Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Kome verovati?(Testiranje stabilnosti sistema)
STRANA 1 OD 1
SkyFire Kome verovati?(Testiranje stabilnosti sistema) 07.11.2008. 15:26 T13049

status: user
broj poruka: 18472
Dosao sam na ideju da isprobam vecinu pravih,kvalitetnih korisnih metoda i testova za stabilnost CPU-a kako i citavog sistema...Krenuo sam od nekih vrednosti koje sam postigao sa Prime-om stim sto sam voltaze jos malo smanjio i poceo testirati sa sledecim programima:

HOT CPU Tester Pro 4
Burn in 2008
Intel Burn Test
Prime 95 v 27.5...

Zanimljivo je da su svi programi koji po meni i detaljnije i sigurnije testiraju i vrse torturu od prime prosli dok prime sa tim nizim voltazama nece...Znamo da on radi putem matematickih proracuna i sl.. dok ovi programi vrse torturu u realnom vremenu malo na drugaciji nacin...
Ono sto me cudi a to je dal se prime nesto tripuje ili sta...Prvo krene i radi 20 min pa od jednom iskoci pa posle ponovo kad ga ukljucim radi 5 min i pukne jezgro pa ponovo pa radi 10 min pa pukne isto jezgro..Sve to sa tim malo manjim voltazama dok sa blago povecanim on funkcionise najnormalnije...E sad u cemu je fora i kome vise verovati...Na prime vise ne mogu da se pouzdam sa sigurnoscu tako da i kad ga koristim radi jos maximalnijeg opterecenja ubacim 3D Mark CPU test i sve tako pustim da radi jedno 6h...
Sta je sad po vasem misljenju merodavno i kako i u kom smeru razmisljati jer realno gledano svi u svetu koriste za test prime i nigde ne pise da je on nepouzdan i da postoje i bolji programi a postoje,ja sam se licno u to uverio u toku raznih kombinacija i metoda testiranja gde prime ima propust!

update : Stabilnost sistema zavisi i od same ploce tj komponenti kako i od biosa!Sa novijim ispeglanijim biosom moze se postici isti ili veci clock za nizim voltazama!

Evo shoot za CPU Tetster Pro...Uspesan rezultat nakon 6h torture :

http://img391.imageshack.us/my.php?image=hotcputesterprotestzd2.png

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Cudno 07.11.2008. 16:32 #78562

broj poruka: 5710
Za pocetak Prime i nije osmisljen kao Test `supstancija` iako je kasnije modifikovan da zadovolji i ovo. Iz licnog sikustva ne smtram ga nekim testom iako je najpopularniji. Naprosto opterecenje koje prave oni koji koriste najvise Floating Point Unit (Prime, Linpack) su prosto nedovoljni da ne kazem smesni. Nisam nasao ni jednu masinu koja je prolazila Hot CPU Tester a nije P95...jesi li lepo konfigurisao HCT4? Z apocetak vidim da ti je modul mem i hd ukljucen, to utuli jer nicemu ne sluzi a odlvaci `paznju`, mada je HCT ipak iz 2007 pa je pitanje koliko kod novih procesora koristi kas i registre, mozda d a uvecas sve clanove redova, matrica...na max vr.Takodje proveri sa S&M 1.9.1 (CPU i PSU test), OCCT 2.01. Za RAM samo StandAlone (GM 6.92 i MT86+ 2.01). Za celu masinu korisrtis Passmark Burn In Test 5.3, jer on moze simultano i radnomly generated da uposli i hdd, ram, psu, cpu, vga...

- A N G E L -

SkyFire Re: Cudno 07.11.2008. 17:15 #78566

broj poruka: 18472
Hot Cpu Tester je na Normal Priority po default-u i tako se i preporucuje za test a vec na takvom stupnju je zahtevniji od Prime!Sve iznad toga zauzme celokupan resurs i sistem je totalno blokiran!Tako je i kod Burn in 2008 programa...Ovo mi je sve palo na pamet u cilju da vidim dal je ta minimalna voltaza za CPU neophodna koju je Prime potrazivao ili jednostavno nije potrebna i moze niza sto se pokazalo kod ostalih programa!Poenta mi je bila da nadjem najmerodavniji i najsigurniji tj najkompletniji program za testiranje stabilnosti na koji nece biti bacene sumnje na njegovu efikasnost!

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Za pocetak Prime i nije osmisljen kao Test `supstancija` iako je kasnije modifikovan da zadovolji i ovo. Iz licnog sikustva ne smtram ga nekim testom iako je najpopularniji. Naprosto opterecenje koje prave oni koji koriste najvise Floating Point Unit (Prime, Linpack) su prosto nedovoljni da ne kazem smesni. Nisam nasao ni jednu masinu koja je prolazila Hot CPU Tester a nije P95...jesi li lepo konfigurisao HCT4? Z apocetak vidim da ti je modul mem i hd ukljucen, to utuli jer nicemu ne sluzi a odlvaci `paznju`, mada je HCT ipak iz 2007 pa je pitanje koliko kod novih procesora koristi kas i registre, mozda d a uvecas sve clanove redova, matrica...na max vr.Takodje proveri sa S&M 1.9.1 (CPU i PSU test), OCCT 2.01. Za RAM samo StandAlone (GM 6.92 i MT86+ 2.01). Za celu masinu korisrtis Passmark Burn In Test 5.3, jer on moze simultano i radnomly generated da uposli i hdd, ram, psu, cpu, vga..
::
:: - A N G E L -
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs