uz svaki dobijas pastu, al su te paste uglavnom ona bela keramicka sranjca...nisu nesto, al ako ti se bas ne daju pare, posluzice... Vendetu i TX2 sam licno testiro...Vendeta je dosta bolja tako da uzmi nju...
Malo se ja zezam ali sam i ozbiljan dobaci jos 1K i uzmi Vendetta 2 dobijas jednu od najboljih pasta OCz Freez i mnogo je tisi od svih gore navedenih ali napominjem da su mu performanse iste kao i Vendetta...
kako Vendetta i Vendetta 2 mogu da imaju iste performanse kada je Vendetta 2 dosta veca od predhodnog...gresis, ovaj...grdno gresis sine...da je tisi, to stoji, ali to je zbog 120mm ventilatora koji se vrti na dosta niskom broju obrtaja... naravno, za svaki od ovih kulera mora da se regulise brzina obrtaja, jer na maksimumu, svaki od njih je ravan mlaznom avionu...svaki moze da se stisa maksimalno, ali opet treba paziti na temperature pogotovu ako je procesor overklokovan...
Evo sad sam pogledao onaj moj kupljeni TX2 koji vec godinu dana stoji na ormanu i nema dodatne paste samo ona zvakica na delu koji se naslanja na procesor.
Sve jedno meni i dalje nije jasno zasto se ljudi toliko loze oko hladjenja poprilicno hladnih procesora kad je daleko veci problem sa MCH koji je bar 50% vreliji od CPU-a.
Mislim da je to tako veliki blam za Intel da ga ni jedna od onih indijanskih reka nece sprati do pocetka XXII veka.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Uz TX2 se dobija pasta garant. Extra tih :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Moze da kupi dobar kuler ako hoce da ga rastavi od kloka, ako sve drzis na defu na mom E8400 temp 30 stepeni tako da je na tom tvom E8200 skoro ista temperatura,...
Pozdrav!
:: Evo sad sam pogledao onaj moj kupljeni TX2 koji vec godinu dana stoji na ormanu i nema dodatne paste samo ona zvakica na delu koji se naslanja na procesor :: :: Sve jedno meni i dalje nije jasno zasto se ljudi toliko loze oko hladjenja poprilicno hladnih procesora kad je daleko veci problem sa MCH koji je bar 50% vreliji od CPU-a :: :: Mislim da je to tako veliki blam za Intel da ga ni jedna od onih indijanskih reka nece sprati do pocetka XXII veka :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: :: :: Uz TX2 se dobija pasta garant. Extra tih :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
Slazem se da je generalno ladan cpu .... nego kad vec moram da menjam pastu reko aj i cooler.
Samo bih da ovo cudo nateram na vrednost preko 3ghz. I da ne crkne.... sad je na defu sa box coolerom (800rpm) i skamenjenom zvakom(pasta) i real temp kaze 40C idle .... Koji bi mu clock bio za 24/7?
Jel ti to zezas hoces da ga dignes za 333MHz i za to ti treba nefabricki ladisa...
E vala svasta sam cuo ali ovoooo...
Ja mislio ti ozbiljan... kad ono ti nas zavlacis i sad se u fotelji valjas od smeha...
:: Samo bih da ovo cudo nateram na vrednost preko 3ghz. I da ne crkne.... sad je na defu sa box coolerom (800rpm) i skamenjenom zvakom(pasta) i real temp kaze 40C idle ... :: Koji bi mu clock bio za 24/7 :: :: :: :: - - - - :: ::
:: Jel ti to zezas hoces da ga dignes za 333MHz i za to ti treba nefabricki ladisa.. :: :: E vala svasta sam cuo ali ovoooo.. :: :: Ja mislio ti ozbiljan... kad ono ti nas zavlacis i sad se u fotelji valjas od smeha.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: Samo bih da ovo cudo nateram na vrednost preko 3ghz. I da ne crkne.... sad je na defu sa box coolerom (800rpm) i skamenjenom zvakom(pasta) i real temp kaze 40C idle ... :: :: Koji bi mu clock bio za 24/7 :: :: :: :: :: :: :: :: - - - - :: :: :: ::
:: Samo bih da ovo cudo nateram na vrednost preko 3ghz. I da ne crkne.... sad je na defu sa box coolerom (800rpm) i skamenjenom zvakom(pasta) i real temp kaze 40C idle ... :: Koji bi mu clock bio za 24/7 :: :: :: :: - - - - :: ::
Puno je to ako radi na 40 stepeni u idle, stavi novu pastu (preporucujem AC SILVER5), stavi da ti automatski podesava brzinu ventilatora na CPU i mora da radi nize...
Drug je E8400 sa stock cooler-om drzao na 3,8GHz 24/7, ali ne znam koja mu je temp. bila...
JA svoj Q6600 drzim na 3,2GHz @ [8*400] i u idle mi 32 stepena, takodje sa stock cooler-om...
Sto se tice cooler-a, imao sam Hyper TX2 i stvarno je veoma tih, bio sam zadovoljan , samo sto je on ipak entry level i nema snage za jace procesore tipa quad core i slicno...
Ja sam moj e4300 sa standardnih 1800MHz tri meseca 24x7 drzao na 2900MHz i to na fabrickom hladisi koji dolazi uz procesor i to tokom leta bez klime u stanu... A onda sam shvatio da mi to ne treba jer se ne igram a za skidanje tokom noci mi je dovoljno i 900MHz...
sad ga vratis na 2900mhz i kloknes 8600GT Silent .... Lepo grejno telo ... sad pred mraz.
- - - -
:: Ja sam moj e4300 sa standardnih 1800MHz tri meseca 24x7 drzao na 2900MHz i to na fabrickom hladisi koji dolazi uz procesor i to tokom leta bez klime u stanu.. :: A onda sam shvatio da mi to ne treba jer se ne igram a za skidanje tokom noci mi je dovoljno i 900MHz.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: ::
:: sad ga vratis na 2900mhz i kloknes 8600GT Silent .... :: Lepo grejno telo ... sad pred mraz :: :: :: - - - - :: :: :: Ja sam moj e4300 sa standardnih 1800MHz tri meseca 24x7 drzao na 2900MHz i to na fabrickom hladisi koji dolazi uz procesor i to tokom leta bez klime u stanu.. :: :: A onda sam shvatio da mi to ne treba jer se ne igram a za skidanje tokom noci mi je dovoljno i 900MHz.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: ::
Nema tu sta da se klokuje tu treba da se kupi novo...
:: sad ga vratis na 2900mhz i kloknes 8600GT Silent .... :: Lepo grejno telo ... sad pred mraz :: :: :: - - - - :: :: :: Ja sam moj e4300 sa standardnih 1800MHz tri meseca 24x7 drzao na 2900MHz i to na fabrickom hladisi koji dolazi uz procesor i to tokom leta bez klime u stanu.. :: :: A onda sam shvatio da mi to ne treba jer se ne igram a za skidanje tokom noci mi je dovoljno i 900MHz.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: ::
Ako ti je e0 revizija proca, moze sa smesnom voltazom tipa 1.21 da ima stabilnih 4GHz, mada mislim da e8200 nema e0 reviziju ali kod drugara smo izvukli 4.3GHz max a 4.2GHz skroz stabilno sa THERMALRIGHT coolerom sa voltazom oko 1.45v a e8400 sa eo stepingom smo pukli na 4.5GHz stabilno za svaki dan na plochi p5q-e a e8600 je samo za ekstremne overklokere jer ima veci mnozilac ali cak i on na vazduhu ne moze mnogo preko 4.5GHz stabilno. Sa vodom i drugim chudima moze vishe...
:: Slazem se da je generalno ladan cpu .... nego kad vec moram da menjam pastu reko aj i cooler :: :: Samo bih da ovo cudo nateram na vrednost preko 3ghz. I da ne crkne.... sad je na defu sa box coolerom (800rpm) i skamenjenom zvakom(pasta) i real temp kaze 40C idle ... :: Koji bi mu clock bio za 24/7 :: :: :: :: - - - - :: ::
Evo i ja se bash odlucujem koji kuler da uzmem. TX3 vidim nece uskoro kod nas, a u ATOM-u imaju Vendettu po ceni od 2000din. E sad da li je bolja od TX2, jel se dobija pasta uz njega?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647274. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.