Клоковао сам мој Е4400, тако што сам му подигао FSB са 200 на 267 MHz. Спустио сам латенцију меморије (Kingmax 1066 MHz - један модул од 1 GB) на најмањих (у Bios - u приказаних) 667 MHz. Све ради стабилно, кулер се уопште нечује на овом клоку. Температуре нормалне, не прелазе 40 степени ни плоча ни процесор. Шта треба следеће да урадим да наставим клоковање, јер сасвим сигурно може да изгура макар 2,9 без повишене буке кулера. Да ли да повећавам фреквенцију меморије сада уз истовремено дизање такта процесора? Да ли је нужно да повећам напон ако бих желео да га догурам до 3.0 GHz?
Може ли графичка да се клокује без специјалних програма за клок графичке? Она је ASUS 8600 GT 256 MB. Користио сам ASUS - ov програмчић за клоковање графичке, (пре клоковања целе машине) али ми је након рестарта клокове враћао на фабричке вредности.
Ако ко има искуства с овим процесором, може да дода шта мисли да треба.
Re: Питање за Сашкета коме је оверклок. животни мото!
11.12.2008. 23:17
status: user broj poruka: 3053
E garant ti nece odgovoriti iz besa!!! Pre neki dan je zamolio sve nas da ga ne zovemo Sashke nego Saske,i bio je poprilicno iznerviran zbog toga!!! Ali ajde odgovoricu ti ja! Ide taj procesor i vise nego sto ti mislis ali za 3.0ghz ce morati da se malo digne voltaza,ali to nece uticati na buku jer ce na 3.0 ghz temperature biti u granicama normale cak i sa obicnim coolerom! pozzz
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Клоковао сам мој Е4400, тако што сам му подигао FSB са 200 на 267 MHz. Спустио сам латенцију меморије (Kingmax 1066 MHz - један модул од 1 GB) на најмањих (у Bios - u приказаних) 667 MHz. Све ради стабилно, кулер се уопште нечује на овом клоку. Температуре нормалне, не прелазе 40 степени ни плоча ни процесор. :: Шта треба следеће да урадим да наставим клоковање, јер сасвим сигурно може да изгура макар 2,9 без повишене буке кулера. Да ли да повећавам фреквенцију меморије сада уз истовремено дизање такта процесора? Да ли је нужно да повећам напон ако бих желео да га догурам до 3.0 GHz :: :: Може ли графичка да се клокује без специјалних програма за клок графичке :: Она је ASUS 8600 GT 256 MB. Користио сам ASUS - ov програмчић за клоковање графичке, (пре клоковања целе машине) али ми је након рестарта клокове враћао на фабричке вредности :: :: Ако ко има искуства с овим процесором, може да дода шта мисли да треба. :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!
Е, нисам знао за Саскета. Знам да овај процесор може да иде доста преко 3.0, него ме је збуњивао податак да је `апсолутно стабилан на 2.9 а да све преко тога с фабричким кулером представља мучење, јер је кажу, бука несносна` Зато се и чудим, да постигавши такт који је близак нареченом, од буке нема ништа! Хвала, Доко. Чувај се шпијунаже.
Nema na cemu! Spijunaza je cudo....hehehehe....pozzzzzz
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Е, нисам знао за Саскета. :: Знам да овај процесор може да иде доста преко 3.0, него ме је збуњивао податак да је `апсолутно стабилан на 2.9 а да све преко тога с фабричким кулером представља мучење, јер је кажу, бука несносна` Зато се и чудим, да постигавши такт који је близак нареченом, од буке нема ништа! Хвала, Доко :: Чувај се шпијунаже. :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.