Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Potrebna pomoć! komp ne vidi drugu particiju HDD-a
STRANA 1 OD 1
dejanilic Potrebna pomoć! komp ne vidi drugu particiju HDD-a 13.09.2008. 01:09 T11952

status: user
broj poruka: 37

Dakle, posedujem asus A7v8x-x ploču i procesor na 1,66. Htedoh da promenim ploču i stavih Gigabyte GAP35-DS3l sa Intelovim dual core procesorom i ostavih stari HDD. Imao je particije C i D. Na novoj ploči nije prepoznao sistem, pa sam radi interneta vratio sve na staro i STATIVA. Sve radi ali sada, iako vidi particiju D ne može da joj pristupi a u properties-u vidi da ima 0Gb.
Šta sam napravio u svom neznanju i da li je to popravljivo? Posedujem neke podatke na tom delu diska koji mi trebaju pa eto molim za pomoć. Da dodam, prilikom uključivanja računara, svaki put čekira particiju D i na kraju konstatuje da je unwritable.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.09.2008. 01:19 #70454

broj poruka: 12057

Jesi probao da odradiš onaj Windows-ov check disk ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
dejanilic Za bax2003 13.09.2008. 01:24 #70455

Windows sam odradi check disk i konstatuje da jesve u redu ali da je nemoguće pisati po particiji D. U pitanju je 40Gb Maxtorov Diamond plus hard, pa sam sluđen jer da je crkao ne bi radila C particija. Stvarno sam u enigmi
luja-88 Re: 13.09.2008. 01:32 #70457

broj poruka: 1660
Probaj Paragon Partition Manager, u njemu imas opciju Undelete Partition.
To bi trebalo da resi stvar.

http://www.partition-manager.com/
luja-88 Evo i Torrent 13.09.2008. 01:38 #70458

http://thepiratebay.org/torrent/4021678/Paragon_Partition_Manager_Professional_9.0___Recovery_CD_Image_P

Equinoxe Re: Za bax2003 13.09.2008. 01:47 #70460

broj poruka: 12057

@luja-88
Mani se Torrent zabraniće te admin.

Probaj taj paragon ili R-Studio. Eventualno neki alat sa Hiren`s Boot CD-a 9.x.
Dešavalo se Maxtorima da jedna od particija jednostavno prsne i mora da se preformatira. Ali probaj sa ovim alatima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

::
:: Windows sam odradi check disk i konstatuje da jesve u redu ali da je nemoguće pisati po particiji D. U pitanju je 40Gb Maxtorov Diamond plus hard, pa sam sluđen jer da je crkao ne bi radila C particija. Stvarno sam u enigmi
dejanilic Za sve dobre ljude! 13.09.2008. 01:57 #70462

Ljudi hvala na savetima, probacu sve sto ste naveli. Zanimljivo je da sam probao i da iz safe moda pokusam da vratim na restore point i opet stativa, jer je particija D bila iskljucena iz disk monitoringa.
Veselo vece!
Definitivno mi ne ide veceras, pa cu da odspavam, valjda ce sutra biti bolje!
Jos jednom hvala svima i citam sve savete ponovo ujutru!
Dejan

luja-88 Za bax 13.09.2008. 01:58 #70463

Pretpostavio sam da ne smeju da se ostavljaju torrent-i i sl. al posto nisam citao pravila [ako uopste postoje negde] reko aj da ostavim pa ce neko da me upozori
Nece se ponoviti
Pozz
Pisko Dos 13.09.2008. 07:55 #70464

broj poruka: 6654
Šta si napravio? Pa, te dve matične ploče imaju različite čipsetove (zato si i kupio novu) ali, i različite sistemske drajvere - na najnižem nivou - za komunikaciju OS-a i hardvera, pogotovo - uređaja za skladištenje podataka.... pošto si odradio Frankenstein zahvat tako što .... nisi ispoštovao proceduru (bez obzira na moguće povoljno rešenje, gde god sam čitao od stručnijih od mene, svi u tom slučaju preporučuju instalaciju novog sistema i novih drajvera jer je MB nešto esencijalno....) gde je u najmanju ruku trebalo denistalirati drajvere matične ploče (VIA hyperion kod tebe...) još na staroj konfi a zatim na novoj staviti intel-ove čipset drajvere.... ali, strogo preporučujem ovo iz zagrade. E, sad, rešenje... recimo, ako te ti alati - programi ne spase... i nemaš pri ruci Hiren`s boot cd.... probaj sa windows xp diskom, ubaci ga i idi na r (repair).... kada uđeš u dos odzivnik, pređi na particiju d i otkucaj komandu: fixmbr. Ukucaj slobodno i help da bi dobio parametre i objašnjenje. To bi trebalo da sredi tvoju particiju. Inače, ne moraš da radiš undelete particije jer se to nije ni desilo, nije se ona formatirala, obrisala ili nešto tako destruktivno, samo, zbog sukoba drajvera matične, cela particija je označena kao `sumnjiva, neupisiva` upravo zato što OS zaključuje da drajveri ne odgovaraju i da će eventualnim pokušajem upisa - dovesti u opasnost integritet podataka. Samo strpljivo i pametno, da ne bi u pokušaju zbrzavanja stvarno nešto skokao.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MaliAbner Ontrack... 13.09.2008. 09:19 #70473

broj poruka: 7769
Meni se desilo nesto slicno ali malo razlicito, kad sam kupio novi disk greskom sam formatirao particije kao dinamicke a ne kao primari, prebacio sve sa starog sistemskog diska na novi te nakon toga iskljucio racunar.
Sutra ujutru me sacekala ruzna situacija ni jednu od cetiri particija na novom disku sistem nije video, niti je mogao da im pristupi.

Problem sam resio tako sto sam sa interneta `kupio` Ontrack Easy Recovery koji je bar iscitao sve prebacene podatke (poprilicno brzo) i prebacio na stari HDD i ponovo formatirao novi disk ali kao primari partition.

Tomato Republic Of Serbia !!!

operator Srecno i javi da li si i kako resio problem. Mozda naucimo nesto novo. 13.09.2008. 09:41 #70476

broj poruka: 4270
Veoma cesta pojava na Gigabyte plocama.
A sad da resimo problem.
Dakle, uradi sledecu stvar.
Uzmi Handy Recovery 4.0 i proveri da li imaju svi podaci na toj particiji, pa ih iskopiraj.
Ako nevidi podatke, uradi kako ti je preporucio Pisko, ali, bez sale, Gigabyte zna da se ponasa tako sa HDD-ovima.
Jedino, ako imas net, onda Imaping HDD Partition 3.4 i iskloniraj podatke na neki drugi HDD, ako si u mogucnosti da skines taj program. Inace, ovaj program radi samo sa Maxtor-ima.
MaliAbner Re: Srecno i javi da li si i kako resio problem. Mozda naucimo nesto novo. 13.09.2008. 10:50 #70486

broj poruka: 7769
ONTRACK je jedna od najvecih firmi za spasavanje podataka sa HDD-ova, toliko su mocna firma da skidaju podatke sa diskova koji su bili u plamenu, padali sa 20m visine.
Imaju cak i beskontaktne metode detekcije i skidanja podataka.
Kad sam ja imao problem probao sam bar cetiri programa i samo mi je ONTRACK pomogao.
Iako svi ali bas svi ga prporucuju buckurise pardon secerne vodice sa Hiren`s Boot diska nikad vise i ni za sta (bez obzira na problem) necu ni probati.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Veoma cesta pojava na Gigabyte plocama
:: A sad da resimo problem
:: Dakle, uradi sledecu stvar
:: Uzmi Handy Recovery 4.0 i proveri da li imaju svi podaci na toj particiji, pa ih iskopiraj
:: Ako nevidi podatke, uradi kako ti je preporucio Pisko, ali, bez sale, Gigabyte zna da se ponasa tako sa HDD-ovima
:: Jedino, ako imas net, onda Imaping HDD Partition 3.4 i iskloniraj podatke na neki drugi HDD, ako si u mogucnosti da skines taj program. Inace, ovaj program radi samo sa Maxtor-ima.
dejanilic Opet za sve dobre ljude koji su se ovde pojavili 13.09.2008. 13:10 #70504

Dragi kompovci, u svom velikom neznanju pomešao sam babe i žabe ali od princeze nema ni traga!
Dakle, krećem kako ste mi preporučili, prvo ću probati Piskovu zaista genijalnu varijantu jer imam instalacioni WIN XP koji je upravo na C particiji.
Ukoiko se to (ne daj Bože) ne pokaže efikasnim, prelazim na dalje operacije.
U svakom slučaju, ako rešim, a sada sam već veliki optimista, način rešenja ću podeliti sa svima.
Hvala puno svima i odoh da radim!
Dejan Ilić

dejanilic Za pisko 13.09.2008. 15:45 #70516

Probao sam upravo onako kako mi je savetovano, cak je i prijavio da je fixmbr odradio na D particiji ali, opet nece da prihvati tu drugu particiju.
Prelazim na operaciju koju je predlozio admin, pa da vidimo. Teramo dalje!
Hvala!

operator Re: Za pisko 13.09.2008. 19:04 #70534

Jesi li resio problem ili nisi.
Ako nisi imam radikalan predlog.
dejanilic Za operator 13.09.2008. 23:42 #70549

Nazalost jos nisam resio problem.
Program koji si mi preporucio je zaista odlican i vidi apsolutno sve fajlove na D particiji. Naravno moracu da izmolim nekoga za registrovanu verziju :)
Ipak, ostaje mi ponedeljak da probamo jos jednu varijantu: HDD ide napolje i ubacuje u drugu masinu. Ako se tamo particija D vidi sa sadrzajem, onda je prosto, valjda... iskopiram te moje fajlove, zatim odradim format particije D i vrnem nazad podatke... koji sam ja optimista.??!
Hvala na interesovanju. Inace, od radikalnih predloga prihvatam sve varijante, ali nekako mi je varijanta sa macolom od 5kg gotovo idealna!
Javljam u ponedeljak ako nista ne uradim sutra.
Pozdrav.

operator Evo. 14.09.2008. 07:34 #70560

http://www.filefactory.com/file/f73a95/n/patch_exe
zakrpa za Handy Recovery 4.0.
Partition Table Doctor 3.5
Recuva - File Recovery 1.15.327
R-Studio 4.5 Build 127446
Runtime GetDataBack for NTFS 3.46.
Ovi programi su posle Handy Recovery 4.0 i Extreme Recoverable DDTP from Mashio Shitchi programi koje najvise koristim za povrat podataka.
Cak i u jednom HDD-u od 750, gde su bile 3 ploce, a dve pukle, mogao sam da sa jedne ploce vratim podatke(bit po bit). Vratio sam skoro sve podatke sa te ploce 99.986 %.
Ova verzija, koju sam ti dao je ona koja se koristi za obicne korisnike.
Postoji i Handy Recovery Extreme 5.2.36, koji je na 8 mestu po kvalitetu povrata podataka, a nije skuplji od 800$$$.
Prvi na mestu je Oxavio NMP 1.02 iz februara ove godine. Inace program se koristi zajedno sa opremom za povrat podataka( stalena vakumska komora sa mehanickim rukama i naravno magnetnim iscitavacem- nikada nisam zapamtio naziv tog uredjaja).
Cena paketa je 12000$$$.
Cisto informativno.
dejanilic Za operator-a 14.09.2008. 21:15 #70638

Ti si prijatelju pravi genije!
Handy Recovery 4.0 mi je kum `licencirao` i veruj da mi je spasao gotovo 100% podataka. Preostaje mi da formatiram particiju D ako hoce i ETO RESENJA. Sada mogu i ceo disk da formatiram.
Hvala puno!
Hvala puno!

i dali sam ti rekao:
Hvala puno!!! :))

Veliki pozdrav, Dejan.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs