U zadnje vreme sve cesce mi se desava da komp radi radi i odjedamput zamrzne sliku,ne reaguje ni tastatura ni mis i mora restart dugme na kompu. Prvi put mi se to jednom desilo juce i evo danas tri puta za redom i evo sad radi vec sat vremena i cekam kad ce opet,sta moze da bude?
Celeron 2400 Asus P4V8X-X DDR 512 mb 2x 80gb dvd rezac cd rezac fx 5200
sistem ti je nestabilan i to moze biti zbog bilo cega...meni se desavalo i da mi komp zamrzne zbog pucanja konekcije i raznih drugih gluposti... posto vidim da su ti sve komponente prilicno za penzionisanje, proveri prvo da nije do napajanja...nisi naveo koje imas...ako nije to, probaj sa reinstalom sistema...ako ni to ne pomogne...
Pogledaj temperature u biosu .I na koliko je stavljenio da zaustavi sistem ako predju te zadate temperature.Ako su temperature u pitanje onda sledi detaljno ciscenje racunara od prasine.
Hardver je 99% u pitanju. Imao sam slichan problem sa memorijom, stim shto je zamrzavanje pratio i poneki restart. A ortak je menjao plochu zbog zamrzavanja. GoldMemory je prijavljivao greshku u memoriji, ali se na kraju ispostavilo da mu je plocha losha. Nije mu se deshavalo da restartuje sam od sebe. Zamenio plochu i problemi nestali. Verovatno je Bax opet u pravu.
dakle, ovim redom: 1. ocisti se od eventualnih virusa, crva, konja... 2.skini stranicu i dobro izduvaj sve kulere da izadje sva prasina koja se zaglavila medju rebrima hladnjaka. ako ne ide poskidaj ventilatore sahladnjaka i isteraj prasinu cetkicom. sve ovo pod uslovom da kuleri rade, lol 3. vazduh iz napajanja ne bi trebalo da bude mnogo vruc. izduvaj/ocisti i njega 4.ukljuci driver signing i pregazi sve drajvere poslednjim WHQL verzijama 5.start-run-msconfig-startup-odcekiras sve-restart (kasnije vratis ono sto ti treba) 7. skini neki program za ciscenje registryja (ne verujem da je to, al ne moze da skodi) 8. testiraj memoriju sa memtest goldmem ili slicnim 9. iscimaj malo procesor sa cpuburn ili slicnim 10.ako si se igrao po biosu resetuj bios preko jumpera na ploci 10.formatiraj sistemsku particiju i instaliraj svez OS 11.nosi ga na reciklazu
nemoj sve ovo da uradis odjednom, nego posle svakog koraka testiraj masinu i obrati paznju da li se desavaju ikakve promene.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.