Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
retoricko pitanje
STRANA 1 OD 1
marke retoricko pitanje 15.12.2008. 00:56 T13793

status: user
broj poruka: 384
Drugar mi ima plocu abit nf7 sa nf2 chipsetom. Na njoj je vec bio menjan kuler na NB i stavljen je cooler master blue ice (samolepljivi krsh) kojii mi se odlepio. elem, posto je bilo bitno da se to sve zavrsi u subotu uvece, nisam imao ni jedan vetilator za NB pa sam stavio samo poveci hladnjak sa neke msi isto nf2 ploce. Da li je to ok, ili bi trebalo da mi stavim aktivno hladjenje? Znam da se nf2 greje, ali koliko ne znam, nikada nisam imao takvu plocu. Mislim da je ok, ali me malo grize savest :(

ps.taj hladnjak nikada nije ni imao ventilator tako da nisam mogao da ga zasrafim, vec bih morao sada da vadim plocu da bih to promenio.

Sta vi mislite?

pss. vetilacija unutar kucista i nije neka i nema vent sa strane.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Shrafovi 15.12.2008. 01:13 #83926

broj poruka: 7285
Posto se nesecam kako tacno izgleda,a pretpostavljam da nema sharafa,ostaje ti samo opcija da sve skines i montiras cetvorku(ako ne mozes da nadjes,onda shesticu)naspram njega.Za to ti je potrebana traka od lima(hand-made)koju srafis na dve navojnice od ventilatora,e sada gde ces zasrafiti drugi kraj to je vec tvoj izbor(odstojnik ili navoj od 3.5incha).
marke :( 15.12.2008. 01:33 #83928

ma ne bih budzio nista na taj nacin. Ili cu da ostavim kako jeste ( taj hdnjak je sa ploce sa istim chipsetom) ili cu da skinem sve i namestim npr titan cuv1ab. Zanima me da li je ok i ovako ili mora da se hladi aktivno.

ali hvala :)
Ishmerish ok 15.12.2008. 01:37 #83929

U dve reci fucking Nvidia,to sto sam ti napiso bi ga drzalo hladnim,a ako mislis da je taj Msi dovoljan za tako staru plocu onda u redu.Good night
pajsgudgud retorič...ms ko ga j... 15.12.2008. 02:36 #83931

broj poruka: 3743
nemoj da piješ kasno uveče...
mom ortaku je rikno kuler na dotičnoj ploči pre ko zna kolikoi da ja slučajno nisam otvorio kućište da vidim šta ima živeo bi u večnom neznaju. Turi bilo koji hladnjak chip i vozi.
a sta ti ja znam...

Ishmerish Re: retorič...ms ko ga j... 15.12.2008. 02:43 #83933

A na sta da ga nakaci?Jebote pa ja zaboravio SUPER LEPAK!

:: nemoj da piješ kasno uveče..
:: mom ortaku je rikno kuler na dotičnoj ploči pre ko zna kolikoi da ja slučajno nisam otvorio kućište da vidim šta ima živeo bi u večnom neznaju. Turi bilo koji hladnjak chip i vozi
:: a sta ti ja znam..
::
marke ... 15.12.2008. 03:06 #83934

druze Ishmerish, nesto se nismo razumeli ili ja nisam bio dovoljno jasan. Postoje rupe pored cipseta za montiranje hladjenja. original je ventilator, ja sam stavio poveci hladnjak. i pitam se da li je to dovoljno, jer je nf2 vruc chip. da je moja ploca, pipkao bih je i znao, ovako ne znam da li je ok..

hvala pajs, :)
Ishmerish malo kasno 15.12.2008. 03:17 #83935

si se setio da odgovoris za shrafove,u tom slucaju imas malog Zalmana(reci cu ti naziv sutra)razbija koliko je dobar a cena mu je oko 300 RSD.
:: druze Ishmerish, nesto se nismo razumeli ili ja nisam bio dovoljno jasan. Postoje rupe pored cipseta za montiranje hladjenja. original je ventilator, ja sam stavio poveci hladnjak. i pitam se da li je to dovoljno, jer je nf2 vruc chip. da je moja ploca, pipkao bih je i znao, ovako ne znam da li je ok.
:: hvala pajs, :)
marke hmm. 15.12.2008. 03:29 #83937

pazi, ako budem morao da skidam plocu da stavim aktivno hladjenje, nije toliko bitno sta ce to da bude. pitanje je samo da li je uopste potrebno.
Ishmerish ... 15.12.2008. 03:40 #83938

Pazi mislim da smo se ovoga puta razumeli.Nije u pitanju aktivan kuler.Plavi-Pasivan-U obliku lepeze.No kazem ti sutra cu ti postovati na ovu temu tacnu oznaku pa ga proveri.Pozdrav

marke :) 15.12.2008. 04:13 #83939

jao, opet nismo. Plocu bih morao da vadim da bih skinuo trenutni pasivni kuler (mraju da se stisnu `nogice` sa zadnje strane ploce. ako se to desi, ide neki aktivni :)

moje pitanje (prvobitno) je: da li je pasivni kuler dovoljan za nf2 na abit nf7 :)
(ponavljam, taj je skinut sa msi ploce sa nf2 chisetom :)
popovl RE:retoricko pitanje 15.12.2008. 07:11 #83944

broj poruka: 149
Meni vec dve godine stoji hladnjak bez ventilatora na ABIT NF7-S v2.0.Njega sam skinuo sa neke VIA ploce,bitno je samo da mi se poklapaju plasticne zabice sa rupama na ploci.

Ishmerish uh 15.12.2008. 13:37 #83968

Stvarno ne znam sta da ti kazem,proveri temperaturu sa tim Msi kulerom pa ces videti dali je dobra ili ne.Ja ti samo mogu dati oznaku(koju sam obecao)Zalman ZM-NBF47 a ti vidi sta ti je ciniti.
marke ... 15.12.2008. 17:26 #83993

pa nista onda, necu da se brinem :) hvala :)

@Ishmerish : hvala, ali necu onda nista tu menjati, ali hvala na vremenu i volji :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs