Cao drugari imam jedan veliki problem.Moj PC je poceo ocajno da radi.Procesor mi je non-stop u 100 % pogotovo kad radi firefox i explorer.Igrice katastofalno seckaju kao sto je PES itd... I sistem sam radio nekoliko puta i opet isto. Konfiguracija je sledeca :
Proveri u task manageru sta toliko trosi resurse. Ja sam do danas imao problema sa ESS te sam ga skinuo i ponovo instalirao. Mozda je i u tvom slucaju neki AV taj koji koci. Iskren da budem nisam se ovom enadao od Nod-a pa makar to bio i ESS. Kad god promenim disk ili ubacim nesto u DVD zilavio ga je do besvesti. Kad pokrenem neki od programa za dijagnostiku sistema uzas zakuca ga na 99-100%.
Ako se i sa praznim OS-om posle formate komp šlogira, ili si zavatio rootkit, ili imaš neko đubre od virusane na nekoj od particija. Temperature u BIOS-u ? Jel sve OK tu ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Obrisao sam ceo hdd i ponovo pravio particije. Sve temp su ok na normali. I sa praznim OS isto se desava kad ukljucim firefox ubije procesor na 50%. Neznam uopste sta mu je. Sta ti je to rootkit?
:: :: Ako se i sa praznim OS-om posle formate komp šlogira, ili si zavatio rootkit, ili imaš neko đubre od virusane na nekoj od particija. Temperature u BIOS-u ? Jel sve OK tu :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
:: :: Obrisao sam ceo hdd i ponovo pravio particije. Sve temp su ok na normali. I sa praznim OS isto se desava kad ukljucim firefox ubije procesor na 50%. Neznam uopste sta mu je. Sta ti je to rootkit :: :: :: :: :: Ako se i sa praznim OS-om posle formate komp šlogira, ili si zavatio rootkit, ili imaš neko đubre od virusane na nekoj od particija. Temperature u BIOS-u ? Jel sve OK tu :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Skinuo sam i net framework i skenirao da li imam neki rootkit, a nemam ono opet isto. Firefox bije na 50% procesora i pes secka. Da nije do procesora mozda?
Nekako si ubio cache samog CPU-a i guse ga resursi...Sta kaze start up?Pogledaj sta ti se sve dize u njemu i poiskljucuj ono sto ti ne treba...Neku krvopiju imas kad reze tako po CPU-u!
mozda ti je neki od programa koji instaaliras prilikom dizanja sistema zarazen sa nekim virusom ili sl. Preskeniraj sve programe koje instaliras na komp nekim antivirusom(nod 32),pa Malwarebytes-om,pa Adaware-om,ali na nekom drugom kompu koji ima redovno update-ovaan Nod 32 i ostalo. Uostalom ne vide se bas svi virusi u svakom av programu,pa je moguce da skeniranje nista ne pokaze a virus je i dalje tu. Najsigurnije resenje bi ti bilo da nabavis od nekog drugara drugu verziju windows-a i instaliras njegove programe,plejere kodeke....za koje znas da 100% rade ok!
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: :: :: Sve sam iskljucio sto mi ne treba u start up. Imam samo 25 procesa kad se dize OS. Ali opet isto .
probaj da odradis clean sa FAST Defrag Freeware... navodno program `odgusuje` kes i ram!!! E sad meni je to isto cinio pa je prvi put radio tri minuta ciscenje a drugi put 15 sekundi, a vec posle prvog puta komp je proradio normalno!
Moj drug koristi isti OS i sve iste programe kao i ja a ima slabiju masinu od mene pa mu firefox ne ubija procesor ovoliko i pes ne secka cak i sa slabijom grafickom. Probacu sa FAST Defrag Freeware
Ne pomaze ni ovaj sw. I ranije mi je seckao nego ja nisam obracao paznju ali je sada pocelo da me nervira. Da nije do cpu? Mada ne bi trebalo. Stvarno neznam sta moze da mu bude.
Pa možeš i da skršiš maljem celu konfu jer firefox ne radi kako treba.... Šta imaš instalirano od add-on-a za firefox? Da li te neki od njih ne ukokava? I, instaliraj lepo Operu, najnoviju verziju, privikavaj se jedno dva-tri dana dok ne otkriješ speed-dial i widgets fore i brzinu učitavanja, i, po meni, rešio si problem.
Mozda bih tada resio problem interneta, ali cisto sumnjam mada cu probati, ali sta je sa PES-om koji secka i jos neke igrice to ne bi smelo da radi.....
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.