Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Nova pomoć za sitnu boraniju
STRANA 1 OD 1
nesa23c Nova pomoć za sitnu boraniju 28.10.2008. 17:37 T12856

status: user
broj poruka: 352
Majstori...Ploča ASUS P5N32 E-SLI plus...Procesor INTEL E8400 Core2Duo...RAM Geil Black Dragon 2x1gb 1066MHz i Geil Black Dragon 2x1gb 800MHz...Grafička Gainward GeForce 8600GTS DDR3 256mb...Napajanje Cooler Master 460W Real Power:::: E sad ovako po difoltu proc radi na 3.0GHz a ja čuo da to može pomerati satelite,tačnije da radi preko 4.0GHz! U BIOSU ima opcija ALL OVERCLOCK - - 5%,10%,15%,20%.Ja sam pokušavao nešto od toga pa naravno opet ČUPAO bateriju......ŠTA ja tu sad tačno da kliknem pa da sjebem Amerikance....P.S. Nisam ni debil ni terorista.... Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Dve stvari. 28.10.2008. 19:07 #77164

broj poruka: 1583
1. Peske burazeru, peske, j...bes automatiku

2. Ni u ludilu sa Intel box kulerom za proc. Treba jaci.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

DmasteRNo1 Ček` malo 28.10.2008. 20:39 #77170

broj poruka: 6103
Koliko ti to mašina imaš? Čas AMD, čas Intel. S obzirom na grafičku, ne vidim zašto bi overklokovao procesor. Bolje probaj da klokuješ nju.

thedamager Re: Ček` malo 28.10.2008. 20:56 #77171

broj poruka: 176
:: S obzirom na grafičku, ne vidim zašto bi overklokovao procesor. Bolje probaj da klokuješ nju
::

Pa da, ne postoji nijedna aplikacija koja koristi procesor, ali ne i grafičku, smešno...
SkyFire Re: Nova pomoć za sitnu boraniju 28.10.2008. 21:13 #77172

broj poruka: 18472
Imas u biosu i manuelno podesavanje uz dizanje voltaze..Inace na tom nForce chipset-u nemoj ocekivati neki overclock...Maximalno od 600 do 800 Mhz!

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Majstori...Ploča ASUS P5N32 E-SLI plus...Procesor INTEL E8400 Core2Duo...RAM Geil Black Dragon 2x1gb 1066MHz i Geil Black Dragon 2x1gb 800MHz...Grafička Gainward GeForce 8600GTS DDR3 256mb...Napajanje Cooler Master 460W Real Power:::: E sad ovako po difoltu proc radi na 3.0GHz a ja čuo da to može pomerati satelite,tačnije da radi preko 4.0GHz! U BIOSU ima opcija ALL OVERCLOCK - - 5%,10%,15%,20%.Ja sam pokušavao nešto od toga pa naravno opet ČUPAO bateriju......ŠTA ja tu sad tačno da kliknem pa da sjebem Amerikance....P.S. Nisam ni debil ni terorista.... Unapred hvala
Saske ... 28.10.2008. 21:43 #77176

broj poruka: 1117
prvo flesuj bios na najnoviju verziju...
drugo, ne znam sta ovaj Sky kenja kad je to jedna od najboljih ploca prethodne generacije i svi su se kleli u njene overklokerske sposobnosti...ej bre 680 jebeni I chipset...
drugo dizi fsb dokle god moze i spustaj memori multipajer tako da memorija bude stalno oko 800MHz...teraj tako sve dok se oce da se butuje u win i odradi test stabilnosti sa OCCT-om...
kad postane nestabilan dizi napon za proc da ga stabilizujes, ali nemoj preko 1.45V...
ako ces nesto ozbiljnije i ne mrzi te da citas onda idi ovde...

http://www.overclock.net/intel-cpus/146820-intel-overclocking-redefined-guide-successful-overclocking.html

Overclocking is the way of life!!!

DmasteRNo1 Nismo se razumeli 28.10.2008. 23:35 #77203

broj poruka: 6103
@ the demager

Ima stariju i slabiju grafičku, pa mu procesor nije usko grlo da mora da ga klokuje. E sad ako baš hoće da proba...

Saske ... 29.10.2008. 01:05 #77218

broj poruka: 1117
@DmasteRNo1
hteo je da kaze da se masivno overklokovan procesor ne koristi samo za igranje, nego i za neke druge korisne zajebancije tipa dvd ripovanje, renderovanje i mnoge druge u kojima graficka ne igra nikakvu preterano bitnu ulogu...

Overclocking is the way of life!!!

SkyFire Re: ... 29.10.2008. 13:05 #77259

broj poruka: 18472
Seljak uzmi nesto pa probaj nemoj se hvatati za prazne price i rekla-kazala!Nemas ti veze sa mozgom!Prvo nije 680 Sli chipset vec dvojni nForce 650i SLI & nForce 570 SLI Hybrid!Na toj ploci ako izgura 3.8 Ghz ima da peva!Daj Boze da si u zivotu i video iz bliza ovu plocu a meni si nasao nesto da pricas!Sledeci put malo mucni glavom kad zelis nesto da kazes a ne da lupetas ovako ko Maxim po diviziji!Obrati paznju i kako se ponasas!

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: prvo flesuj bios na najnoviju verziju..
:: drugo, ne znam sta ovaj Sky kenja kad je to jedna od najboljih ploca prethodne generacije i svi su se kleli u njene overklokerske sposobnosti...ej bre 680 jebeni I chipset..
:: drugo dizi fsb dokle god moze i spustaj memori multipajer tako da memorija bude stalno oko 800MHz...teraj tako sve dok se oce da se butuje u win i odradi test stabilnosti sa OCCT-om..
:: kad postane nestabilan dizi napon za proc da ga stabilizujes, ali nemoj preko 1.45V..
:: ako ces nesto ozbiljnije i ne mrzi te da citas onda idi ovde..
:: http://www.overclock.net/intel-cpus/146820-intel-overclocking-redefined-guide-successful-overclocking.htm
:: Overclocking is the way of life!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs