- DFI Blood Iron P35-T2RL - Intel dual core e2200 + cooler master hyper tx2 poliran do bola :) + cooler master high performance pasta - 2x1gb geil ddr2 800 sa nekim fensi sivim alu hladnjacima na sebi - Palit ati 3850 sa aktivnim hladjenjem - HDD sata 160gb - Ciftek-a od 450w + 2 12tice u monarch kucistu - tv kartu (mada to mozda i nije bitno) - neki bedni dvd citac...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Znaci ja nisam neki profi clocker,ali znam po malo oko tih stvari. - Mene zanima koliki je MAXIMALNI 100% STABILNI clock na ovoj masini moguc? - I ako neko zna kakva TACNA podesavanja bi trebala da idu u biosu za ovakvu konfiguraciju,molio bih da mi kaze.Bicu mu zahvalan do groba (citaj do nove konfiguracije) :) - Jos jedno pitanje,mozda malo glupo...koje igrice mogu da igram ja na ovoj konfiguraciji,ali da bude u high rezimu bez nekog preteranog seckanja.Inace imam philips-ov 107e5 `kocka` monitor (ili ti sanducar)? Ajde dobri ljudi ostrog uma da cujem vasa misljenja. HVALA VAM SVIMA UNAPRED :)
nije mi niko rekao da obratim paznju na napajanje. da li je ono problem,ipak je to ciftek nije kinez? koje napajanje da nabavim ali da ONO NE BUDE SKUPO,ako je problem uopste napajanje?
Mnogo puta do sad je bilo reči o ovome, MAXIMALNI 100% STABILNI moraš sam da otkriješ, i to zahteva vreme, poznavanje opcija u BIOS-u, praćenje temperatura itd. I pošto je taj MAX različit sa dve iste komponente, utoliko je šareniš veći ako uzmeš i ostaak konfiguracije u obzir. Generalno uz korigovanje napona na procesoru (do 1.375v) sa E2200 može da dođe do max 3.1 GHz. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ali zaboravih, sa tim Chieftecom ne bi se usudio da teram preko 2.5 - 2,6 GHz. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
ako nije mator taj chief, izdzace bez problema ali za maks klokove moraces se potruditi, ne moze ti niko reci jer je to stvar slucaja..
:: nije mi niko rekao da obratim paznju na napajanje :: da li je ono problem,ipak je to ciftek nije kinez :: koje napajanje da nabavim ali da ONO NE BUDE SKUPO,ako je problem uopste napajanje?
pa meni racunar vec 5 dana non-stop radi stabilno na 3.2 gHz mislio sam da ga poguram jos malo vise...zato sam i postavio temu i namerno nisam naglasio da sam ga oc da bi cuo od vas koliko je moguce postici tako nesto od ovakih komponenti. Vidjao sam da su neki ovaj procesor terali i na 4 gHz ja sam nov sa intelom (do sada imao athlona)
Dosta je ne izazivaj tog Chieftec-a. Ugazio si CPU za 50%. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: pa meni racunar vec 5 dana non-stop radi stabilno na 3.2 gH :: mislio sam da ga poguram jos malo vise...zato sam i postavio temu i namerno nisam naglasio da sam ga oc da bi cuo od vas koliko je moguce postici tako nesto od ovakih komponenti :: Vidjao sam da su neki ovaj procesor terali i na 4 gH :: ja sam nov sa intelom (do sada imao athlona ::
Ako nije uboga Delta, već stvarno Chieftec, onda je to ok za svaki dan. I da to napajanje, ako je STVARNO Chieftec, onda je dovoljno za ovaj OC 7/24/365. Da li na moju radost ili žalost nijedno Chieftec napajanje mi nije reklamirano( u prošloj godini sam prodao bruku napajanja od 460-560-650C-750C napajanja i nijedne reklamacije( doduše 460-560 su HPC-460-282 i HPC-560-232 napajanja). Razlog zašto si dobio stabilan klok je sigurno odigrala ploča. Stabilna je ko bedem na tvrđavi. Pokušaj tako nešto sa Biostar+ Kingmax modulima, ali da necrkne . Sretno. P.S Chieftec napajanje od 460 vati izdržava do 425-438 W za 7/24/365. Za povremenu upotrebu od 2-3 sata dnevno ide i do 468W, ali crkne u proseku od 20-tak dana do 2 meseca. Razlog zašto se preporučuje 500W brand name ili više za overklok na sličnim konfiguracijama, jeste zbog slabljenja napajanja nakon određenog vremena(6 meseci-5 godina, nakon toga možeš i da izmeriš). Ali kako se počelo trebaće mi i više od ovih Omicron 820W za 3 grafičke sledeće generacije :((((
Ljudi ti rekoše da može oko 3,1, a ti već imaš na 3,2 i koš ti nije dosta. Vama pojedincima koji imate Intela stvarno treba zabraniti pristup kompjuteru. Da imate najbrži procesor u poznatom delu svemira, vama ni to ne bi bilo dovoljno.
A da, džaba ti svega, moj AMD je bolji od te tvoje mašine. Koja je je mašina, to je tajna.
:: Ljudi ti rekoše da može oko 3,1, a ti već imaš na 3,2 i koš ti nije dosta. Vama pojedincima koji imate Intela stvarno treba zabraniti pristup kompjuteru. Da imate najbrži procesor u poznatom delu svemira, vama ni to ne bi bilo dovoljno :: :: A da, džaba ti svega, moj AMD je bolji od te tvoje mašine. Koja je je mašina, to je tajna :: :: ::
Nisam rekao da mi nije dosta,samo hocu da vidim kako bi to moglo da ide...pa svako trazi maximum u ono u sta je u lozio?Eto i ti bi valjda izvukao neki veci maximum iz svoje masine da ti je procesor intelov a ne `nepomicni` AMD-ov (salim se) Ja sam koristio nekih 5 godina Amd-a,pa sam sada presao na Intela.ODMAH u startu mi je nekako legao Intel,jos sa clockom da ne pricam.Sve u svemu.... 3,2ghz je ok? ^_^ Ali sta reci za one koji ovaj isti cpu `fino` smeste na 4ghz...auh
Ali, pusti brate mili te što su naterali na 4GHz, za tu tvoju mašinu bi i 3,2 bili više nego dovoljni (tj. za grafičku dovoljan je i neki AMD na 2,6GHz). Ako ti radi stabilno, batali buraniju, da ne napraviš neko sranje. Ti što se iživljavaju na komponentama imaju para na bacanje, pa i ako sprže nešto, baš ih briga. Ja, lično, bih radije dao više para za bolju i bržu komponentu, nego da budžim sporiju, iako znam osnovne stvari u vezu overklokovanja.
Pa druze ako ces tako onda lepo zabodes tecni amonijak kao momci sa Benchmarka(da ne imenujem)i teras 8400 na 5.05GHz.Samo kada ti dodje iz du... u glavu onda ga izvadis i bacis u smece.Ne realno je ocekivati da cak i tih 3.2 ne stete tom procesoru na malo duze staze.U ostalom koja to igra trazi 3.2 ?Jedna stvar mi nije jasna cemu tolika pompa oko napajanja?,ja licno nemam uopste lepo misljenje o Chieftec-u(bar ne u poslednje 2 godine),ali moja maksimalno klokovana(radi testa) Spider platforma sa 4850-kom(740-2160)3 meseca bez i jedne greske i to sve sa Lc Power 5450 Assembler edition.Sve u svemu ako nemas love na bacanje ostavi se bespotrebnog preterivanja.Pozdrav
Namunjio sam ga na 3.3 ghz i to je to Necu ga dirati vise,a i nema potrebe. Prosao je 11 punih sati orthos-a,i Hot CPU Tester Programa i nije prijavio ni jednu gresku. Razgovarao sam sa nekim serviserima po gradu i rekli su mi da je ovih 450w. cifteka sasvim dovoljno i da nemam sta da brinem... evo jednog komentara sa jednog sajta u vezi istog napajanja koje ja posedujem (CHIEFTEC GPS-450AA-101A 450W)
+ tiho i pouzdano - mana je što nema manu ! chieftec nikad bolje napajanje i pouzdanije na tržište nije izbacio ! dual procesor , 4 harda , 4 kulera , 2 dvd pisača , X1650 PRO , 4X512 RAM , 2 PCI kartice , itd... tera bez ikakvih problema a pritom se mašina maltene ne gasi.
A pojedinci tvrde da ovo napajanje ne moze da tera moju masinu i to na DIFOULT-u?Mislim....
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.