1.U pitanju je monitor Samsung 710 v,kada se upali komp sve normalno sljaka e sad kad kod hocu da promenim rezoluciju izbaci crn ekran i setajucu poruku nesto nije optimizovan za rezoluciju 1200x 1200,desava se kad se startuje neka igrica isto nekad iz cista mira.Probao sam na fise racunara isto.
2.Ikonice na desktopu neznam sta sam stisnuo imaju plavu pozadinu tojest slova nisu vise prozirna da se stapaju sa pozadinom
Pa maximalna rezolucija koju taj monitor podrzava je 1280x1024. NE MOZE vise od toga...
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: 1.U pitanju je monitor Samsung 710 v,kada se upali komp sve normalno sljaka e sad kad kod hocu da promenim rezoluciju izbaci crn ekran i setajucu poruku nesto nije optimizovan za rezoluciju 1200x 1200,desava se kad se startuje neka igrica isto nekad iz cista mira.Probao sam na fise racunara isto :: :: 2.Ikonice na desktopu neznam sta sam stisnuo imaju plavu pozadinu tojest slova nisu vise prozirna da se stapaju sa pozadinom
To mi je racunar na poslu pa nemogu sad bas tacno da napisem rezolucije ali evo od prilike.Kad sam prikacio monitor na komp i upalio bila je rezolucija 1600 x 1200 tako nesto e sad kad sam heteo smanjiti rerzoluciju ili upaliti neku igricu izbaci mi crn ekran sa porukom,ja prikacim stari crt samsung sve rezolucije mogu da se podese i ja stavim 1280x780,vratim tft stoji ta rezolucija ponovo pokusam da vratim 1280x1024 crn ekran
Nisi nešto dobro video. Rezolucija tog Samsunga je 1280 x 768 i nema šanse da prikaže 1600x1200 kao ni 1280 x 1024. Igricu moraš da podesiš na native rezolucije ili neku manju. Ako je već igra podešena na veću, valjda može se izmeni u nekom config fajlu ili u registy. Ili promeni rezoluciju dok si na CTRu na 1280x760 pa onda priključi TFT. Ono sa plavom pozadinom je bilo pre neki dan, pregledaj forum.
proveri koji je refresh rate postavljen...mislim da je maksimum za taj monitor 56-75Hz, mada nije garantovano da pri svim rezolucijama trpi sve refresh rejtove...
ovde piše da je max 1280*768 http://www.comparestoreprices.co.uk/monitors/samsung-710v.asp Sa slike mi izgleda da nije wide monitor pa biće da je nemanja23 u pravu. Max rez je 1280x 1024 i ako ne može da je prikaže onda je sigurno do refresh ratea. Namesti da ti u toj rez bude 60hz.
Ma nece probao sam i ja to ostaje plavo dole gde su slova
:: Plava pozadina ti je :: :: Desni klik na my computer>propertis>advanced>settings>pa imas ova :: -let windows chos :: -best appearanc :: -best performanc :: :: ako stavis best apperence onda ti nece biti plavo,a ako stavis best performancebice ti plavo :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.