Imam dvije particije na racunaru C i D.Sistemska paricija je D i na njoj je instaliran XP SP2.Juce sam od druga nabavio Service Pack 3 i uzeo sam da ga instaliram.Medjutim greskom sam ga instalirao na C pariciji.Pokusao sam da formatiram C particiju ali bezuspjesno.Pojavi se poruka Windows was unable to format.Molim vas recite mi da li postoji neki drugi nacin da izbrisem sadrzaje particije C jer ne zelim da imam instaliran Windows na obadvije.
ja mislim da je boot loader svejedno na c (iako ti je sistem na d) zato ti ne da da formatiras c...uradis li to kao sto ti kaze lonleymax...sad vise ne mozes procitati ovu poruku :-D....salu na stranu , formatiraj ti c i d i lepo nov win ( stavi ga na c , nemoj da izmisljas toplu vodu pa da ga stavljas na d)
Boot sektor jeste na C ali formatizovanjem harda on se ne brise... tj. ntldr ti je uvek na hardu i mozes ga samo rucno obrisati i onda kad ugasis komp ugasio si ga!!! Moras ga kaciti na drugu masinu pa sa te druge prebacivati taj fajl na svoj hard!!!
A slazem se sa tobom da ne treba da izmislja toplu vodu i da stavlja Win na D:!!! :: :: :: :: ja mislim da je boot loader svejedno na c (iako ti je sistem na d) zato ti ne da da formatiras c...uradis li to kao sto ti kaze lonleymax...sad vise ne mozes procitati ovu poruku :-D....salu na stranu , formatiraj ti c i d i lepo nov win ( stavi ga na c , nemoj da izmisljas toplu vodu pa da ga stavljas na d)
Sta vam je ljudi, sve se resava za pola minuta. 1. Zapocne normalno instalaciju sa diska i kada se dodje do dela gde bira na koju ce da instalira windows, obrise particije. 2. Strelicama gore-dole oznaci particiju i pritisne slovo D, zatim instlalcija trazi da se ovo potvrdi sa ENTER, a ako je systemska partcija onda i sa L. 3. To ponovi i sa drugom particijom. 4. napravi particiju za C, ukuca velicinu u megabajtima kolika da bude 5. to ponovi i za drugu particiju (installer ce je automatski oznaciti sa D) 6. posle ovoga moze da zaboravi na podatke ako nije napravio backup 7. izabere C particiju da se na istu instalira win (NTFS quick format - recimo) 8. dalje je lako dok ne zafali neki drajver :O eto...
Bolje resenje: Plan A: 1. Kupi odvijac TX8. 2. Otvori HDD. 3. Posudi od deteta gumicu i obrise sta hoce. 4. Sve to sklopi kako je i bilo. 5. Ako ne bude radilo – plan B
Plan B: 1. Isto kao pod A 2. Isto kao pod A 3. Ako ima kola disk okaci na unutrasnji retrovizor da ometa radar (video sam kod povratnika iz Guce) 4. Od oklopa HDD ima lepu pepeljaru i kutijicu da odlaze srafove kad rastura komp 5. Dobice dosta sitnih srafova 6. Dobice dva izuzetno jaka magneta (ako je malokrvan neka se ne priblizava – ostecuju crvena krvna zrnca) 7.1. Kupi novi HDD 7.2. Ostatak kompa zestoko otrese o pod ili lansira kroz prozor (proveriti da nema dece da se igraju – najbolje vreme oko 04:14) 8. (Ukoliko primeni tacku 7.2) Kad mu zatreba komp ode kod komsinice - ima dobar razlog.
Plan C: 1. Instaliraj XP na particiju C 2. Kad podignes sistem prebaci sve vazne podatke sa D u C (ako nema dovoljno mesta narezi) 3. Formatiraj D 4. Vrati podatke gde ti odgovara
Kod instalacije OS uvek radim full format particije. Posle instalacije svih drajvera radim backup pomocu Acronis True Image (iz DOS-a). Pravim nove backupe posle instalacija programa (stari backup ne brisem da mogu da vratim ono sta mi se svidja).
Ne izmislja decko toplu vodu nego je pametan ko pcela, veliki broj virusa je napravljen da napada sistemske fajlove na C particiji, a ako stavi na D imace manji broj virusa u kompu. Reci sta si uradio!
I ne trebaju mu virusi ako mu se desavaju ovakve stvari! Pozdrav!
:: Ne izmislja decko toplu vodu nego je pametan ko pcela, veliki broj virusa je napravljen da napada sistemske fajlove na C particiji, a ako stavi na D imace manji broj virusa u kompu. Reci sta si uradio :: :: Pozdrav :: :: ::
slicno onome sto sam ja rekao... ali ja sam rekao uzimajuci u obzir da mu D treba...
:: Sta vam je ljudi, sve se resava za pola minuta. :: 1. Zapocne normalno instalaciju sa diska i kada se dodje do dela gde bira na koju ce da instalira windows, obrise particije. :: 2. Strelicama gore-dole oznaci particiju i pritisne slovo D, zatim instlalcija trazi da se ovo potvrdi sa ENTER, a ako je systemska partcija onda i sa L. :: 3. To ponovi i sa drugom particijom. :: 4. napravi particiju za C, ukuca velicinu u megabajtima kolika da bud :: 5. to ponovi i za drugu particiju (installer ce je automatski oznaciti sa D :: 6. posle ovoga moze da zaboravi na podatke ako nije napravio backu :: 7. izabere C particiju da se na istu instalira win (NTFS quick format - recimo :: 8. dalje je lako dok ne zafali neki drajver : :: eto...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.