MSI P35 Platinum Combo & C2D E 8400 Molim za malo paznje
STRANA 1 OD 1
nesa23c
MSI P35 Platinum Combo & C2D E 8400 Molim za malo paznje
26.12.2008. 20:32
T14048
status: user broj poruka: 352
E ovako hocu da OC ovog intla na 4.0 GHZ...Nisam bas neki poznavalac OC pa necu da ga spalim!Treba mi detaljan opis.Sada u biosu stoji: Current Frequency 3.00 (9x333) D.O.T. control - Disabled , Intel EIST - Disabled , CPU FSB - 333 MHz(Min 200 max 800mhz) - FSB/Memory ratio - Auto , Adjusted DRAM Frequency 800 , CPU Voltage (Auto) ! Memorija u kompu je Geil Black Dragon 2x1gb 1066mhz i Geil Black Dragon 1gb 800mhz.Hvala unapred na strpljenju i pomoci..........
Nema klokovanja bez COOLER MASTER po mogucnosti HYPER TX2,jerr po meni svaka temperatura preko 60 stepeni je rizik,a 70 da ne pricam,do 55-57 u max load je ok tmp,kupi HYPER TX i klokni ga na 4.0GHZ i miran si
PA ZAR NE VIDITE DA COVEK IMA DVA RAZLICITA TIPA MEMORIJE U MASINI?! Zbog cega - to verovatno ni on ne zna. Ne zna ni cinjenicu da ovo nije preporucljivo ni kada CPU radi na default frekvenciji, o overklokovanju da i ne govorimo. Prema tome, evo malo moje paznje: 1) skini Geil-a PC800 2) preostaloj memoriji povecaj (manual mode) napon na najvecu preporucenu vrednost (raspitaj se na Geil-ovom sajtu). 3) podigni fsb sa 333 na 400MHz (dobices 3,6GHz, radice i sa postojecim kulerom)
Ja sam vise za tezu kategoriju tipa CM Hyper 212 ili Geminii S.
:: Nema klokovanja bez COOLER MASTER po mogucnosti HYPER TX2,jerr po meni svaka temperatura preko 60 stepeni je rizik,a 70 da ne pricam,do 55-57 u max load je ok tmp,kupi HYPER TX i klokni ga na 4.0GHZ i miran s :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: ::
:: PA ZAR NE VIDITE DA COVEK IMA DVA RAZLICITA TIPA MEMORIJE U MASINI? :: Zbog cega - to verovatno ni on ne zna. Ne zna ni cinjenicu da ovo nije preporucljivo ni kada CPU radi na default frekvenciji, o overklokovanju da i ne govorimo :: Prema tome, evo malo moje paznje: :: 1) skini Geil-a PC80 :: 2) preostaloj memoriji povecaj (manual mode) napon na najvecu preporucenu vrednost (raspitaj se na Geil-ovom sajtu) :: 3) podigni fsb sa 333 na 400MHz (dobices 3,6GHz, radice i sa postojecim kulerom :: :: Ako ne bude bilo stabilno, podigni i napon napajanja CPU-a (raspitaj se na Intelovom sajtu ili na https://www.ripping.org/database.php?country=TW :: :: Ako sam te dobro razumeo, u pitanju je kombinacija 2x1GB+1x1GB. To znaci da RAM radi u jednokanalnom rezimu. Jos jedan razlog da odstranis PC800 - prelaskom na dvokanalni rezim rada memorije vise ces ubrzati sistem nego podizanjem fsb-a.
1. D.O.T. control - Disabled 2. Intel EIST - Disabled 3. Izvadi taj jedan modul (Geil Black Dragon 1gb 800mhz) 4. Ako imas fabricki kuler,samo digni FBS na 400. (multi ostavi na 9) 9*400=3600 5. Odnos FBS:Memorija postavi na 1:1 (radice na 800Mhz) ili 1:1,25 (radice na 1000-Tu moze neki napon do 2,2V).Razliku ces tesko primetiti 6. Napon za CPU digni samo ako bude nestabilno.Do 3,6 bi trebao po defaultu 1,20V).Preko toga sa vecim naponom samo uz neki brand cooler.Preporucljive cifre za napon su osencene sivom bojom,kada predje na crvenu/rizikujes I nije neka nauka,srecno
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.