Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Hitno i bitno
STRANA 1 OD 1
doca80 Hitno i bitno 19.10.2008. 13:21 T12700

status: user
broj poruka: 3053
Dakle imam problem sa koleginim kompom! Athlon 4000+ ploca neka J&W stariji model sa Nforce 4xx chipsetom(ne znam tacnu oznaku),2x1 gb Kingston 800mhz,Asus 8500gt TOP 256mb ddr3,dvdrw,Maxtor 200gb,kuciste Vito 450w.Problem je sto kad stisnem dugme za paljenje kompa kuleri se zavrte na sekund,pa stanu,i pocne da se siri uzasan smrad,ali ne mogu da provalim odakle dolazi,jer se podjednako oseca i iz napajanja i kod procesora.Komp je redovno ciscen od prasine i to se dogodilo odjednom prilikom paljenja kompa,i sada svaki put se desava isto. Dajte neki predlog(a da nije cekic,kanta, litra benzina i sl.)

KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun ... 19.10.2008. 13:38 #75987

broj poruka: 1797
Sam si sebi odgovorio, VITO `450W`, e sad posto ste ga ukljucivali vise puta bice dobro ako nije napajanje sprzilo jos nesto. Meni se isto to desilo 2001. godine sa JNC napajanjem...popizd! Sve je sprzeno bilo osim jednog modula RAM-a od 256MB :-)

Slavuj Ja ne tako retko 19.10.2008. 13:50 #75988

broj poruka: 2236
sebe nazivam kretenom sto koristim Chieftec... !?

@ doca80,
ja sam spalio samo jedan AMD Duron na 1100MHz tako sto sam ga ukljucio bez hladnjaka, kao da vidim sta ce se desiti... i samo je pocrneo, bez ikakvog smrada... malo je bilo dima... tako da, nadaj se da je samo napajanje crklo.

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Garant je vrisnula i ploca 19.10.2008. 14:04 #75990

broj poruka: 5710
i periferije...verovatno su CPU i RAM preziveli...ostalo jok...

- A N G E L -

Panta019 Re: Hitno i bitno 19.10.2008. 14:23 #75991

broj poruka: 1583
U slucaju da je ploca riknula :

Kazes J&W nforce 4xx chipset, predpostavljam da je nforce 430 chipset koji ima i integrisanu graficku geforce 6100 . To bi trebalo da bude ova ploca.

http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?452#_spec

Ako jeste nforce 430 onda je to socket AM2 i lako ce naci drugu plocu.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

:: Dakle imam problem sa koleginim kompom! Athlon 4000+ ploca neka J&W stariji model sa Nforce 4xx chipsetom(ne znam tacnu oznaku),2x1 gb Kingston 800mhz,Asus 8500gt TOP 256mb ddr3,dvdrw,Maxtor 200gb,kuciste Vito 450w.Problem je sto kad stisnem dugme za paljenje kompa kuleri se zavrte na sekund,pa stanu,i pocne da se siri uzasan smrad,ali ne mogu da provalim odakle dolazi,jer se podjednako oseca i iz napajanja i kod procesora.Komp je redovno ciscen od prasine i to se dogodilo odjednom prilikom paljenja kompa,i sada svaki put se desava isto. Dajte neki predlog(a da nije cekic,kanta, litra benzina i sl.
::
:: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
Mixx procureo kondenzator? 19.10.2008. 15:44 #75997

broj poruka: 2931

lakse ces da lociras smrad ako izvadis napajanje iz kucista i ukljucis ga na stolu. pregledaj sve kondenzatore na ploci, napajanju i grafickoj. ako su nabubreli ili procureli, to je to.koji kuleri stanu, svi ili samo na kucistu/napajanju? ako staju i na gpu/cpu moze da bude i je maticna crkla. a za napajanje si se odlicno setio (cekic, kanta, litar benzina...) cak i da je ispravno.
znaci, prvo menjaj napajanje da ne ide i ostatak pod cekic
Neba Hahaha 19.10.2008. 18:53 #76022

broj poruka: 1197
Pa, mora da smrdi kad ga PALITE! :)
vladarko Re: Hahaha 20.10.2008. 21:00 #76221

broj poruka: 4228
DVDRW LiteON, bitna stavka!

Pozdrav!

Vlada

:: Pa, mora da smrdi kad ga PALITE! :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs