Imam par pitanja...ovako... -do koje voltaze(otprilike smem da teram E5200)??? -da li jos nesto treba da iskljucim u bios-u ove ploce(P5K PRO) osim onih klasicnih stvari za obaranje taktova i sl(ne mogu da se setim oznaka)??? -dok sam se juce malo zezao sa masinom(klokovanje) da li je moguce da to bude uzrok da mi vista pukne(hard se usija i ono ucitavanje ide u nedogle)pri tom 2 harda su u RAID1 rezimu(gde je win)te sam morao da formatiram c i oprobam win 7(kada sam vratio sve na default takodje nije htela vista da digne)???Hvala svima unapred.Pozdrav
PS.masina je sledeca
Intel E5200 + CM Hyper212 ASUS P5K PRO 2*2GB DDR2 800Mhz Geil value CL5 MSI RX3850 OC 256MB DDR3 2*640GB samsung sata2 RAID1 + sata1 160gb samsung(non raid) TT 700W modular + Xaser VI Big tower...
1.375v bi trebalo da mu je dosta da se max oveklokuje.
Isključi EIST, Speedstep i C1E.
Moguće je da su se upucali drajveri od RAID controlera u toku boot-a pa se Vista zbunila. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Hvala bax na brzom odgovoru ali...evo vec na 1.425V pa je nestabilan na 3.75Ghz...da mu nece biti puno 1.45V???dokle inace smeju ovi proc da idu sa V???da da to sam sve iskljucio...sve je moguce ipak je to vista.PS.300*12.5=3.75Ghz
PS2.ipak mi se cini jako lose jer sam imao ranije E2140 na 1.6Ghz i isao je stabilno na 3.33Ghz na P5K obicnoj sa apacer memorijom 2*2GB 800 bez problema...tu je isao FSB preko 400 a ovde jedva 300!!!
Aj nemoj preko 1.4, toliko ne srče ni moj 65nm Q6600. A sabio sam ga za 50%. Zabo si primerak koji neće da šljaka na toj frekvenciji. Dosta ti je i 3.5 - 3.6 GHz. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Hvala bax na brzom odgovoru ali...evo vec na 1.425V pa je nestabilan na 3.75Ghz...da mu nece biti puno 1.45V???dokle inace smeju ovi proc da idu sa V???da da to sam sve iskljucio...sve je moguce ipak je to vista.PS.300*12.5=3.75Ghz
ok...inace dokle idu ti E5200 kada se nadje neki solidan primerak???koliko je E7200 bolji od E5200 i dal se isplati ta investicija???pozz.PS.ovde ne mogu ni 50% da ga ubijem a E2140 ode i preko 100%!!!jbg
Ohohoho...Marry Christmas..Hehheheheh..Da li je to bax zvanicno postao OC-er?Da li to znaci da ja treba da idem u penziju?
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Aj nemoj preko 1.4, toliko ne srče ni moj 65nm Q6600. A sabio sam ga za 50%. Zabo si primerak koji neće da šljaka na toj frekvenciji. Dosta ti je i 3.5 - 3.6 GHz :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Hvala bax na brzom odgovoru ali...evo vec na 1.425V pa je nestabilan na 3.75Ghz...da mu nece biti puno 1.45V???dokle inace smeju ovi proc da idu sa V???da da to sam sve iskljucio...sve je moguce ipak je to vista.PS.300*12.5=3.75Ghz
Idu uglavnom na 3.8 - 4 GHz i tu rade stabilno. Sa dobrim hlađenjem. Ne bacaj pare. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ok...inace dokle idu ti E5200 kada se nadje neki solidan primerak???koliko je E7200 bolji od E5200 i dal se isplati ta investicija???pozz.PS.ovde ne mogu ni 50% da ga ubijem a E2140 ode i preko 100%!!!jbg
Ma kakvi, ako se udružimo ima da sabijmo i Celerona 300A na 3 GHz.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ohohoho...Marry Christmas..Hehheheheh..Da li je to bax zvanicno postao OC-er?Da li to znaci da ja treba da idem u penziju? :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Aj nemoj preko 1.4, toliko ne srče ni moj 65nm Q6600. A sabio sam ga za 50%. Zabo si primerak koji neće da šljaka na toj frekvenciji. Dosta ti je i 3.5 - 3.6 GHz :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Hvala bax na brzom odgovoru ali...evo vec na 1.425V pa je nestabilan na 3.75Ghz...da mu nece biti puno 1.45V???dokle inace smeju ovi proc da idu sa V???da da to sam sve iskljucio...sve je moguce ipak je to vista.PS.300*12.5=3.75Ghz
:: :: Ma kakvi, ako se udružimo ima da sabijmo i Celerona 300A na 3 GHz :: :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ohohoho...Marry Christmas..Hehheheheh..Da li je to bax zvanicno postao OC-er?Da li to znaci da ja treba da idem u penziju? :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Aj nemoj preko 1.4, toliko ne srče ni moj 65nm Q6600. A sabio sam ga za 50%. Zabo si primerak koji neće da šljaka na toj frekvenciji. Dosta ti je i 3.5 - 3.6 GHz :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala bax na brzom odgovoru ali...evo vec na 1.425V pa je nestabilan na 3.75Ghz...da mu nece biti puno 1.45V???dokle inace smeju ovi proc da idu sa V???da da to sam sve iskljucio...sve je moguce ipak je to vista.PS.300*12.5=3.75Ghz
Jašta da je dašta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Kako ono ti kazes..Dasta :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Ma kakvi, ako se udružimo ima da sabijmo i Celerona 300A na 3 GHz :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Ohohoho...Marry Christmas..Hehheheheh..Da li je to bax zvanicno postao OC-er?Da li to znaci da ja treba da idem u penziju? :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Aj nemoj preko 1.4, toliko ne srče ni moj 65nm Q6600. A sabio sam ga za 50%. Zabo si primerak koji neće da šljaka na toj frekvenciji. Dosta ti je i 3.5 - 3.6 GHz :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala bax na brzom odgovoru ali...evo vec na 1.425V pa je nestabilan na 3.75Ghz...da mu nece biti puno 1.45V???dokle inace smeju ovi proc da idu sa V???da da to sam sve iskljucio...sve je moguce ipak je to vista.PS.300*12.5=3.75Ghz
To mozda i uspete, hajde ti sabij procesor u -3GHZ,...
Pozdrav!
:: :: Ma kakvi, ako se udružimo ima da sabijmo i Celerona 300A na 3 GHz :: :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Ohohoho...Marry Christmas..Hehheheheh..Da li je to bax zvanicno postao OC-er?Da li to znaci da ja treba da idem u penziju? :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Aj nemoj preko 1.4, toliko ne srče ni moj 65nm Q6600. A sabio sam ga za 50%. Zabo si primerak koji neće da šljaka na toj frekvenciji. Dosta ti je i 3.5 - 3.6 GHz :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala bax na brzom odgovoru ali...evo vec na 1.425V pa je nestabilan na 3.75Ghz...da mu nece biti puno 1.45V???dokle inace smeju ovi proc da idu sa V???da da to sam sve iskljucio...sve je moguce ipak je to vista.PS.300*12.5=3.75Ghz
procesor moze i na 4,0 ghz da ide ali sa naponom 1,5V sa nekim boljim hladjenjem, pri tom e5200 se jako malo greje i odlican je proc za te pare ali nije stabilan overklokovan tj nije za 24/7 zna da pukne nakon nekog vremena
Da ti ne stoji u BIOS-u PCI-E frequency na auto ? To se fiksira na 100 MHz kod OC-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Kada klokujem moj 2160 u 3dmark-u dobijam vece rezultate za CPU dok mi test za graficku pokazuje mnogo losije rezultate...... :: :: ::
pa e7200 je brzi procesor zato sto ima 1mb kesa vise od e5200 i e7200 radi na 1066 a ovaj na 800.Ako ti se isplati da uzmes e7200 onda u kupovinu!
:: ok...inace dokle idu ti E5200 kada se nadje neki solidan primerak???koliko je E7200 bolji od E5200 i dal se isplati ta investicija???pozz.PS.ovde ne mogu ni 50% da ga ubijem a E2140 ode i preko 100%!!!jbg
Zakucao sam je na 100 iskljucio C1E i sve ostalo sto treba ali opet isto,kako mislis da treba da podesim voltaze?Inace imam 965p ds3, 2 gb Kingston Hyperx,chieftec 450w ,8800 gts....
:: :: Da ti ne stoji u BIOS-u PCI-E frequency na auto ? To se fiksira na 100 MHz kod OC-a :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Kada klokujem moj 2160 u 3dmark-u dobijam vece rezultate za CPU dok mi test za graficku pokazuje mnogo losije rezultate...... :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.