Pa eto ti ga kalem (mada bi oni trebali biti mnogo bolji od onih ferrite coil, GA se hvalio novim kalemima a ne onim na prstenu i lakiranom zicom oko)...sigurno kada protekne veca struja on zaosciluje. Ne znam koliko je glasno...ali ne bi smelo jer uvek mora biti testirano sa 4 modula. Propusta ne sme biti, sigurno ne na visokoj klasi. Reklamiraj sa 4 modula, verujem da drugi model nece imati taj problem...naprosto dodju losije komponente s vremena na vreme a retko ko tura 4 modula, vec idu na 2
A N G E L
:: Izvinjavam se za otvaranje nove teme ali, interesuje me mišljenje što većeg broja forumaša koji se razumeju u problematiku jer imam nove podatke :: :: Stoka koja zuji je na slici :: http://img395.imageshack.us/my.php?image=zujalimunasaranirt5.jp :: :: Šta mislite, da li da reklamiram ploču ? Šanse su po meni 50%-50% da će i sa drugom isto da se dešava :: :: Hvala !! :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. ::
Pa moraću, počinje da mi skakuće po nervnim završecima. Naročito pošto mi je ploča sad 10 cm od uveta. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Bax mislim da su male sanse da ti to uopste i prihvate kao reklamaciju jer ploce bruje i zuje, ocigledno cak i one skuplje. Sretao sam se bas cesto sa time, mada redje kod regulacije napona za memoriju, cesce zuji regulacija napona za procesor. Mozes da probas mada mislim da su male sanse, a i ako ti prodje 90% su sanse da ti i druga ploca zuji.
Kad se zatvori kućište, stavi pored stola i dalje se čuje. Ne mogu života mi da trpim. Ne prihvatam to, e dešava se. Zajebi me toga. Dešava se sa lošim komponentama. Nije ovo X-X pa da gutam, u fazonu dobro i radi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Nije to zbog vazduha, a i cisto sumnjam da bi na takvoj ploci upotrebljavali komponente sumnjivog kvaliteta. Ocigledno da je problem u samom dizajnu regulacije jer je regulacija u ovom slucaju poterana do maksimuma mogucnosti, zato i kazem da bi i sa drugom plocom verovatno bilo isto.
:: Nije to zbog vazduha, a i cisto sumnjam da bi na takvoj ploci upotrebljavali komponente sumnjivog kvaliteta. Ocigledno da je problem u samom dizajnu regulacije jer je regulacija u ovom slucaju poterana do maksimuma mogucnosti, zato i kazem da bi i sa drugom plocom verovatno bilo isto :: :: :: Zavojnica je bakarna zica omotana oko feritnog jezgra, i sama zica osciluje ako nije dobro zalivena tzv. trafo lakom, a ako mislis da je problem `U SAMOM DIZAJNU REGULACIJE` onda OK.
Ali to nije televizor pa da zuje kalemovi, a i ta zavojnica nema sanse da zuji tako kako ti mislis da zuji, ako hoces probaj da je razbijes cekicem pa ces da vidis da je i samo razbijanje problematicno jer nije ni zalivena trafo lakom nego nekim epoksidom. Ali nije ni bitno, resenje je jednostavno, umesto 4x2gb stavi 2x4gb i nema zujanja.
To bi rešilo problem samo što ne postoji kod nas 4GB modul na 800 MHz. Ima na 1066 MHz koji je prilično skuplji, a i nešto nisam pri kinti za exprimente, a i svašta se dešava tek sa 1066 modulima, odbijanje rada na toj frekvenciji, padanje na 667 iitd., ne treba mi to sad. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ali to nije televizor pa da zuje kalemovi, a i ta zavojnica nema sanse da zuji tako kako ti mislis da zuji, ako hoces probaj da je razbijes cekicem pa ces da vidis da je i samo razbijanje problematicno jer nije ni zalivena trafo lakom nego nekim epoksidom :: Ali nije ni bitno, resenje je jednostavno, umesto 4x2gb stavi 2x4gb i nema zujanja :: :: ::
Reklamaciju sa zujanjem su mi priznali za dve graficke bez problema, ruku na srce radilo se o ozbiljnoj firmi tako da uopste nisu pravili problem. Pojave zujanja, brujanja i slicnog su normalne jer sve elektronske komponente posle izvesnog vremena gube karakteristike koje su imale kada su ugradjene. Problem uglavnom nastaje kod onih kola koja imaju jako malu toleranciju komponenti, gde jedna komponenta sa vecom tolerancijom od ostalih moze kompromitovati stabilan rad jer radni parametri vremenom izlaze iz zadatih okvira.
Nosi na reklamaciju, trebalo bi da ti zamene jer se radi o fabrickom defektu, memorija ce vremenom sve nestabilnije raditi zbog raznih efekata koji se javljaju zbog oscilovanja. U krajnjoj liniji moze dovesti i do potpunog otkaza kontrolera i, ne daj Boze, ostecenja memorije.
natopi dobro skota sa nekoliko slojeva trafo laka ili ako nadjes neku epoksi smolu. to bi trebalo da ga umrtvi ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Zaboravio si na to da je on upakovan u kuciste, prskanje u ovom slucaju ne bi uspelo, jedino zamena istog drugim, novim sto ukljucuje i lemljenje ali nije nikakav problem izvesti...
A N G E L
:: natopi dobro skota sa nekoliko slojeva trafo laka ili ako nadjes neku epoksi smolu. to bi trebalo da ga umrtv :: _____________________________________________________________________ :: *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj toren :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.