Pozdrav svima, Interesujeme vasa preporuka za silent cooler za Chieftec-ovo napajanje od 360w, naime pomenuto napajanje ima 2 kulera od 80mm koji su postali nepodnosljivo bucni pa bi ih zamenio.Debljina kulera je cini mi se za nijansu tanja od standardnih 80mm kulera, ali nisam siguran. Zanima me da li neko ima iskustva za zamenom kulera u napajnaju, kao i preporuka za dobar, efikasan i ujedno tih kuler koji bi uspesno odradjivao posao. Unapred hvala na odgovorima.
Vodi racuna koje kulere stavljas u napajanje ako ima termicku regulaciju broja obrtaja, pomenuto kolo je podeseno za odredjenu vrstu ventilatora tako da se moze desiti da se novi okrecu sa nedovoljnim brojem obrtaja (losija varijanta) ili da se vrte nepotrebno brzo i prave vecu buku od potrebne. Moras naci ventilatore sa priblizno istim brojem obrtaja kao sto su i bili. Cilj je da se ventilatori vrte sa sto manjim brojem obrtaja ali da iz napajanja ne izbacuju previse vruc vazduh. Sto je napajanje hladnije to ce u njemu elektroliti duze trajati a samim tim i samo napajanje. Dakle nije cilj da nadjes najtise ventilatore i samo ih nakacis jer oni najcesce imaju manji broj obrtaja. Pogledaj recimo na Pa*omu imas najcesce u opisu Coolermasterovih ventilatora i brzinu kojom se vrte pa ces videti da ih ima raznih. Ja sam najcesce u napajanja stavljao njihovu seriju 80tica sa BallBearingom i odlicni su ali njima je brzina oko 3200-3600RPM dok su Rifle Bearing i Slave Bearing na 2500RPM. E sad 3200 je previse ali kada se modifikuje temperaturna regulacija automatski se smanjuje buka i produzava vek trajanja koji je kod njih ionako daleko veci nego kod ostalih. Najbolje sto mozes staviti su Panasonic serije Panaflo ali se kod nas jako tesko nalaze.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.