Ime li neko ideju kako odkriti uzrok `plavog ekrana`.
Recimo: Desava mi se da se na masini koja radi jedno dva tri sata iz cista mira pojavi plavi ekran i masine zabode, bez obzira radi li se nesto na njoj ili ne plavi ekran nasumicno iskace?! Sempron 1200, MSI K9N6GM, 1 gb DDR2, Integrisana grafika... Win XP
Sledeci problem...
Covek igra neku igru na poprilicno dobroj masini (E8400, 2 GB DDR 1066,Radeon 4850, MSI P45, Napajanje 550 W pravih) i masina samo izbaci plavi ekran (posle recimo pola sata, nekad i ranije ili kasnije)... i restartuje se...van igara radi normalno. Win Vista 32 BIT-a
Ili...
Masina E8500, 4 GB DDR OCZ Reaper 1150 MhZ,Radeon 4850, OCZ 500W MXSP,Gigabyte P43 EP43-DS3L...nova, pri dizanju Viste 64 bit-a zabode kod dela posle unosenja korisnickog imena(u dnu ekrana pise checking system perfomance), nakon restarta na dugme, podigne sistem ali pri malo jacem opterecenju iskoci plavi ekran i masina se restartuje??? Vista 64 BIT-a
Ima li ko ideju na sta obratiti paznju,i neki koristan savet?!
Gledaj, potrebno je poznavati engleski jezik, bar rudimentarno, uz rečnik. Nakon toga, monogo stvari postaje jasnije, npr. svaki blue screen of death ispisuje poruku o grešci, zbog koje je nastao. Ako nam postuješ tu poruku, pomoći ćemo ti, ako se već i sam ne snađeš i pročitaš odgovor na netu, pomoću guglanja. ... naravno, da se ne bi računar restartovao usled grešaka, treba mu isključiti tu opciju (control panel - system itd.). Mnogo puta već ovo napisah... ali ajde. Uvek je neko nov. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
U slucaju one prve masine (koju sam naveop u 1. post-u), ne pise uopste koja je greska samo napise ,i to preko celog ekrana u 100 redova, `ako vidite ovaj ekran prvi put restartujete masinu.... bla,bla,bla`, virus nije skenirano sa vise antivirusa i antisyaware-a, a nigde ne napise sta je uzrok greske!
E sad za trecu masinu svaki put izbaci drugu gresku, retko kad istu, jedinu koju sam primetio da se ponavlja je `page_fault_in_nonpaged_area` i to je izbacio recimo 3 puta u 2 dana. E sad, googlanjem sam izbunario da to ukazuje na memoriju, ali kako na memoriju kad je nova novcata i to sam isprobao sa 4 razlicita modula i uvek isto. Jedino sto mi mozda pada napamet je to da na memoriji pise 1150 MhZ a po default-u ona radi na 1066...mada mi i to cudno jer druge memorije kad im spustis takt ne prave problem (jes da te druge ne prelaze 1066)...vidim ja de ce sekira uskoro da radi!!!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.