Drug je kupio sklopljenu konfiguraciju: Gigabyte EP43-DS3L, Intel 5200 2.5 GHz, Kingston 2 x 1 Gb 800 Mhz, Asus 8600 gt 512 Mb, HDD WD 320Gb i originalni softver XP SP2. Oni su mu u radnji u kojoj je kupio komp instalirali softver ali treba da se ono validejtuje, dobro to i nema veze to cu kasnije da mu uradim. Ali kada je pustio pesmu zvuka nije bilo, a zvucnici su bili ispravni, pa sam mu ja instalirao drajver za zvuk sa cd-a koji je dobio uz maticno i zvuk je proradio.E sada dok je tekla instalacija Autocad-a ja pusti malo muziku, nije proslo ni 20 sekundi sve se ubaguje i pocne da krci zvuk kao da trokira, ja ctrl+alt+del nista aj da ga restartujem nece ni to, nece ni da se iskljuci, onda edino resenje mi je bilo da iskljucim napajanje. Kada sam posle ukljucio komp sve lepo, ali da startujem nero ono pise: This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstaling the application may fix this problem. Nista ja remove ponovo instaliraj ista pesma kliknem ja na acdsee isto samo na 2, 3 programa koja sam pravo instalirao rade. Instaliram ja opet autoced da ga pokrenem isto. Idem u Registry Mechanic kao da sredi registry sve to lepo ali problem i dalje postoji. Evo ja onako krenuo da instaliram chipset i pise nesto na kraju ja mislim CRC error. Ne znam kako da resim problem, dobro pa sva sreca nije dosta napunio hard pa ako moram ponovo da dizem sistem, a to me tako mrzi a ne znam jel sve isto sa ovom originalnom verzijom i sa pira*skom, posto nikad nisam instalirao ovu prvu.Molim vas pomozite mi!!!
potice od neispravno instalisanog drajvera za chipset (Intel .inf). Nero mozda treba kre*nuti ili ga reinstalisati. Registry mech ti nece pomoci. Jesi li pogledao stanje u Control panel/System/hardware/device manager?
Imaš nov komp, koji je pod garancijom, imaš `original` XP (ne znam koji će ti to kurac) i imaš navedeni problem. Da sam na tvom mestu otišao bih u radnju gde je kupljen komp i žalio se (jebo im sve po spisku)...
Off: Mnogo je lep ovaj naš srpski jezik, pa čak i sa psovkama... Ustvari onda je još lepši! Samo kad bi neki ljudi naučili pravopis. Ne prozivam nikoga iz ove teme.
@Kovle: a i ti si `mudro` pustao muziku tokom instalacije CADa. Kad instaliras (bar takve, malo kompleksnije programe) jednostavno izgasi sve druge programe. Istina, ne verujem da je to uzrok problema ali cim si ti morao da doradjujes ono sto su u `servisu` uradili - ocigledno je da to nisu uradili kako valja. Predlazem da smognes snage i lepo odradis clean install sistema i ostalih aplikacija, onako, skolski :) Posle toga lepo Acronis, pa jedan fin backup, ali ne iz windowsa! Inace, svejedno je da li ti je licencni win, nece zbog njega nesto da ti radi ili ne radi. Samo odradi `validate` i opusteno. Instalacija je ista kao i kod onih piratskih. Ne zaboravi na F6 ako je potrebno!
Evo sta pise za SCSI and RAID controllers:Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. Jedino to pravi problem.
:: :: :: potice od neispravno instalisanog drajvera za chipset (Intel .inf). Nero mozda treba kre*nuti ili ga reinstalisati. Registry mech ti nece pomoci. Jesi li pogledao stanje u Control panel/System/hardware/device manager?
Sta mi predlazete da uradim da ponovo instaliram XP ili postoji jos neko resenje.instalirao sam chipset za intel sa gigabytovog sajta ali opet isto mozda da probam da reinstaliram sve programe, da nije mozda nesto do rama, jer kada sam komp u toku instalacije morao da gasim na prekidac na napajanju, ali ne bi trebalo da zeza ako sam krenuo da instaliram ostale programe.Ljudi pomozite mi molim vas bax,skyfire,machine, i ostali
E mozes li molim te malo jasnije da mi objasnis sta da radim, odgovori veceras molim te
:: @Kovle: a i ti si `mudro` pustao muziku tokom instalacije CADa. Kad instaliras (bar takve, malo kompleksnije programe) jednostavno izgasi sve druge programe. Istina, ne verujem da je to uzrok problema ali cim si ti morao da doradjujes ono sto su u `servisu` uradili - ocigledno je da to nisu uradili kako valja. Predlazem da smognes snage i lepo odradis clean install sistema i ostalih aplikacija, onako, skolski :) Posle toga lepo Acronis, pa jedan fin backup, ali ne iz windowsa :: Inace, svejedno je da li ti je licencni win, nece zbog njega nesto da ti radi ili ne radi. Samo odradi `validate` i opusteno. Instalacija je ista kao i kod onih piratskih. Ne zaboravi na F6 ako je potrebno!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.