Do 4 ghz se islo sa vazdusnim kulerom uz vcore 1.55 v .Sa vodenim hladjenjem Deneb je presao 4 ghz ,dok je sa tecnim azotom presao barijeru od 6 ghz.Uzgred receno AMD koristi Crysis za testiranje novog CPU radi provere stabilnosti.
Ne moze to vise sa vazdusnim, Nehalem se slabije klokuje koliko sam cuo od Yorkfielda, tako da je i za Nehalem oko 4GHZ gornja granica sa vazdusnim hladjenjem!!!
Izgleda ce Deneb ranije da se pojavi isto kao i Shangai ,ovi kazu da ce izaci za par nedelja.I kao AMD nije dao da se slika to testiranje koje je bilo u Austin USA.Vec se nazire dobar OC potencijal Deneba u svakom slucaju.
Iskreno se nadam da ce AMD uskoro izbaciti Deneba... I ocekivao sam da ce imati bolje preformanse od Barcelone.I da nas ocekuje iznenadjenje,jer mi sve na to mirise... AMD nikad nije ovoliko cutao,a to mi je veoma sumnjivo...Sad bi vrlo rado kupio njihove deonce,ali mislim da je to jos uvek nemoguce. Intel je vise preterao sa cenama...Q6600 je skuro dve godine star procesor i jos kosta 150e,bez namere da spusti...To se zove trziste bez konkurencije. Ako kojim slucajem AMD ponudi bolje performanse za istu cenu necu sekundu razmisljati i uzecu ga.
Treba reci da je AM3 jeftinija solucija od Nehalema
21.11.2008. 14:16
status: user broj poruka: 7725
16 GB/s memory bandwidth sa samo 2 kanala je veliki uspeh i plus veci OC od Nehalema.Niko do sada sa 4 jezgra na x86 nije probio barijeru od 6 ghz ,postignuto je 6,2 ghz.Treba dodati jos direct connect arhikteturu t.j memorijski kontroler ima direktan link sa GPU .Nehalem jeste dobra platforma ali i skupa .
Re: Treba reci da je AM3 jeftinija solucija od Nehalema
21.11.2008. 21:33
status: user broj poruka: 7769
Na benchmarku su naveli vrednost 6.3 MHz.
Generalno zabole me broj MHz interesuje me realna brzina u sekindama za odredjeni posao i sve vise me interesuje potrosnja struje.
Kako vreme dolazi kriza jos uvek nije zauzela busiju u `Paradajz Republiki` ali sledece godine kad bude bila u punoj formi, velika vecina trenutno zakletih Intelovaca ce preci na AMDeku i pitati se kako su mogli da pricaju one budalastine od prosle godine.
Sta ces narod je to a on pamti od hranjenja do hranjenja.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: 16 GB/s memory bandwidth sa samo 2 kanala je veliki uspeh i plus veci OC od Nehalema.Niko do sada sa 4 jezgra na x86 nije probio barijeru od 6 ghz ,postignuto je 6,2 ghz.Treba dodati jos direct connect arhikteturu t.j memorijski kontroler ima direktan link sa GPU .Nehalem jeste dobra platforma ali i skupa .
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.