Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Prednost ata hard diska u odnosu na sata pri bootovanju?
STRANA 1 OD 1
maxpayne Prednost ata hard diska u odnosu na sata pri bootovanju? 19.09.2008. 20:48 T12084

status: user
broj poruka: 220
Muci me problem koji sam imao na vise racunara,razlicitih maticnih ploca,naime,kada pokusam da pri odredjivanju koji hard disk ce biti first,a kosji second,pri butovanju,nikada nisam uspeo da namestim da sata hard disk bude ispred ata!Jednostavno u biosu nema ta opcija,ili ja ne znam da podesim!Zna li neko resenje problema?
Ko kani pobjedit,ne sme izgubit!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Neznas da podesis 19.09.2008. 21:22 #71377

broj poruka: 1583
Ja takvih problema nisam nikada imao i na tri ploce sam tu opciju probao i radi.

Da te pitam, npr. da imas 2 sata hadra sa istim ili razlicitim OS instaliranim na njima, da li znas da im odredis koji ce da ima prioritet pri butovanju ?

Ako to znas, trebalo bi da znas i ovo sto pitas jer je opcija za odredjivanje prioriteta hardova samo na jednom mestu u biosu.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

maxpayne Ako je to u ``boot order``? 20.09.2008. 07:59 #71435

broj poruka: 220
Meni je problem sto cim prikacim ata hard,odmah u biosu medju opcijama nemam opciju da postavim sata hard disk,kao first device!Jednostavno mi da:cd rom,flopy,hard disk ata,lan,ali nema nigde sata ,ili raid,ali cim otkacim ata hard disk,odmah dobijem opciju u biosu za sata hard u opciji boot propertiers,ili ``boot order!I to na 2-3 kompa?To mi nije jasno,sta predstavlja problem?
Ko kani pobjedit,ne sme izgubit!

rasha44 Pogledaj u BIOS - u... 20.09.2008. 13:09 #71461

broj poruka: 1492
IDE Configuration. Tu imaš OnBoard IDE Configuration Mode ili nešto slično, u zavisnosti od BIOS - a (AMI ili AWARD). Tu podesiš da podržava i ATA i Sata. Pogledaj u uputstvu za ploču koja su ti BIOS setovanja ili skini manual sa sajta.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

vladarko Pogledaj u BIOSu 20.09.2008. 19:16 #71520

broj poruka: 4228
u opciji gde podešavaš Boot Sequence, možda stoji to što pričaš CD, FDD, HDD, ali možda i ima opcioja `HDD Boot Priority` ili slična gde biraš koji, u stvari, HDD treba da podiže sistem... Ista stvar važi i za CD...

Za flopi već... ne znam...

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs