Operativni sistem je xp pro sp3 instaliran pre 2 nedelje i stabilno je radio bez ikakvih problema. Nemam instaliran ni jedan kodek i koristio sam do pojave problema samo GOM player. Problem je sledeci: Svaki put kad ugasim video player (bilo koji, probao sam i bs,mv2,vlc) prodje par sekundi i sve se zamrzne. Ne reaguje ni na sta i moram da resetujem hardverski. Probao sam da reinstaliram Gom, stavio ffdshow, reinstalirao drajvere za graficku...Nekad se ne desi ako zaustavim video na stop ili pausu pa onda ugasim. Mislim da nema virusa jer sam skenirao sa ESS verzija 3.0.669. Napominjem da je sve radilo normalno dok nisam ostavio burazera da pregleda koje ce filmove da nareze. Ne verujem da je on nesto zeznuo jer je samo otvorio par video fajlova. Sta moz` da bidne?
Aj lepo K-Lite Codec pack, pa probaj ponovo. Proveri čime ti renda video u GOM-u. Dakle: overlay, VRM9, old render itd. Pre instaliranja codec-a mogao bi toda probaš da frikombinuješ. Na jednoj staroj mašini na poslu sa RivaTNT2 M64 se konstato zapuca kako se aktivira DirectDraw, haos, ali ja mislim da je kod tebe softverska budalaština. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
Reinstaliraj sistem i sve bi trebalo da bude u redu ili uradi dole navedeno, osim što umesto Windows XP Service Pack 3 build 5512-Final ili build 5508, koristi Windows XP Service Pack 3 build 3311. Nećeš imati tih problema. Ja otkako sam instalirao Windows XP Service Pack 3 build 5512-Final dešava mi se da mi na računaru ispiše sledeću poruku: Your System is overclocked AMD 2800+ OC 2.5 GHz i Error Report ili na Intel Q6600 OC 4.0 GHz i Error Report ili na Intel E8400 OC ???????? i Error Report ili bla,bla,bla,bla,bla,truć,truć,truć i tako jedno 55 redova sa naizmenično postavljenim brojevima i slovima, koji nedaju nikakvu informaciju šta se dešava, ali isto prijavljuje i bez OC-a procesora i sve se smrzne prilikom korištenja BS Player-a, GOM-a,VLC-a,NLP-a ili bilo kog drugog player-a osim WMP 11( video zapis radi, ali sve je ostalo blokirano). Problem se jednostavno da rešiti. Deinstalacija SP3-ke sa sistema. Instalacija SP2, pa SP3 build 3311 i sve je kao rukom odneto( ništa više da vam nepada na pamet da instalirate u vidu zakrpa sa MS-ovog sajta inače problemi, problemi, problemi, problemi i problemi na kvadrat,kub itd sa sistemom). SP3 build 5512 ima odloženi triger( okidač), koji hoće da blokira sve player-e osim WMP 11!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Prevarantski od strane Microsoft-a. Još, ako imaš wireless opremu i dešavaju ti se idiotski prekidi u vezi i protoku, kao što je kod mene i na ADSL-u, onda se zahvali Windows XP Service Pack 3 build 5512- Final. Dakle, nakon što sam ostavio sistem bez Windows XP Service Pack 3 build 5512-Final i instalirao gore navedenim redom, download na Neobee-u(Novi Sad) i Verat-u(BG) je proradio!!!!!!!!!!!!! Za sada sam utvrdio da je izvor moje nervoze na preko 200 mašina u zadnjih 45-tak dana i više bio samo SP3 build 5512 !!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!! To mi nije jedino palo na pamet, jer se dotični problemi nisu dešavali na mašinama na kojima sam instalirao SP3 build 3311( lakši je od build 5512 za 1222 kB, što će reći da problem u onome što su dodali i .ebali mi kevu u zadnjih 45 dana). Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!! Hteo sam sve svoje znanje da bacim u vodu što sam stekao tokom godina i da se lepo manem računara i radim kao šef obezbeđenja za 540 eura/mesečno i ko .ebe normalan život. Od 9 sati ujutru poslaću MS-u jedno 1.000 mejlova za pokvarenost, prevaru i sva moguća sr.nja , koja su mi se dešavala sa mašinama od 24.04.2008 godine od pojave Final verzije SP3-ke. Ali ovo nije sve. Isto je i sa SP1 za Vistu 64-bita( na Visti 32 bita ovo se nije pojavljivala, a ako jeste obavestite me na e-mail da se MS-u na.ebem , ops, pardon, NAČESTITAM mile nove godine). Za Vistu 64-bita koristiti SP1 od 26.03.2008 godine, koji nema navedenih problema. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!! Da sam znao bar ranije ili da sam barem pročitao da je bilo ko pisao o tome(rešenje), nego sam se smarao na net-u i tražio pomoć, a nisam razmišljao svojom glavom. Navedeni problem sam otkrio danas i nisam hteo da pišem poluistine, dok nisam proverio na bar 20-tak mašina rešavanje navedenih problema. Pozdrav i pamet u glavu sa MS-om nikada nesmeš da spustiš gard, jer te dočeka aperkat !!!
OPs, ispravka. Navedeni problem nisam otkrio danas, nego sam ga danas rešio, ops. juče u 16.28. Skyfire, šaljem ti patch za Crysis ujutro !!! Svi sistemi rade sada punom parom. He, he, he, he, he.
je sve te probleme odavno pregrmeo: zaboravi na VLC (Francuzi su jako dobri kuvari, ali...) i BS Player (kako ste kaj, fantje, bomo posli na planincah jodlovati, ne?).
Zakon se zove KM Player (stari dobri Koreanci zaposleni u Samsungu). Player radi sa SVOJIM kodecima, pod bilo kojom verzijom XP-a ili Viste (ukljucujuci 64-bit-a). Izuzetno je podesiv (konfigurabilan) - sve, bukvalno SVE stavke potrebne za besprekornu reprodukciju desetak audio i desetak video formata (ukljucujuci DVD) moguce je podesiti po zelji, sve cita `od prve`, a ne buni se ako instalises neke dobre dodatne kodeke (preporucujem Vista codecs - rade pod XP-om, nemoj da te uplasi naziv).
K-lite ne koristim jer sam imao problema sa njim ranije. Pravio mi je probleme sa zvukom i jos nesto ali sad ne mogu da se setim. Operator lepo sam napisao da je sve radilo nekih 2 nedelje kada je reinstaliran OS a problem se desio odjednom. Ma radilo je sve ok sto se tice videa i ranije a OS sam reinstalirao jer mi se nesto istripovao USdownloader pa mi je resetovao modem na svakih 5 min iako sam iskljucio opciju za reconect , pa nisam mogao nikako drugacije da namestim. Servis pack 3 5512 koristim od kad je izasao i nisam imao nikakvih problema sa njim nikada. Bax i ja mislim da je problem do kodeka i zato sam probao da instaliram ffdshow, skinuo gom i stavio jedan po jedan druge playere ali ne pomaze. Najcudnije je sto kad stisnem pauzu i sacekam neko vreme pa iskljucim player sve odradi kako treba i ne zamrzne se.
I GOM player radi na istom principu, tj. ima svoje kodeke i kad mu fali kodek on pita da li da skine sa neta. Sto mi se desilo samo dva puta. Radio je besprekorno dok se pomenuto nije desilo. Inace ubedjen sam da bi se u ovom trenutku isto desilo i sam KM playerom.
:: :: :: :: je sve te probleme odavno pregrmeo: zaboravi na VLC (Francuzi su jako dobri kuvari, ali...) i BS Player (kako ste kaj, fantje, bomo posli na planincah jodlovati, ne?) :: :: Zakon se zove KM Player (stari dobri Koreanci zaposleni u Samsungu). Player radi sa SVOJIM kodecima, pod bilo kojom verzijom XP-a ili Viste (ukljucujuci 64-bit-a). Izuzetno je podesiv (konfigurabilan) - sve, bukvalno SVE stavke potrebne za besprekornu reprodukciju desetak audio i desetak video formata (ukljucujuci DVD) moguce je podesiti po zelji, sve cita `od prve`, a ne buni se ako instalises neke dobre dodatne kodeke (preporucujem Vista codecs - rade pod XP-om, nemoj da te uplasi naziv) :: ::
Pazljivo deinstalisi kodeke. Restart. Brisanje njihovih ostataka u registry-bazi (oprez!). Reinstall DirectX 9c-a (nikakvo brisanje, samo install). Instalisi KM. Probaj kako stvari stoje. U slucaju da sve radi kako treba, nemoj instalisati kodeke ako trenutno za njima nemas potrebe (u principu, oni ce ti biti potrebni samo za kodovanje, ne i za de-kodovanje vecine medija-faljova). Ukoliko ni ovo ne pomogne, nesto je trulo u osnovnoj instalaciji XP-a. A u tom slucaju, zna se. Sudbina jednog Djenke.
MKV NIJE codec, MKV je container audio i video fajlova, kao neki paketić. U sebi uglavnom sadži H264 codec u HD rezolucijama (720p ili 1080p) i audio visokog kvaliteta (MP3 velikog bitrejta 192 i više kbps, AC3 itd.). Takođe može sadržati jedan ili čak više prevoda. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
:: :: MKV to je novi nacin kompresije AVI. Oko 50 % je manji film nego kad je u AVI.A imam gomilu takvih filmova.Za vise informacija pisi MKV u Google. :: ::
a da ti napises mozda sam sebi tih 1000 protestnih pisama? to u ime ljudi kojima si skenjavao masine? za razliku od tvojih nadrealnih iskustava, ja instaliram vec odavno svima final verziju SP3 tj kako ti kazes build 5512 ljudima i nikad nigde nikakvog problema, pogotovo ne sa pustanjem video zapisa... Mozda ti je verzija falicna??? nakon downloada, da li si proverio checksum skinutog fajla?
neke greske ocigledno nisu microsoftove. nakon ovakvih postova ljudi bi mogli da pomisle da je zaista tako kao sto kazes
:: OPs, ispravka :: Navedeni problem nisam otkrio danas, nego sam ga danas rešio, ops. juče u 16.28 :: Skyfire, šaljem ti patch za Crysis ujutro !! :: Svi sistemi rade sada punom parom. :: He, he, he, he, he.
Kao prvo ni jedan kodek nije bio instaliran a nije ni sad jer sam koristio GOM player. Kao drugo probacu to sa direkt X-om ali ne verujem da ima neke veze. I trece i finalno kako moze da ne bude nesto u redu sa instalacijom OS-a kad je radio normalno skoro dve nedelje. Ako ja ne pustim neki video fajl u toku dana onda to klinci urade bar 10 puta kad gledaju crtace. Znam da je krajnje resenje reinstalacija OS-a, ali to ipak cuvam za kraj.
:: :: Pazljivo deinstalisi kodeke. Restart. Brisanje njihovih ostataka u registry-bazi (oprez!). Reinstall DirectX 9c-a (nikakvo brisanje, samo install). Instalisi KM. Probaj kako stvari stoje. U slucaju da sve radi kako treba, nemoj instalisati kodeke ako trenutno za njima nemas potrebe (u principu, oni ce ti biti potrebni samo za kodovanje, ne i za de-kodovanje vecine medija-faljova) :: Ukoliko ni ovo ne pomogne, nesto je trulo u osnovnoj instalaciji XP-a. A u tom slucaju, zna se. Sudbina jednog Djenke.
cinjenici da neki kodeci bivaju instalisani i bez znanja i eksplicitnog pristanka korisnika ( `in a silent way`, sto bi rek`o Miles Davis), dakle kao `prilog` pojedinim aplikacijama, video/audio editorima itd. Za konstatovanje prisutnosti kodeka postoji relativno velik broj (uglavnom besplatnih) alata.
Jedini program za obradu videa koji instaliram u poslednje vreme je AGK (i znam da on ubacuje kodeke koji su mu potrebni, radilo je i sa njim sve kako treba) ali ga nisam instalirao kad sam reinstalirao OS. A za proveru kodeka koristim video inspector. Jel znas mozda neki bolji?
:: :: :: :: cinjenici da neki kodeci bivaju instalisani i bez znanja i eksplicitnog pristanka korisnika ( `in a silent way`, sto bi rek`o Miles Davis), dakle kao `prilog` pojedinim aplikacijama, video/audio editorima itd. Za konstatovanje prisutnosti kodeka postoji relativno velik broj (uglavnom besplatnih) alata.
Samo da vam kazem da sad sve radi kao sto je i radilo a ja nisam nista dirao. I dalje koristim samo GOM player i nema instaliranih kodeka. U stvari ima AC3 filter 1.3. Od kad sam napisao zadnji post u ovoj temi nisam nista dirao. Spremao sam se za reinstal OS preko vikenda jer sam morao da zavrsim neke stvari do tada. Komp nisam ni gasio. Sta se desilo nemam pojma al` sad radi. Gremlini :)?:)?:)?
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.