Na poslu kupili konfiguraciju, gotovu u gig@tronu, AQUAMARINE
MB ASUS M3A78m VGA - Ati Radeon 4670 512MB CPU AMD X4 9550 PHENOM Memorija 4GB DDRII KINGSTON HDD 500 GB SATA II 7.200 rpm PIONEER DVD-RW 216 BLACK SATA MODEM Ambient/Agere 56K PCI KUCISTE MIDI TOWER 400W MONITOR BENQ 22` TFT FULL HD 5.1 Ch. Sound Blaster OnBoard TASTATURA PS/2 LOGITECH OEM BLACK MIS PS/2 LOGITECH OEM BLACK OPTICAL
Sve radi odlicno, WIN XP SP3, malo je bucan al ajde, no gotovo svaki put kada pokusam da ubodem bilo koji USB flash na neki od front portova, ma i ne ubacim ga, samo ga malcic dotakne, istog momenta racunar se gasi, restartuje. Onda cini mi se nece nesto ni da se podigne dok ne pritisnem dugme za restart. Potom se sistem digne i sve je ok, usb je prepoznat i radi bez problema. Pre par dana je konf. dobijena u cemu je stvar?
Da si komp odmah ugasio i uščupao iz ploče front USB portove !!! Otvori uputstvo za ploču i konektuj ih kako treba. Onaj ko ti je u servisu sklapao mašinu nije lepo povezao front USB-ove i mogao si da spržiš sve od memorija što si ubadao.
Ako su ipak povezani kako treba, onda je problem do kratkog spoja u samom USB-u na kućištu, i ako je ova varijanta, reklamiraj. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
da li se isto desava i na onima pozadi na ploci kada bocnes?! Ako se i tada desava ostavi jedan modul memorije pa probaj, ako je opet stavi drugi u drugi slot. Probaj drugi flash stick. Ako je opet isto smrdi na napajanje
Pa reče lik `svaki put kada pokusam da ubodem bilo koji USB flash na neki od front portova`, pa kapiram da je pozadi poverio dal radi flash. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: da li se isto desava i na onima pozadi na ploci kada bocnes?! Ako se i tada desava ostavi jedan modul memorije pa probaj, ako je opet stavi drugi u drugi slot. Probaj drugi flash stick. Ako je opet isto smrdi na napajanj :: :: :: A N G E L :: :: ::
Jbg, nisam mu zavlacio od pozadi, malo je nepristupacno, znao sam da ce to neko pitati, trebalo je i to da probam al eto... Pozadi je prikljucen stampac i skener i oni rade bez problema. Znaci do daljnjeg ne gurati usb od napred. Javio sam danas prodavcu sta se zbiva, al niko mi ne odgovori, pa reko velim da cujem sta misle stari majstori.
Otvori sistem propertis. Na advanced u opciji startap and recovery isključi automaticly restart. Pri ponovnom pokušaju restarta dobićeš plav ekran sa informacijama koje ti mogu reći šta je u pitanju. Ukoliko ti se i dalje resetuje mašina imaš negde kratak spoj oko usb-a ili ti je preslabo napajanje ili nije uzemljeno kućište.
@Bax2003 ne verujem da je kontra spojeno jer je rekao da mu posle restarta komp prepozna usb i da radi. Da je bilo šta okrenuo naopako usb ne bi radio uopšte već bi bio usb leš. A verovatno bi i sam usb na ploči bio spaljen.
TO ce uspeti ako je soft reset, ali ne i ako dodje do preopterecenja. Ako se sa SUB stickom desava isto i pozadi a drugi je stick, imao je drug isti slucaj sa RAMom. Njemu se resetovao i kad ubode slusalice...prvo je msilio da je PSU ili kuciste ali se na kraju ispostavilo da je jedan modul bio defektan
A N G E L
:: Otvori sistem propertis. Na advanced u opciji startap and recovery isključi automaticly restart. Pri ponovnom pokušaju restarta dobićeš plav ekran sa informacijama koje ti mogu reći šta je u pitanju. Ukoliko ti se i dalje resetuje mašina imaš negde kratak spoj oko usb-a ili ti je preslabo napajanje ili nije uzemljeno kućište :: :: @Bax200 :: ne verujem da je kontra spojeno jer je rekao da mu posle restarta komp prepozna usb i da radi. Da je bilo šta okrenuo naopako usb ne bi radio uopšte već bi bio usb leš. A verovatno bi i sam usb na ploči bio spaljen :: :: ::
i kod koleginice, koja je dobila iz iste firme jednu office konfiguracijicu, cini mi se dva puta mi se dogodila ista stvar, al neisam nesto posebno obracao paznju, isto sam ubacivao flash spreda
MSI MB - K9N6PGM2-V VGA nVidia 6100 up to 128MB AMD SEMPRON AM2 LE-1200 MEM 1024 MB DDRII 800 Hard Disk 160GB Sata II NEC/LG/Lite On DVD-RW MODEM Ambient/Agere 56K PCI MIDI TOWER 450W BLACK MONITOR LG - TFT - W1934S 19` 5.1 Ch. Sound Blaster OnBoard TASTATURA PS/2 BLACK MIS PS/2 OPTICAL
Drugaru su u Jugot@ti isto uradili i upropasti Apacera HT203 onaj zmaj flash. Kukao je mesec dana dok mu nisu dali drugi. `Što niste gledali`. Plakao sam od smeha. E sad nisam najolje dečka razumeo, jel radi taj što mu je kriv za reset ili je probao flash u drugom portu posle resta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Otvori sistem propertis. Na advanced u opciji startap and recovery isključi automaticly restart. Pri ponovnom pokušaju restarta dobićeš plav ekran sa informacijama koje ti mogu reći šta je u pitanju. Ukoliko ti se i dalje resetuje mašina imaš negde kratak spoj oko usb-a ili ti je preslabo napajanje ili nije uzemljeno kućište :: :: @Bax200 :: ne verujem da je kontra spojeno jer je rekao da mu posle restarta komp prepozna usb i da radi. Da je bilo šta okrenuo naopako usb ne bi radio uopšte već bi bio usb leš. A verovatno bi i sam usb na ploči bio spaljen :: :: ::
:: E sad nisam najolje dečka razumeo, jel radi taj što mu je kriv za reset ili je probao flash u drugom portu posle resta
Ni ja bas ne razumem sta nije jasno, al ajde da pojasnim. Probao sam sa dva razlicita flesa, verbatim 1gb i transcend 4gb nekoliko puta, mozda 15-ak ili vise i gotovo po pravilu uvek se restartuje, moram reci da je bilo i nekoliko slucajeva kada se racunar nije restartovao i primao je usb bez problema, ovo samo u 2-3 slucaja. U ostalim slucajevima bilo je dovoljno da se usb samo malo dodirne, prakticno takne o port, i pre nego sto bi usao u leziste, racunar se istog momenta gasi. Uvek sam usb ubadao spreda, nikada nazad, kada se ugasi racunar veoma tesko i dugo je podizao sistem, nekoliko puta je nudio i nekakvo cekiranje, ali mrzelo me da cekam pa sam isao na esc. ili jednostavno na dugme restart na kucistu i sistem se potom podizao uobicajeno, bez ikakvih problema. Fles nisam vadio i kada se sistem podigne on radi kako treba. Do sada je bilo mozda i 20-ak puta da se ovo dogodi i nijedan usb nije stradao. Nadam se da sam pojasnio stvar.
Jesi dobio uz ploču onaj limčić koji je takođe dva dodatna USB-a sa ili bez FireWire-a ? Da probaš da to ubodeš u ploču umeseto front panel USB-ova da vidiš ko je kriv, konektor na ploči ili samo USB-ovi na kućištu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: E sad nisam najolje dečka razumeo, jel radi taj što mu je kriv za reset ili je probao flash u drugom portu posle resta :: :: :: Ni ja bas ne razumem sta nije jasno, al ajde da pojasnim. Probao sam sa dva razlicita flesa, verbatim 1gb i transcend 4gb nekoliko puta, mozda 15-ak ili vise i gotovo po pravilu uvek se restartuje, moram reci da je bilo i nekoliko slucajeva kada se racunar nije restartovao i primao je usb bez problema, ovo samo u 2-3 slucaja. U ostalim slucajevima bilo je dovoljno da se usb samo malo dodirne, prakticno takne o port, i pre nego sto bi usao u leziste, racunar se istog momenta gasi. Uvek sam usb ubadao spreda, nikada nazad, kada se ugasi racunar veoma tesko i dugo je podizao sistem, nekoliko puta je nudio i nekakvo cekiranje, ali mrzelo me da cekam pa sam isao na esc. ili jednostavno na dugme restart na kucistu i sistem se potom podizao uobicajeno, bez ikakvih problema. Fles nisam vadio i kada se sistem podigne on radi kako treba. Do sada je bilo mozda i 20-ak puta da se ovo dogodi i nijedan usb nije stradao. Nadam se da sam pojasnio stvar.
Meni se isto dešavalo na rezervnom kompjuteru, kad sam ubadao Transcend kompletno metalni. Sa SunDisk, koji je plastični nije bilo problema. Taj komp nema uzemljenje, a navuče se dosta statičkog elektriciteta od tapisona i druge sintetike. Isti simptomi, samo ga dodirne i restartuje se. Onda sam prvo pipnuo kučište jednom rukom, dok sam u drugoj držao Transcend i sve je prošlo bez problema. Probaj da jednom rukom držiš kućište dok drugom ubadaš USB. Ako prođe bez problema, to ti je to.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Nesto mi se cini da je rasha najblizi tacnom odgovoru. Za vecinu slucajeva siguran sam da nisam uopste dodirivao kuciste drugom rukom dok sam probao da ubacim usb i uvek se dogadjalo da se gasi. Oao sto rekoh u prethodnom postu, nekoliko puta je primao usb bez gasenja i sve mi se vrzma po glavi da sam se tada drugom rukom oslanjao na kuciste. Moram to da proverim. Inace verbatim mi je plasticni , a transcend skroz metalni, jednom se i sa ovim plasticnim gasio, ali tada sigurno nisam dodirivako kuciste drugom rukom.
Inace bax2003 mislim da neisam dobio nikakvu dodatnu plocicu sa portovima uz MB, mozda je neko odvojio, al nema veze.
Ili je preslabo napajanje ili je SP3 kriv. Neverujem da je frontalni USB (ako je novo kuciste)vecina novih ima fabricki spojene pinove za USB ako nije novo ili nema to iskljuci i ubodi pozadi USB hub.
Zasto mislim da ja slabo napajanje pa meni je na novoj masini zbog slabog napajanja gasio komp kad bih ubadao stampac, volan, flash sve preko frontalnog usb-a. Kad sam promenio napajanje i uzeo 550w problem je nestao. (ali sam ipak zarad mirne savesti pogasio frontalni posto meni komp ionako stoji na stolu pa mi je blizu da ubodem flash itd.) Takodje treba obratiti paznju da kinezi umeju da obrnu redosled usb pinova na ploci samo tako sto zamene mesta prvom i zadnjem pinu u knjizici.
Zasto mislim da je SP3 pa pretpostavljam posto nema sta nisam cuo da se desava pod SP3 pa velim mozda je i to.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.