Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoc za nTune
STRANA 1 OD 1
milos666 Pomoc za nTune 29.11.2008. 12:56 T13476

status: user
broj poruka: 398
Imam sledecu konfiguraciju:

AMD X2 5000+
Gigabyte GA-M57SLI-S4
6800 GT graficka od neznam tacno kog proizvodjaca
CM Real Power 720W
CM Vortex 720 kuler

Pre mesec dana sam stavio procesor na 1.425V, FSB 225 (mnozilac zakljucan na 13) i dobio nekih 2.99GHz. I vec mesec dana sve radi ok.
Juce sam instalirao najnoviji nVidia driver, i nTune za Vistu x64. Pustio sam test od 3h, da sam program odredi koliko sta da klokuje. Nakon 2,5h pri restartu ekran je pobrljavio, vidi se svako trece slovo, tako da sam cak i u biosu nabadao da nadjem last good known konfiguration. Znaci nista se ne vidi dobro, a o ucitavanju Viste da i ne govorim...
Pretpostavljam da je graficka u pitanju, mada ne verujem da je nTune terao hardver toliko da je moglo nesto da se pokvari... Jel ima neko neku ideju sta da pokusam???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KaiserSoze Za početak... 29.11.2008. 13:04 #81408

broj poruka: 568
Probaj hard reset...
Izvadiš kabel iz napajanja, izvadiš bateriju iz mb, clear cmos, ostavi ga tako nekih 10 minuta, pa tek onda bateriju nazada u mb, uključenje napajanja, start mašine...

Ulaz u bios, optimized settings.
Ukoliko ti i dalje prikazuje sličan ili identičan problem, moraćeš da kreneš sa vađenjem komponenti i adekvatnom zamenom, tj probaš neku drugu umesto te svoje... sistem eliminacije.

Jedno zapamti... niti jedan nTune ili sličan program ne može klok bolje odrediti od tebe samog, samo se naoružaj strpljenjem i vremenom za besomučno testiranje stabilnosti hw-a.

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 29.11.2008. 13:10 #81410

broj poruka: 12057

Ubio si grafičku ko zeca. Uvek sam OC određivao malo po malo, 10 MHz po 10 MHz i pri najmanjiim problemima vraćao klok nazad. Ko zna do kojih je frekvencija išao test i tripovao da je sve u redu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

milos666 Re: 29.11.2008. 14:23 #81421

broj poruka: 398
Pa covek ne ocekuje kad skine program sa nVidia sajta, koja bi trebalo da je ozbiljna firma, da mu program uradi ovako nesto...
@KaiserSoze: Ma jok, nista... Moracu popodne od ortaka zajmim grafu da probam. Nema sta drugo da bude, da je do procesora i memorije, ne bi radilo uopste, a ovde se radi samo o tome da je prikaz pobrljavio... Kad krene da ucitava Vistu, ostane samo crn ekran, i ispise da prebacim na 1280x1024 i 60Hz, i nista se ne desava dalje. Ali posto opet pri restartu brljavi slika, ne mogu nista da uradim...
Anyway, hvala za pomoc. Nego u slucaju da ostanem bez opcija, i ispostavi se da jeste graficka, sta je bolje da pazarim u ovom trenutku, ATI 4850 ili neku varijantu 9800GT ili GTX+

Saske ... 29.11.2008. 14:28 #81422

broj poruka: 1117
sad ti je najbolje da ne pazaris nista, posto su cene totalno pobrljavile...ali ako bas moras, onda HD4850...dobro bi bilo da nadjes neku koja ima dual slot kuler...

Overclocking is the way of life!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs