Presao sam sa 19` crt na 22` wide pa me zanima da li treba da podesavam y-osu za misa posebno jer je ovaj siri monitor? Na koliko kelvina treba drzati boje, 6500? Kako podesiti kontrast i osvetljenje na TFT? Ili ostaviti na automatic 1650x1080? Trece pitanje je to da na starom kompu sam imao stari Samsung 21` koji je dravjer zezno win i crko je a sada mi i drugi monitor Sony 21` ne moze da izmeni osvezenje. On radi sigurno jer na drugom kompu je radio u 1280x1024 na 85HZ a sada hocu da stavim 1152x864 na 100HZ ali mi kada izmenim u podesavanjima on i dalje stoji na 60 u meniju a pise u panelu kao 100. Stavio sam original drajver ali opet isto. Hoce li se to resiti deinstalacijom drajvera za grafiku a imam ATI 9000pro i Catalyst 6.11? Hvala
ne treba nista podesavati. Samo stavis onu rezoluciju koliko monitor ima fizickih piksela, i to je to. Taj problem se desava ako se na monitor odnosa 16:9 ili 16:10 stavi rezolucija odnosa stranica 4:3... boje i ostala podesavanja stavljas na one parametre koji tebi odgovaraju, tj ne smetaju ti pri radu. Ukoliko ne vidis nikakve `cudne pojave` na ekranu tipa da slika drhti ili sl. nema potrebe za povecavanjem. Sasvim je dovoljno 75. Ako je tft u pitanju, svi rade na 60. Neki slabiji crt monitori ne podrzavaju izvesni broj osvezavanja pri vecim rezolucijama, te im je max 60hz. Ne obracaj paznju na to sta je u drajverima, prvo proveri na sajtu proizvodjaca tehnicke karakteristike monitora. Mozda tvoj ne podrzava osvezavanje od 100Hz.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.