Danas sam sastavio jednu stariju masinu. Imao sam par komponenti svojih starijih trebala mi je MB,CPU i RAM,elem nabavim ja to danas na berzi i to ploca Gigabyte GA-8IK1100 rev.1,pricesor Intel Pentium Northwood 2.4 Ghz HT,ddr 400 ram kingmax 2x512 Mhz. Sklopim ja to sve stavim ati 9200 le i hd 80 maxtor ata i dvd rw nebitno sad instaliram win XP serv.p 2,upalim radi kao sat i dosta brzo nego 2.4 koju sam sastavio pre nekidan. Provjerim u propertis kad tamo pise intel pentium 2,89 Ghz on 1 GB ram. Nista mi nije jasno znam da intel ima procesore uglavnom na celi broj da se zavrzsava oznaka. Instaliram everesta kad tamo nadjem da je klokovan procesor za 20%. Posto nisam od tog zanata niti me to zanima pitam vas dali to moze da radi bez problema ili da se vrate te vrednosti na standardni 2.4 ghz ako ce to da radi na ovim sadasnjim postavkama bez problema kao na 2.4 da ostavim ja to tako? Provjerio sam temp CPU i kad ga najvise opteretim koliko ja mogu temp cpu je 45 C i jace se cuje kuler koji je njegov orginalni Intel,5 a nasao sam da je brzina cpu dignuta sa 2400 na 2886,a cpu fsb sa 200 na 240,5 mhz znaci 20 % ukupno.Masina sluzi za net i za download poneka igrica koja radi tipa kanter i eventualno rad sa muzickim numerana ali nista profi. Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :(
do 60 stepeni je laganica,nemas bas nikakvih razloga za briigu,cak i do 65 nije frka,nece pregoreti a ovo tvoje je ok. Ako ga vratis na 2.4 radice ti isto kao i prethodni koji si imao pre neki dan(kod njih se razlika u taktu lepo oseti u svakodnevnom radu,brzini otvaranja programa... a u igricama ne toliko)! Ako je stabilan ovako klokovan,radi lepo,prolazi testove,i ti ces ga koristiti,ostavi ga kako jeste,a ako je racunar namenjen za prodaju vrati ga na default
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Sad sam nesto radio i vidim da je digao temp na 54 C ...koje su temperature koje su normalne mislim od d :: Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta : :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.