Pozdrav dobri ljudi. Upravo sam overklokovao mašinu i za sad stabilno radi, ali me interesuje par stvari. Naime imam AMD iz naslova Brisbane core koji na defaultu radi na 2900 Mhz. Trenutni klok je 3200 Mhz. Ploča je Gigabyte sa NF 560 čipsetom i 2X2 GB Kingstone DDR2 800 (danas stavljene). Memorija trenutno radi na default vrednostima. Interesuje me ako neko ima ovaj procesor, koji je njegov plafon. Takođe, koliko ova memorija može da se potera ( nije Value ). PS Primetio sam da sve aplikacije brže rade, pa i samo podizanje Win-a ( XP 32bit SP3 ) od kako sam ubacio više RAM-a ( igre još nisam probao ). Hvala svima unapred i pozdrav Skid
pogotovo nforce 560 chipset. Taj klok je sasvim OK. Koje su trenutno vrednosti za memoriju, poshto ne moze biti na default jer si klokovao procesor. Ako memorija nije value, koja je, hyperx?
Brisbane G2 65nm radi na 2,9Ghz, ja sam ga klokovao isto na 3,2 uz dizanje voltaze, imam MSI K9N Neo v3 nforce 560,ima los bios kao i podesavanje napona kod mene moze najvise 1,35 napon, a mozda bi uz veci napon isao procesor i preko 3,2Ghz. Ja ga drzim na default, jer mi overklok ne treba, samo isprobam koliko moze.
i sa 3,2GHz, zato što su nForce ploče žešći šit i ja sa njima ne bih mnogo eksperimentisao. Proveri ti frekvenciju RAMA, jer kad dižeš magistralu pri OC-u, memorija sa 800, treba da se spusti na 667. Mada, delilac je verovatno 8, a 3200/8 daje 400, što znači da ti memorija verovatno radi na 800MHz, pa zato misliš da je na difoltu.
Broj postavljenih tema: 60395. Broj poslatih odgovora: 647416. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.