Imam komp koji ne daje sliku, probao sam grafiku, memoriju, hdd i napajanje i sve radi. jedino sto ne mogu da probam je ploca i procesor. Procesor je socket A a ploca MSI K7N2 6570 Koja je od ove dve komponente crkla sobzirom da komp kad se pritisne prekidac upali sve ventilatore i hdd ali slike nema.
I jos nesto kad se pali komp ne cuje se ono pip, znaci ne daje nikakav zvuk.
Pre bi kupio jos jednu crknutu plocu nego bilo koju sa SIS cipsetom. Najozbiljnije. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Nisam naleteo da neko u oglasima prodaje samo pocu sa nvidia cipom a da ne prodaje celu konfiguraciju. Zar je moguce da se taj SIS cipset toliko lose pokazao kad ga toliko ne volite i zasto ako niie problem da mi neko kaze.
Pre 4 godine se to meni desilo sa starom pentium2 konfiguracijom. Isti simptomi koje ti navodis. Osusili su se elektroliti na ploci. To je prirodan proces i desava se posle vise godina koriscenja racunara. Resenje je odlazak kod elektricara (mozes i kod tv servisera koji to znaju) i zamena elektrolita na ploci, mislim da to kosta 300-500 dinara, ploca ima nekoliko elektrolita, neki su 20 dinara, neki 50... To je moje misljenje iz licnog iskustva... Pozdrav !
Ali novi problemi na prvo paljenje isto nije davala sliku na drugo izbacilo je da pritisnem f2 da bi setovao bios, posle ulazenja u bios na f2 bios se zaledio znaci nista nisam mogao da uradim, oper sam restartovao komp i vise od tad ni traga ni glasa od slike.
Sta mu je sad, plaoca je nova jedino na sta sam naiso u upustvu je da ploca ne prihvata AGP karte koje rade na 3,3v vec samo na 1,5 sve preko 1,5v moze da naskodi ploci.
Na staroj ploci je izgleda iscureo neki kondezator posto se sa zadnje strane kao da je nesto prosuto .
Prvo, ne znam zasto si uzima taj krs od ploce. Lepo sam ti rekao da nadjes polovnu A7N8X ili NF7-S2...ako imas AthlonXP koji nije na keramickoj podlozi on cesto ovako zeza kada riknu okolni vodovi usled pregrevanja ili nestrucne montaze pogotovo ako su snale prejake...dakle, daje iste simptome kao da je ploca pa samo iskusni serviseri sumnjaju na to pored ploce...dakle, ako je to slucaj da imas XP ili Barton onda si morao i to da proveris...iako je elektrolit iskucureo ne znaci da ploca nece raditi ili ce zezati, uopste...koju grafiku imas??? U najvecem broju slucajeva to za 3.3 i 1.5 volt neces iskusiti, veruj mi na rec...bez obzira sta pise, neces lsoziti takvu kombinaciju a i da potrefis najcesce ne bude nista...ja sam vozio 3.3 kartu na 1.5 slotu...
Broj postavljenih tema: 60396. Broj poslatih odgovora: 647425. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.