sa po jezgru sa Orthos-om a igre nemogu ni preko 50C. Samo ima jedan problem, jutros upalim komp on se ugasi na 3-4 sekunde i ponovo upali, prvo sto mi je palo na pamet je da se BIOS resetovao i da je vratio na stock brzine medjutim nije tako. Brzina stoji. Komp sam juce maltretirao sa orthosom, GTAIV, FarCry2 itd. Nije bilo nikakvih problema.
Ploca ga-p35-ds3l e7200 (266x9.5) oc na 3.16 (333x9.5)1.2v okruglo setovano u BIOS-u PciE 100mhz Memorija zbog kloka radi na 399.6 ili tako nesto to sam isto ja podesio (dal treba ovo ostaviti BIOS-u da podesava) Napajanje chieftec 550w Memorija kingston 2x2gb 800mhz
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.