Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Šta može da bude-gasi se računar
STRANA 1 OD 1
Livia Šta može da bude-gasi se računar 19.01.2009. 21:20 T14693

status: user
broj poruka: 41

Ovako, pošto na kućištu imam samo 2 usb porta a zatrebalo mi je više kupila sam usb hub.Na njemu mi je sad adsl modem i externa memorija od 8gb, štampač je ostao u starom portu. Kada upalim komp čim dodje do momenta da podigne sistem on se ugasi i počne sve od početka i tako u krug. Izvadila sam flash memoriju, komp se upalio i radio ali onog momenta kad sam uključila štapmač opet se restartovao i uvek dođe samo do momenta kad se pokaže wallpaper i jovo nanovo. Skinula sam hub za sad, dok ne dobijem neku sugestiju šta može da bude.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Svaki USB 19.01.2009. 21:32 #90626

broj poruka: 5710
je limitiran strujom koju moze da isporuci, uglavnom do 500mA a neki Turbo dodaci omogucavaju 720mA. Zato se veci potrosaci kace na vise prikljucaka. Ti si HUBom podelila jedan na vise i samim tim povecala potrosnju (snaga u mW) i kada se preoptrereti dodje do hardverskog resetovanja jer ploca na +5V StandBuy ne moze da isporuci toliko, a i to je delom uslovljeno samim napajanjem koje ima odredjenu max. snagu na +5VSB stepenu koji je non-stop u aktivnom rezimu rada...cim dodje do preopterecenja maticna ploca i napajanje obaraju sistem. Jedino resenje je da se HUB nekako napoji paralelno sa 2 nezavisna prikljucka ili da istovremeno ne koristis sve raspolozive stvari. Svakako bih morao znati i tip napajanja i ploce kako bih ti rekao da li je nesto mozda neispravno jer bi trebalo da te sam Win upozori da nema vise struje a ne da resetuje tek tako...a mozda je i HUB problematican...verujem da je to masina sa USB 1.1 klase P3 ili Athlon...

A N G E L

Livia hvala 19.01.2009. 21:38 #90627

A jel` može da funkcioniše ako recimo pre nego što uključim štampač izvadim memoriju i sl, a kad je štampač isključen da mi je flash u portu? Mislim da nije neispravno jer se problem pojavio tek sa ovim preopterećivanjem, samo je jako zastarelo.
Hvala u svakom sučaju, bitno mi je da znam da može to da bude uzrok.
MilosNBG ... 19.01.2009. 21:50 #90630

broj poruka: 1586
A mozes da probas da nadjes usb hub koji ima svoje dodatno napajanje, hub+ispravljac, i to bi trebalo da resi problem ako je preopterecenje u pitanju...

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Ishmerish A mogla bi 19.01.2009. 22:56 #90649

broj poruka: 7285
i mašinu da pomeneš,kada to uradiš možda i dobiješ konkretniji odgovor.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Livia Re: A mogla bi 20.01.2009. 13:40 #90800

Sramota me, ima samo da se povaljate od smeha:-)
šalim se
mbd chaintech 7aia5
cpu amd duron 11000MHz
Sd RAM 256 pc133
Midi tower ATX 250W

:: i mašinu da pomeneš,kada to uradiš možda i dobiješ konkretniji odgovor
::
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish ... 20.01.2009. 13:52 #90801

E to se zove clock(11000MHZ),cenim da ne moram nista vise da ti kazem.Pa imas za sicu socket A masine koje su zmaj za tu tvoju.Mislim da je odavno proslo vreme za penziju ali nikada nije kasno(sto bi rekao her Žika).No ne sekiraj se ima ovde likova koji bi `naterali` i amigu da te ispostuje.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

MilosNBG Ih... 20.01.2009. 15:31 #90825

broj poruka: 1586
Eh, pa necemo se valjati od smeha, budi sigurna, svako od nas ovde ima nesto gurnuto u cosak, nostalgija radi svoje.... Za net, muziku, filmove, office on daily bases ne treba nista bolje.

Elem, problem mozes resiti na dva nacina - prvi sam gore pomenuo, usb hub sa ispravljacem a drugi je cak i mali upgrade :o) a to je dodatna PCI usb 2.0 kartica.

Malo sam guglao na temu tvoje ploce i ta ploca ima na svojim usb portovima over-current zastitu tako da i kod najmanjeg strujnog preopterecenja usb portova ona se gasi.

Aj pa javi kakko radi makina

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

MACHINE Re: ... 20.01.2009. 18:09 #90860

Pa koji ona pa to socket ima ako ne SocektA (S462)...??? Masina je OK za nekoga ko ne igra igre ali dodaj jos 256MB RAM i obavezno uzmi neko polovno a dobro napajanje, upgrade ce te izaci 20e naravno ako ploc anema naduvane elektrolite oko proceosrskog podnozja...verujem da imas JNC (vidi na onoj limenoj kutiji koja je pozadi usrafljena a vidi se kada se odsrafi leva bocna stranica...) Tu zeza ili ploca i napajanje..

A N G E L

:: E to se zove clock(11000MHZ),cenim da ne moram nista vise da ti kazem.Pa imas za sicu socket A masine koje su zmaj za tu tvoju.Mislim da je odavno proslo vreme za penziju ali nikada nije kasno(sto bi rekao her Žika).No ne sekiraj se ima ovde likova koji bi `naterali` i amigu da te ispostuje
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Re: Re: ... 20.01.2009. 18:26 #90861

E sad si joj sve rekao,Inace Livija upravo sam na ovakve mislio sa onim `amiga`.Sto bre dami ne sklepas nesto u rucnoj radinosti pa ti to bar mozes.Pozdrav prijatelju

:: Pa koji ona pa to socket ima ako ne SocektA (S462)...??? Masina je OK za nekoga ko ne igra igre ali dodaj jos 256MB RAM i obavezno uzmi neko polovno a dobro napajanje, upgrade ce te izaci 20e naravno ako ploc anema naduvane elektrolite oko proceosrskog podnozja...verujem da imas JNC (vidi na onoj limenoj kutiji koja je pozadi usrafljena a vidi se kada se odsrafi leva bocna stranica...) Tu zeza ili ploca i napajanje.
:: A N G E L
:: :: E to se zove clock(11000MHZ),cenim da ne moram nista vise da ti kazem.Pa imas za sicu socket A masine koje su zmaj za tu tvoju.Mislim da je odavno proslo vreme za penziju ali nikada nije kasno(sto bi rekao her Žika).No ne sekiraj se ima ovde likova koji bi `naterali` i amigu da te ispostuje
:: ::
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
MACHINE Re: Re: Re: ... 20.01.2009. 18:47 #90871

Moja licna masina je do prosle godine bila Athlon 800Mhz 512MB PC-133 80GN Barracuda Voodoo5 5500...i meni je bila dovoljna jer mi je posla preko glave :) ne moras odmah misliti da mislim nesto lose. Nemam nist aprotiv tebe niti postova, naprotiv...to sto ja malo zezam ne znaci da sma los...eto, ja i DSS se uvek prepucavamo za Asus i GA pa se ne durimo uvek, mozda ponekad se malo vise zakacimo...pozz

A N G E L

:: E sad si joj sve rekao,Inace Livija upravo sam na ovakve mislio sa onim `amiga`.Sto bre dami ne sklepas nesto u rucnoj radinosti pa ti to bar mozes.Pozdrav prijatelj
:: :: Pa koji ona pa to socket ima ako ne SocektA (S462)...??? Masina je OK za nekoga ko ne igra igre ali dodaj jos 256MB RAM i obavezno uzmi neko polovno a dobro napajanje, upgrade ce te izaci 20e naravno ako ploc anema naduvane elektrolite oko proceosrskog podnozja...verujem da imas JNC (vidi na onoj limenoj kutiji koja je pozadi usrafljena a vidi se kada se odsrafi leva bocna stranica...) Tu zeza ili ploca i napajanje.
:: :: A N G E L
:: :: :: E to se zove clock(11000MHZ),cenim da ne moram nista vise da ti kazem.Pa imas za sicu socket A masine koje su zmaj za tu tvoju.Mislim da je odavno proslo vreme za penziju ali nikada nije kasno(sto bi rekao her Žika).No ne sekiraj se ima ovde likova koji bi `naterali` i amigu da te ispostuje
:: :: ::
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Livia reanimacija 22.01.2009. 17:20 #91297

Radi za sad onako klasicno penzionerski jer sam skinula flash memoriju pa je koristim samo kad mi treba nesto s nje.
Nego to malecno budženje,napajanje i 256 rama, koje napajanje da uzmem da je ok a da nije skupo, mislim gledala sam ovde po berzi ali nemam pojma sta je to dobro sta nije, a ni sta može na ovog fosila. I ovo ploca nema naduvane elektrolite oko proceosrskog podnozja, šta to znaci( pošto meni zvuči samo ko neka teška bolest) ?
MACHINE Izvini 22.01.2009. 18:02 #91301

ipak nemas dovoljno znanja da bi uradila bilu kakavu operaciju. A naprosto mi je zao kada neko tako ode u `kvazi servis` pa ti oni uvale krs brandove i modele i oderu za neznjanje. Znam kako je jer je meni bilo slicno sa lekarima dok nisam uzeo u ruke propedevtiku, internu medicinu i gastroenterologiju I i II...ne zelim biti duduk i ne zelim da me farbaju. Ne volim da kazem: verujem lekaru ili inzenjeru. Ako se bavimo naukom, onda tu nema mesta nikakvom verovanju. Ako znas nekog ko je posten a bavi se racunarima onda ti moze pomoci, jer za 20e mozes donekle ubrzati racunar i uciniti ga funkcionalnijim i stabilnijim. Ne bi imala vajde kada bih ti detaljisao sta sve treba, zaista. ALi ajde ovako: ako ti valjci nisu naduvani tj. kapice na vvrhu nisu nabubrele ili iscureo sadrzaj, uzmi neko DTK, Chiftec napajanje od 300W za 10e i SD-RAM PC-133 256MB npr. Kingston, Kingmax, Micron, Infineon, Apacer...onu su bili najcesci a da su dobri. Sve to naravno treba ugraditi...kako?...e, pa to vec prevazilazi mogucnosti foruma...ja ti vise ne mogu pomoci od ovoga...Pozz

A N G E L

Livia Re: Izvini 22.01.2009. 18:07 #91304

Ma svesna sam toga, zato mi se i ne ide po servisima. Ok hvala, videcu ako uhvatim nekog koje voljan da se bakce i sa ugradnjom pa pod ruku i u kupovinu. Hvala u svkom slucaju

:: ipak nemas dovoljno znanja da bi uradila bilu kakavu operaciju. A naprosto mi je zao kada neko tako ode u `kvazi servis` pa ti oni uvale krs brandove i modele i oderu za neznjanje. Znam kako je jer je meni bilo slicno sa lekarima dok nisam uzeo u ruke propedevtiku, internu medicinu i gastroenterologiju I i II...ne zelim biti duduk i ne zelim da me farbaju. Ne volim da kaze: verujem lekaru ili inzenjeru. Ako se bavimo naukom, onda tu nema mesta nikakvom verovanju. Ako znas nekog ko je posten a bavi se racunarima onda ti moze pomoci, jer za 20e mozes donekle ubrzati racunar i uciniti ga funkcionalnijim i stabilnijim. Ne bi imala vajde kada bih ti detaljisao sta sve treba, zaista. ALi ajde ovako: ako ti valjci nisu naduvani tj. kapice na vvrhu nisu nabubrele ili iscureo sadrzaj, uzmi neko DTK, Chiftec napajanje od 300W za 10e i SD-RAM PC-133 256MB npr. Kingston, Kingmax, Micron, Infineon, Apacer...onu su bili najcesci a a su dobri. Sve to naravno treba ugraditi...kako...e, pa to vec prevazilazi forum...Poz
:: A N G E L
philaemos jump...:D 25.01.2009. 00:14 #91909

broj poruka: 2743

Imas na svakoj ploci mladjoj od 7 godina jumper sa kojim mozes da povecas struju koja ide kroz +5VSB. To mozda moze da resi problem ako znas to da uradis i ako tvoja maticna ima pomenuti jumper...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs