Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Sefe? Koji mu je vrag !@##%^#$&%$^
STRANA 1 OD 1
MACHINE Sefe? Koji mu je vrag !@##%^#$&%$^ 23.11.2008. 22:56 T13369

status: user
broj poruka: 5710
Masina koja mi je na servisu je preuzeta vec 3x od Imtelovih servisera i stalno se vracala sa konstatacijom da je software a ne hardware...ali nije bas tako.Na njoj je bugovala i Vista i Linux i WinXP SP2!!! Formatirao sam particije stavio svez WinXP SP3 (SP1 ista stvar) i najnovije drivere (i sa originalnim je isto) + Biostar ima pogresan LAN driver na sajtu, sugave li firme, samo sa oficijelni nforce radi a ne onim Realtek sto je na sajtu). Stavljen NOD32, nema virusa, nije okacena na internet. Temperatura super, nista ne prelazi 40C, osim grafike 80C. Masina je sledeca:

AMD64 4000+ BOX
Biostar TF520 A2
Apacer AM1 1GB DDR2-800
GA 8400GS 256MB
Vito case 400W (nije brand ali daje korektne napone)
LiteOn SATA (takodje nesto sumnjiv jer ne detektuje svaki disk kako valja)
Samsung 160GB SATA

E sada: masina prolazi sve ali sve testove danima radi pod svakim i nista. Ali u toku bezveznog rada ili nakon intenzivnog rada krece bugovanje, kocenje (nece da otvori menije, pokrene aplikacije, foldere, MyComputer...ceka se dugo na podizanje istih)...jednostavno kao da se smrzne (ne reaguje tastatura, niti klik ali se kurzor moze pomerati, sto govori da se nije zamrznuo). Nisam dobijao BSOD niti reset...

Ima li neko ideju??? Ja sumnjam na budjavi Biostar?!

A N G E L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Sefe? Koji mu je vrag !@##%^#$&%$^ 23.11.2008. 23:01 #80732

broj poruka: 12057
Iskreno da ti kažem, pre bi kupio Asrock nego Biostar. Toliko. Jel imaš uslove da probaš sve komponente ali na drugoj ploči?

Mada bi ja i taj Apacer malo uščupao i probao drugi RAM. Bar Kingston Value. Oće to od neslaganja da se ubija.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Masina koja mi je na servisu je preuzeta vec 3x od Imtelovih servisera i stalno se vracala sa konstatacijom da je software a ne hardware...ali nije bas tako.Na njoj je bugovala i Vista i Linux i WinXP SP2!!! Formatirao sam particije stavio svez WinXP SP3 (SP1 ista stvar) i najnovije drivere (i sa originalnim je isto) + Biostar ima pogresan LAN driver na sajtu, sugave li firme, samo sa oficijelni nforce radi a ne onim Realtek sto je na sajtu). Stavljen NOD32, nema virusa, nije okacena na internet. Temperatura super, nista ne prelazi 40C, osim grafike 80C. Masina je sledeca
::
:: AMD64 4000+ BO
:: Biostar TF520 A
:: Apacer AM1 1GB DDR2-80
:: GA 8400GS 256M
:: Vito case 400W (nije brand ali daje korektne napone
:: LiteOn SATA (takodje nesto sumnjiv jer ne detektuje svaki disk kako valja
:: Samsung 160GB SAT
:: E sada: masina prolazi sve ali sve testove danima radi pod svakim i nista. Ali u toku bezveznog rada ili nakon intenzivnog rada krece bugovanje, kocenje (nece da otvori menije, pokrene aplikacije, foldere, MyComputer...ceka se dugo na podizanje istih)...jednostavno kao da se smrzne (ne reaguje tastatura, niti klik ali se kurzor moze pomerati, sto govori da se nije zamrznuo). Nisam dobijao BSOD niti reset..
:: Ima li neko ideju??? Ja sumnjam na budjavi Biostar?
:: A N G E L
Stripy Proveri 23.11.2008. 23:27 #80740

broj poruka: 4163
hard i to sa mhdd-om

Vlaovicm Re: Sefe? Koji mu je vrag !@##%^#$&%$^ 23.11.2008. 23:27 #80741

broj poruka: 359
Probaj prvo sa drugom mem. to ti je lakse, pa ako onda bude ista stvar onda ploca.
Mada ja ipak mislim da je Apacer u pitanju.

:: Masina koja mi je na servisu je preuzeta vec 3x od Imtelovih servisera i stalno se vracala sa konstatacijom da je software a ne hardware...ali nije bas tako.Na njoj je bugovala i Vista i Linux i WinXP SP2!!! Formatirao sam particije stavio svez WinXP SP3 (SP1 ista stvar) i najnovije drivere (i sa originalnim je isto) + Biostar ima pogresan LAN driver na sajtu, sugave li firme, samo sa oficijelni nforce radi a ne onim Realtek sto je na sajtu). Stavljen NOD32, nema virusa, nije okacena na internet. Temperatura super, nista ne prelazi 40C, osim grafike 80C. Masina je sledeca
:: AMD64 4000+ BO
:: Biostar TF520 A
:: Apacer AM1 1GB DDR2-80
:: GA 8400GS 256M
:: Vito case 400W (nije brand ali daje korektne napone
:: LiteOn SATA (takodje nesto sumnjiv jer ne detektuje svaki disk kako valja
:: Samsung 160GB SAT
:: E sada: masina prolazi sve ali sve testove danima radi pod svakim i nista. Ali u toku bezveznog rada ili nakon intenzivnog rada krece bugovanje, kocenje (nece da otvori menije, pokrene aplikacije, foldere, MyComputer...ceka se dugo na podizanje istih)...jednostavno kao da se smrzne (ne reaguje tastatura, niti klik ali se kurzor moze pomerati, sto govori da se nije zamrznuo). Nisam dobijao BSOD niti reset..
:: Ima li neko ideju??? Ja sumnjam na budjavi Biostar?
:: A N G E L
obradmi Probaj da iskljucih cool n quiet u biosu 23.11.2008. 23:27 #80742

broj poruka: 7725
i onda testiraj masinu.To je ona stvar gde je Nvidia izgubila na polju chipseta od ATI na Amd masinama.Problem je sto Nvidia nije lepo resila cool n quiet na AMD platformama .Imao sam slican problem na Biostar isto kad sam iskljucio cool n quiet sve je bilo ok.
VMARC fantomski kvarovi 23.11.2008. 23:58 #80746

broj poruka: 9429
jedino resenje je da se sve poskida, osim neophodnih komponenti. Ako sve radi, vracas jedno po jedno, dok ne zabaguje. Verovatnoca...

Taj lan -disejblovati pa probati bez njega
pci latency timer... Promeniti vrednost, pokusati raznim :-))
hard disk

Ovo bih izdvojio.

Manje verovatno, ali ne i iskljuceno:
Napajanje trokira
Procesor baguje
ostalo na ploci...

Bljak-o-star, the way 4 throw

Baby BM

peleetf Probaj ovo 24.11.2008. 00:03 #80748

broj poruka: 94
update Biosa

Memoriju probaj da podesish na njene prave ili za nijansu losije CL4-5 karakteristike

ugradi josh jedan fan ispod graficke

ostavi otvoreno kuciste i proveri temperaturu south brigde-a (cesto je bez hladnjaka pored pci slotova) eventualno josh jedan ventilator za njega

Pozdrav !!!

PELE.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Svaki uredjaj radi na carobni dim.
Kada ga taj dim napusti prestaje da radi.

P.S: Ako je dim plavicast
veoma

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
unitra Imao slican problem 24.11.2008. 07:54 #80774

broj poruka: 37

Imao sam slican problem u pitanju je bila lan karta,imao slican problem kod msi k9n,pregrejavao se juzni most,najgore sto kod tebe u opterecenju radi kako treba.............
FSamir Dečko NE BioStar...NE 24.11.2008. 09:37 #80787

broj poruka: 777
Imtel je dobra firma.
Što se mene tiče, bez obzira na cenu dokle god nešto može da se kupi u Imtelu kupujem kod njih. Tek kad baš moram tražim dalje.
Garanciju respektuju maksimalno, kad se kvar ustanovi istog trenutka dobijaš novu komponentu ili ti vraćaju novac po poslednjoj maloprodajnoj ceni. Nema čekanja...javi se sutra...u utorak ...za mesec dana ili 45.
Istina je da su u servisu neki bandoglavi likovi i da kvar nađu samo ako postoji strelica na kojoj piše ovde je kvar...ko ih samo sastavi.
Najvažnije nema Pošuntavelih Magacionera da prepipavaju skupe komponente. Njima je sve jedno da li na polici stoji grafička od 500e ili CPU kuler od 30e. Oni su Trgovci, nisu Magacioneri.

Jedan takav BioStar mi je skratio život za jedno pet godina. Kakvo je to đubre bilo.
Radio je stabilno samo sa Default setovanjima BIOS-a. Svaka promena = nestabilnost, užas.
Sa drajverima sam i ja imao problema, ne mogu da se setim samo šta ali sam siguran da jedino pomaže disk koji si dobio uz ploču.
Treća stvar je bila prilično visoka temperatura čip-seta. Pretpostavimo da je na ploči sa kojom sam ja radio kuler čip-seta dobro montiran, temperatura je tolika. Ako je na tvojoj ploči lošije montiran, to se dešava, onda ti eto problema.

Rezime:
1. Load Optimized Defaults (Clear CMOS)
Testiraj...

2. Proveri temperature svih komponenti...promeni nešto, montiraj kuler sa normalnom pastom...nemoj da brineš za garanciji, ako budeš pažljiv nema šanse da provale da si skidao taj kuler.
Testiraj...

3. Sumnjaj na RAM...
Zamoli prodavca koji se zove Branko da ti pomogne...on opušteno ode gore u servis i napuši one likove...meni je rešio par puta probleme sa računarima i likovima u Imtel servisu.

Peace
MACHINE Re: Probaj ovo 24.11.2008. 11:30 #80797

broj poruka: 5710
nForce 3, 4 i 5 za AMD nije imao SB, samo jedan master cip. Reako sam vec da nisu u pitanju T, grafika moze da ide na 100C bez - posledica

A N G E L

:: update Bios
:: Memoriju probaj da podesish na njene prave ili za nijansu losije CL4-5 karakteristik
:: ugradi josh jedan fan ispod grafick
:: ostavi otvoreno kuciste i proveri temperaturu south brigde-a (cesto je bez hladnjaka pored pci slotova) eventualno josh jedan ventilator za njeg
:: Pozdrav !!
:: PELE
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Svaki uredjaj radi na carobni dim
:: Kada ga taj dim napusti prestaje da radi
:: P.S: Ako je dim plavicas
:: veoma
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs