Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem sa restartovanjem racunara :(
STRANA 1 OD 1
vladeling Problem sa restartovanjem racunara :( 27.09.2008. 21:28 T12245

status: user
broj poruka: 5
Zdravo svima, imam sledeci problem:

Racunar mi se posle nekog vremena sam restartuje, i odmah posle toga podigne sistem normalno...mislio sam da je problem napajanje, pa sam uzeo novo, medjutim, ostaje isti problem ...Do cega bi moglo drugo da bude, ako neko ima ideju...(samo molim da me ne savetujete da kupim drugi racunar...)
Imam Barton procesor 2500+, plocu Asus A7N8X, memoriju 2x256 DDR...
Racunar je star oko 4 godine...

Hvala unapred na pomoci...

P.S. Nije klokovan procesor niti ista dirano po BIOS-u...ako je od pomoci i ta informacija jos...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Problem sa restartovanjem racunara :( 27.09.2008. 21:32 #72697

broj poruka: 7769
Isprati sve sto je opisano u ovoj temi, cini mi se da ces se resiti muke.
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=12224&forid=23&katid=6

Meni se desilo bukvalno isto ali za sada (evo vec 24h) nakon primene saveta iz linka navedenog u temi ne desava se to sranje.

Kad smo vec kod toga da li znas koje si sajtove posecivao u poslednje vreme posto sam ja utiska da su mi deca navukla bedu, mada sam i ja posecivao `www.softarchive.net`, sajt ima dosta linkova za sve i svasta ali mi je nekako sumnjiv, zasto ne znam ni sam.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Zdravo svima, imam sledeci problem
::
:: Racunar mi se posle nekog vremena sam restartuje, i odmah posle toga podigne sistem normalno...mislio sam da je problem napajanje, pa sam uzeo novo, medjutim, ostaje isti problem ...Do cega bi moglo drugo da bude, ako neko ima ideju...(samo molim da me ne savetujete da kupim drugi racunar...
:: Imam Barton procesor 2500+, plocu Asus A7N8X, memoriju 2x256 DDR..
:: Racunar je star oko 4 godine..
:: Hvala unapred na pomoci..
:: P.S. Nije klokovan procesor niti ista dirano po BIOS-u...ako je od pomoci i ta informacija jos...
vladeling Re: Re: Problem sa restartovanjem racunara :( 27.09.2008. 22:21 #72703

Ako si jos tu, jel mi mozes pomoci oko `Patti mentioned`, sta je to?

:: Isprati sve sto je opisano u ovoj temi, cini mi se da ces se resiti muke
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=12224&forid=23&katid=
:: Meni se desilo bukvalno isto ali za sada (evo vec 24h) nakon primene saveta iz linka navedenog u temi ne desava se to sranje
:: Kad smo vec kod toga da li znas koje si sajtove posecivao u poslednje vreme posto sam ja utiska da su mi deca navukla bedu, mada sam i ja posecivao `www.softarchive.net`, sajt ima dosta linkova za sve i svasta ali mi je nekako sumnjiv, zasto ne znam ni sam
:: Tomato Republic Of Serbia !!
:: :: Zdravo svima, imam sledeci problem
:: ::
:: :: Racunar mi se posle nekog vremena sam restartuje, i odmah posle toga podigne sistem normalno...mislio sam da je problem napajanje, pa sam uzeo novo, medjutim, ostaje isti problem ...Do cega bi moglo drugo da bude, ako neko ima ideju...(samo molim da me ne savetujete da kupim drugi racunar...
:: :: Imam Barton procesor 2500+, plocu Asus A7N8X, memoriju 2x256 DDR..
:: :: Racunar je star oko 4 godine..
:: :: Hvala unapred na pomoci..
:: :: P.S. Nije klokovan procesor niti ista dirano po BIOS-u...ako je od pomoci i ta informacija jos..
tortojed da li si... 27.09.2008. 23:21 #72708

broj poruka: 11004

...flesovao BIOS mat. ploce? Pazi, iz iskustva znam da ploce posle 4-5 godina `zivota` pokazuju simptome o kojima pises.
MaliAbner Nemam pojma 27.09.2008. 23:40 #72713

Bitno je samo ovo:

U start/run ukucaj sledece `SERVICES.MSC /S`

Zatim pronadji i uradi navedeno dole

Right-click the Remote Procedure Call (RPC) service (ima dva servisa izaberi bas ovaj navedeni), and then click Properties.
Click the Recovery tab.
Using the drop-down lists, change First failure, Second failure, and Subsequent failures to `Restart the Service.`
Click Apply, and then click OK.

Ja sam uradio gore navedeno i da kucnam u kuciste muke su nestale.

Da napomenem da je restart bio na svakih sat vremena, ima nas vise sa istim simptomima, ne samo na ovom forumu nego i na drugima.

vladeling i dalje Restart... 28.09.2008. 07:55 #72726

Ne vredi, i dalje mi se isto desava, iako sam stavio `Restart the Service`...

Jel ima neko ideju sta bih drugo mogao da radim, da li moze da bude do sistema, to bi mi ipak bilo najbezbolnije da oborim sistem i dignem ga ponovo...
slavoljubm Re: i dalje Restart... 28.09.2008. 08:46 #72728

broj poruka: 28

vidi da zamenis plocu, izgleda da radi malo pijano

:: Ne vredi, i dalje mi se isto desava, iako sam stavio `Restart the Service`..
:: Jel ima neko ideju sta bih drugo mogao da radim, da li moze da bude do sistema, to bi mi ipak bilo najbezbolnije da oborim sistem i dignem ga ponovo..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika SPOJ ILI GAMAD 28.09.2008. 09:30 #72729

broj poruka: 1133

Imam i ja taj procesor. Prvo proveri ventilatore i temperature. Ako ventilatori rade i dobro okrecu i ako su teperature u redu onda moze da bude: GUBI SPOJ NEGDE,NEKA GAMAD NAPRIMER POTKIJI.

TREBA DA PRETRAZIS RACUNAR SA:NOD,SPY BOT i Malwarebytes_Anti-Malware
Redovno da brises TEMP, HISTORY iTEMPORARY INTERNET FILES.
MaliAbner Re: i dalje Restart... 28.09.2008. 10:11 #72733

Imas dva ta servisa jedan ima u nastavku iza zagrade `locator` i njega ne diras, a podesis na onom drugom bez `locator`.

Evo radi vec neko vreme.

Kod mene je WinXP SP3.

:: Ne vredi, i dalje mi se isto desava, iako sam stavio `Restart the Service`..
:: Jel ima neko ideju sta bih drugo mogao da radim, da li moze da bude do sistema, to bi mi ipak bilo najbezbolnije da oborim sistem i dignem ga ponovo..
Neba Heh 28.09.2008. 18:07 #72775

broj poruka: 1197
Kupi drugi računar... LOL

Obavezno proveri ispravnost memorije. Znači, ostaviš da radi samo jedan modul, pa ako se i dalje restartuje, onda ga probaš u drugim slotovima. Isto to ponoviš i sa drugim modulom. Ukoliko nijedna kombinacija ne radi kako treba, onda verovatno ploča crkava.
vladeling Reseno :) 29.09.2008. 23:55 #72991

Evo da se javim samo, da znate, stvar je resena :D
Komp se ne restartuje vec citavih 32 h...
Sta sam radio - prvo podesio ono po uputstvu, u RPC stavio `Restart the Service`, ali se posle toga i dalje restartovao, pa sam onda skinuo Spyware Doctor v.6.0, i kada je on pretrazio i nasao neka sr*nja i `dezinfikovao`, posle toga se vise nije restartovao :D

Hvala svima na savetima, posebno @MaliAbner na pomoci...

Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60396. Broj poslatih odgovora: 647430.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs