Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Cudno
STRANA 1 OD 1
skycould Cudno 22.11.2008. 10:19 T13342

status: user
broj poruka: 248

ne znam da li ste primetili ali na nekim napajanjima uopste nema 5 pin-a u prvom redu. Mislim na 24 - pin-ska napajanja. Za sad sam samo primetio to kod RexPower-a (sto me ne cudi) i Cooler Master-a i to ne na svim modelima. Da li je ovo normalno ili je neka glupa usteda od strane proizvodjaca?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peguar hmm 22.11.2008. 10:36 #80492

broj poruka: 332
Ako mislis na ona dodatna 4 sto idu uz 24-pinsko napajanje - oni sluze kao dodatna naponska(strujna) podrska za procesor uz onaj 4-pinski koji ide dodatno na plocu na izdvojenom mestu. Ovaj sto ide uz 24p moze a i nemora da se ubode a moze i obrnuto da se ubode 24pinski u 20pinski slot na ploci(naravno postoji velika mogucnost da kablic ispadne iz slota ako zabica fabricki nemoze da uhvati slot i to mislim na napajanja na kojima ima fixni 24-pinski to sam vidjao na jacim napajanjima i bas je njesra).

Cetiri kablica duzine npr.30cm + 4pinska glava = hmm 20-30dinara( jbg ako napravis npr 100000 napajanja mesecno to ti dodje 2-3 000 000 dinara) x12 = ...... ma i da je sve to 10 dinara na godisnjem nivou to moze da bude lepa dopuna za celu novi liniju ako posluju kako treba) ja mislim da oni neprave napajanja mozda 100000 godisnje ukupno. Ma to je za njih sica oni verovatno prave jos nesto
To ti je cisto pros*ravanje.

skycould ne razumes 22.11.2008. 10:49 #80493

ne taj 4 pinski deo. Jednostavno 5. na 24 pin ili 3. na 20 pin. Nije ispao, nema ga, ni kablica ni `glave` i to nije iscupano ili sl., nego u tek otpakovanim napajanjima.

petrovski nema... 22.11.2008. 11:18 #80498

broj poruka: 5
Cini mi se da bi tu tebalo da jer -5V...
Nema zbog finansijske krize.
U stvari, kada malo bolje razmislim, ploce taj napon i ne koriste.
Tako da se i ne primeti osim ako ne pogledas da nema.

peguar `AAAA radostan si je li?` 22.11.2008. 12:32 #80518

broj poruka: 332
A kapiram pa ko ce ga znati mozda sto comrade petrovski rece mozda i ne treba ploci.
To mu dodje kao elektrotehnicko `muljanje`.
skycould mislim da nije 22.11.2008. 13:17 #80519

-5V vec zemlja (GND). Mozda moze i bez toga. Ustvari moze cim radi komp. i bez toga, a dokle ce, ne zna se. :) Hvala na odgovorima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs