sinoc sam ga kloknuo na 2.6 mhz , vratio sam sve na defaultjer nisam bio siguran da li sam sve dobro odradio,da li bih neko mogao da mi detaljnije pojasni kako to ide
za svojim racunarom,kucam ovo sa kompa na poslu ali mogu ti objasniti(dovoljno za onog ko se razume) kako ide.... nadjem u biosu podesavanja za cpu udjem u frekv.pa mi izbaci od najmanje ka najvecoj,tu sam izabrao 2.5 zatim sacuvao to,i usao u neka podesavanja gde mi izbaci x2,x3...x5 e tu sam zaglupeo totalno,dovoljno je da mi pojasnite kako ste vi odradili ja cu se snaci,ja sam tako reci snadjen....:)
Naprimer ako hoces na 2,5Ghz da ga klokujes podesis ovako:
Iskljucis Cool&Quiet i Spread Spectrum u Biosu (tako je kod mene)
FSB 238 Multiplier 10,5 HT 4x Memoriju na auto jer ionako ne radi na 800 ako ti je default multiplier 10,5. I voltazu ne diras ali ako hoces vise od 2,5Ghz moraces najverovatnije i voltazu da dizes.
..to na sta si naleteo a pise 2x, 3x ...5x ti je HT mnozilac, i ako zelis da klokujes masinu trebalo bi sa defaul vrednosti 5x da smanjis na neku nizu, da ti ni u kom slucaju ne predje kad pomnozis sa FSB-om preko 1050 - 1100MHz!
Da pojasnim, tvoj proca radi na 2,1GHz tj 10.5x 200MHz(FSB), memorija kod ovih procesora se deli sa sledecim celim mnoziocem, sto je 12 kod tebe, tj polovine cele 12 znaci 6, pa ti memorija radi na 2 nekih 700-730MHz ne znam tacno!
Da bi klokovamo procesor, memorija ne sme da predje 850-900MHz, ako ti je DDR2 800MHz, a HT kao sto rekoh ne sme da predje 1050-1100MHz!
Kod mene je radilo odprilike ovako: HT na 4x Mem Auto Proca, tj FSB na nekih 245MHz
Pa mi je proca bio odprilike na 2.6GHz, memorija na nekih 850MHz a HT oko 1000, i sve je radilo na default, mozda ce tvoj primerak procesora trebati malo vise struje!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.