U principu svaka firma koja ima iole ozbiljniji servis radi i ups-eve, pitanje je samo koji je model, starost (radi neke dijagnostike) i koliko se to isplati sa trenutnom cenom istih. Isplati se servisirati neki skuplji ups tipa APC ili neki model tipa 1000VA i vise inace slabiji modeli sa cenom od oko 3500din su totalno neisplativi za servis kad nova baterija kosta oko 1200din a u nekim modelima se nalaze dve (doduse ne u tim od 3500 u njih ide samo jedna). Otprilike je to i jedino sto se isplati menjati ili ako je neko rele zalepilo (ili nagoreo kontakt) a serviser nece da te odere vec ti posteno kaze sta je u pitanju. Naravno sve ce se to znati tek posle dijagnostike kvara i obavezno se raspitaj za tarifu dijagnostike da ne bude posle nemoz` da se popravi a dijagnostika kosta ko pola novog.
Enel je jedini zvanicni serviser za APC bez obzira kod koje firme u Srbiji je kupljen (znam, nedavno mi se pokvario UPS i morao je tamo na servis). APC se u principu i ne servisiraju, samo utvrde kvar i isporuce ti novi. Tako su makar meni rekli, i uradili. Za ostale proizvodjace ne znam, ali nisu ni toliko skupi da ih kupis (30-40 e), a ako ti neka budala lose servisira moze struja da ti sprzi ceo komp. JOLE
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.