Posto se nisam bavio overklokom to sam vec ranije rekao pitanje je sledece:
imam plocu Gigabyte GA-8IK1100 rev.1,pricesor i procesor Intel Pentium Northwood 2.4 Ghz HT socket 478 koji ima 512 cash,elem on je overklokovan na 2,89 Ghz znaci 20%,ja sam to tako kupio u kompletu. Sada sam kupio jaci procesor Intel PIV 3.0 Ghz 1 mb cash i stavio bi ga na ovu plocu. Pitanje je dali mogu to uraditi samo fizickom promjenom cpu i coolera ili moram pre toga nesto odraditi softverski stim da je ovaj 2,4 koji je sada na ploci klokovan na 2,9 ghz. Ako moze neko da mi objasni sta da uradim da nebi nedo bog nesto zeznuo. Hvala unapred
Znaci samo stavim procesor napakujem cooler i upalim komp ako bude nesto zezalo resetujem ga i onda DEL pa na reset tamo u bios jel Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :(
Pasta naneta sve spakovano nasao sa jumper reset opalio sada radi na njegovih 3000 mhz fabrickih. Hvala drug pomogao si mi jer ja se do sad nisam sretao sa ovim klokanjem i tako to. Mada neznam isplati li se kloknuti ovaj 3.0 malo ?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.