konf. je sledeca Celeron 1,6 s478 Asus P4B 3 x 256MB DDR 400 2 x 80GB Ata Maxtor Radeon x1650 AGP i neka kartica za video nadzor. problem je sledeci. Digao sam Win XP SP2 i racunar stalno nesto radi. U procesima vidim da system stalno zauzima 98 - 99% CPU - a. Sta mu raditi? RAM je ok, hdd isto. Probano sa vise drugih RAM-ova i hdd-ova. Da nije mozda CPU? ili PSU? inace PSU je neko 400W. Tnx, unapred
mada sam formatirao hdd-ove. aj videcu da uradim low level pa sta bude. mislite da je virus. kazem nista od drajvera nije ubaceno, samo go win. pokusao sam prime da pustim pa da vidim da li ce izbaciti neku gresku ali prime ne moze ni da krene. mislim, krene ali kao da uzima 0% cpu i 4kb ram-a. aj radim low level pa cu da vidim sta ce biti. tnx na brzim reply
Mozda je u pravu ssinger. system.exe ne nije validan proces. Validno je samo kada pise system bez exe. Verovatno virus. Ako se cudis kako je preziveo reinstalaciju windowsa odgovor je da se sakrio na drugoj particiji ili hardu koji imas.
su formatirana i to ne quick. mozda je neka ne kompatibilnost izmedju komponenti. moja greska, nije system.exe nego System. da nije x1650 prejaka za taj komp ili sta vec, posto MB je max agp 4x a kartica je 8x, mada ne bi trebalo da pravi sranja ali desava se i to. videcu sta ce biti kad odradim low level, mada sumnjam da cu nesto postici.
Tip RAMA, HDDa i PSUa nema nikakve veze sa pozadinskim procesima. Što se tiče System.exe, neki ljudi su imali problema sa pločom i zamena ploče je bila jedino rešenje. Takođe, postoji trojanac koji se prijavljuje kao system.exe. Pogledaj linkove.
Slušaj, tip mbd, i sam hardver, nisu uzrok zauzetosti procesorskog vremena od 70 i više %. Pošto isključuješ virus, jer si formatirao disk... - a ja to još ne bih uradio, jer preko bilo kog fleš-diska / mp3-4 plejera i sličnog, možeš nanovo i nanovo da ubacuješ isti nakon triliiiiiiion reinstalacija i formatiranja.... onda ti ostaje - tj. ako nije zloćudni softver - sukob nekog od drajvera koji instaliraš (za mbd, grafičku, zvuk i eventualno za nešto drugo). Recimo, šta se dešava u Safe-mode-u? Dalje, kad pokreneš Task manager i ručno ukokaš proces koji ubija procesorsko vreme, šta see dešava? Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
cista instalacija win-a, nista drugo nije ubacivano niti bilo sta prikljuceno, bez ikakve ljutnje, ali radim sa racunarima tako da znam neke stvari. znaci, nema drajvera, nema ni jednog drugog software-a samo win. ne mogu rucno da ukokam proces jer je to System, koji ne moze da se ukoka. koliko shvatam to mu je glavni proces ili kako vec. sve druge solucije sam probao, samo mb i cpu nisam menjao, kolega mi rece da je mozda cpu ali ne znam kako da proverim, neki testovi sa hiren`s sve odrade ok, mada nisu nesto merodavni, a i nemam sad neki drugi s478 cpu ili mozda mb pa da probam. trazeci po net-u imali su ljudi tih problema ali vecinom se svodi na virus ili nema odgovora na pitanje ili su menjali mb. tako da sam prilicno zbunjen sta me zeza sada ovde. malo sam se vise raspisao. :)
Sudeći po onim likovima ipak je moguće da je MB. Izgleda da USB kontroler nije funkcionisao dobro i nikakav format / reinstall nije pomogao. Jel si izvadio tu karticu za video nadzor?
i kad izvadim tu karticu opet je sranje. u safe modu je sve ok. stavio sam radeno 9250 i sad radi bolje, ne koci k`o lud ali opet je system 95 - 99%. nisam vise pametan. izgleda da je stvarno mb.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.