MB:MSI K9A2 Platinum(radi 150%,probano 3 procesora),CPU:AMD 7750 BE@3200MHz(200x16(To je sve sto sam dirao u BIOSU u vezi CPU-a)),RAM Kingston HX 2x2gb ddr2 800MHz cl5 5-5-5-15-20(Voltazu sam namestio na 2.0v,a cpu ratio/memory ratio 1:2 = 800),GPU 8600 GT ddr3 512mb,128bit,Power Coller Master 460w Real power....Evo sta se desava,radi par dana bez gasenja,a malopre slusam muziku u jetAudiu,kad ono samo zabije i nisam mogao nista sem restarta na dugme...To se desilo i juce ali sam uspeo sa Alt+F4 da ga ugasim...bilo je tu jos par sitnih bagova ali se nijednom nije ugasio i izbacio onaj poznati plavi ekran sa greskom!!!To slicno mi se desavalo sa AMD 5200+@3300MHz ali je gasio komp i izbacivao plavi ekran
nisam je testirao imam hot cpu tester,on satro nije nisao ni jednu gresku...al ko zna radi li on kako valja..Kako se tacno zove taj program sto testira ram pa da skinem to...
To je Black Edition tako da samo povecaj voltazu na CPU. Za stabilnih 3.2GHz potrebno ti je minimum 1.3875v, a za 3.3GHz moracesh da mu odvrnesh slavinu i preko 1.425v Ostalo ostavi na default, samo mu mnozilac stavi na 16x za 3.2 a 16.5 za 3.3GHz
za stabilan klok procesora ja najvise volim da ht i memorija stoje na priblizno svojim default vrednostima,eventualno malo preko, pa onda mogu da njakam procesor a da iskljucim mogucnost da mi ram pravi problem zbog velikog overkloka.
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: HT mi je trenutno na auto u cpuz pise 1800MHz,a memoriju sam vratio na aut :: :: ::
Mogao bi i da nam postuješ šta to piše na BSOD-u, onde u zadnja 3-5 reda, gde stoji kod i uzrok problema. Ako je uvek isti, onda.... je softver najverovatnije, a, ako je random čas ovo čas ono, onda je neispravnost ili nestabilnost hardvera verovatnija.
BSOD je skraćeno: blue screen of death, ili, plavi ekran (sa belim slovima) koji je toliko poznat na windows platformama kao kraj pucanja operativnog sistema. Posle toga nema nazad, već, restartovanje `na dugme`. Ako se ne prčka po windowsu, on podrazumevano, odmah nakon kratkog pokazivanja BSOD-a, sam sebe restartuje i ti ne vidiš šta je uzrok (većina nas to i ne zna čak i da pročita - ali zato ima internet sa objašnjenjima poruka o greškama). Da bi sprečio da se windows restartuje svaki puta kada dođe u plavo stanje, u control panel-u idi na System, pa u prozoru koji se zove system properties idi na karticu (tab) `advanced` a na njemu otvori - klikni na dugme settings kod dijaloga Startup and recovery. Tu kad ti se otvori prozor sa nazivom Startup and recovery, odčekiraj kućicu čiji je tekst objašnjenja: Automatically restart. Nakon ovoga, kad dođe do bagovanja windowsa i isti upadne u BSOD, BSOD će ti ostati na ekranu (i računar uključen) dok ne nestane struje ili ga sam restartuješ, ili ugasiš (držiš start dugme 4 sekunde). Cilj ovoga je da zapišeš ili fotografišeš digitalcem plavi ekran smrti gde je bitna poruka na kraju (ona 3-4 reda na kraju). Googlanjem ili postovanjem poruke na forumu, doći ćeš do informacija šta bi to moglo biti ili šta je tačno po sredi. Najčešće, to su nvidia ili ati drajveri za vga pa onda zvuk, tek onda idu ostali, zato što ovi drajveri rade na `najnižem nivou` integracije sa OS-om, pa su im i greške fatalne... eto, probaj. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Kad vidiš i zapišeš poruku na `Plavom Ekranu Smrti`, idi na ovaj sajt i vidi šta je urzok pucanju. Tu imaš tonu primera i odgovora kako da se problem reši.
AMD 7750@3200MHz~1.440v....BOOM! BSOD poslednjih 6 redova collecting data for crash dump... initializng disk for crash dump... beginning dump of physical memory... dumping physical memory to disk:100 physical memory dump complete
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.