Hdd 200 gb Maxtor ata.Formatirao sam hard i zapoceo instalaciju win i dosao do mesta kada je iskopirao 100% i resetuje se da zapocne instalaciju dalje ali kad se komp resetuje opet mi nudi da pokrenem instalaciju sa cd a trebalo bi da nastavi sa hdd i da nastavi sa instalacijom.probao sam par puta jednom mi je izbacio windows loading eror a sledeca dva puta samo stane na press eny key to boot from cd.Inace hdd je radio kao drugi hdd i nikad nije instaliran win na njemu.Sta moze da bude?
sa njim pod opcijom 3 ubijes sve particije (moras se malo dovijati, posto ima podopcija, kao non-logical volume etc.) kada sve skines onda upotrebi u okviru Instalacije WinXP full NTFS format particije koju napravis kao aktivnu...u pitanju je MBR ili pak ZeroSector...ali pre toga proveri da ti je disk primary master i da je u boot opcijama prvi posle optickog uredjaja sa kojeg se ucitava OS
Zasto? Ne treba, dovoljno je da je boot sekvenca CD/DVD pa potom HDD Maxtor 200GB...i ne diras nista kada drugi put kaze press any key...menjanje skevence sa cd/dvd na fdd i vadjenje diska nema nekog smisla raditi...posebno sto ce mu taj isti cd ponovo zatrebati prilikom instalacije, doduse promena boot sekvence na to nece uticati ali ni fdd, pa cak i kada koristi F6 za unos novih drivera
- A N G E L -
:: :: :: Kada ti se restartuje posle kopiranja, promeni u biosu BOOT from cd na floppy, i obavezno IZVADI CD !!! ::
Skinuo sam neki super fdisk i napravio butabilni cd e sad sta dalje probao sam da ga pokrenem ali neznam sta treba dalje ima brdo opcija da obrisem particije da obrisem mbr itd
Restart your computer with the Windows XP Setup disk in the CDROM drive. If you are prompted to press a key to start the computer from CDROM, do so quickly. Otherwise it may try to boot from the hard drive. After a few minutes, you`ll see a prompt to press the R key to start the Recovery Console. When Recovery Console starts, it will prompt you to enter a number corresponding to the Windows XP installation that you need to repair. In most cases, you`ll enter `1` (which will be the only choice). If you press ENTER without typing a number, Recovery Console will quit and restart your computer. Enter your Administrator password. If you don`t enter the correct password, you cannot continue. At the Recovery Console command prompt, type fixmbr and then verify that you want to proceed. Your damaged MBR will be replaced with a shiny new one, and you should then be able to boot your system normally. In some cases, you may need to repair the boot sector in addition to the MBR. If your system still doesn`t boot properly, repeat the steps above, but issue the fixboot command instead
1. ako si siguran da je problem u hdd-u za pocetak backup-uj podatke (ako vec nisi) 2. skini sa neta `maxblast` i `powermax` utility koji kopiras na floppy i potom boot-ujes komp sa flopija. u pitanju su ti maxtorovi dijagnostifikacioni alati za hdd, tako da mozes da proveris da li je hdd ispravan. takodje imas i opciju temeljnog formatiranja tj. brisanja hdd-a. ako zelis da imas svez hdd preporucujem ti tu opciju, mada to hoce da potraje po celu noc (ako ne mozes da ih nadjes na netu - poslacu ti na mail) 3. podesi sve kao sto treba (boot sekvencu, jumper za primary master, itd...) pa onda probaj.
tip: ukoliko ti pomenuti utility ne nadje problem na hdd-u a ti i dalje ne mozes da instaliras win 99,9% je problem u nekoj drugoj stvari
p.s. Recovery Console i sredjivanje mbr-a ti ovde nece pomoci jer se to odnosi na vec instalirane windowse koji rade, a ti si jos uvek daleko od toga
Ajde posalji mi na mail nemogu da nadjem na netu maxblast.Hvala unapred
:: 1. ako si siguran da je problem u hdd-u za pocetak backup-uj podatke (ako vec nisi :: 2. skini sa neta `maxblast` i `powermax` utility koji kopiras na floppy i potom boot-ujes komp sa flopija. u pitanju su ti maxtorovi dijagnostifikacioni alati za hdd, tako da mozes da proveris da li je hdd ispravan. takodje imas i opciju temeljnog formatiranja tj. brisanja hdd-a. ako zelis da imas svez hdd preporucujem ti tu opciju, mada to hoce da potraje po celu no :: (ako ne mozes da ih nadjes na netu - poslacu ti na mail :: 3. podesi sve kao sto treba (boot sekvencu, jumper za primary master, itd...) pa onda probaj :: :: tip: ukoliko ti pomenuti utility ne nadje problem na hdd-u a ti i dalje ne mozes da instaliras win 99,9% je problem u nekoj drugoj stvar :: :: p.s. Recovery Console i sredjivanje mbr-a ti ovde nece pomoci jer se to odnosi na vec instalirane windowse koji rade, a ti si jos uvek daleko od toga
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.