Xilence je 300, a Noctua 1300 kinti?!! Zar su Noctua ventovi toliko efikasniji?! I da li je neko stavljao antivibracione gumice ili je stvar bull shit? Thanx.
Gumice vredi staviti gde moze(na kuciste,gore ,dole,napred ,nazad i sa strane a na hladnjake za procesore ide drugacije ali sam ja nabudjio pa svugdi imam i te antivibracione gumice) Noctue imaju vek trajanja 150000 (sto pedeset hiljada rarnih casova) dok drugi proizvodjaci retko moguda se priblizu tom rezultatu,vidio sam na internetu da ima jos jedan proizvodjac koji isto ima 150000 ali neznam kako se zove.
Noctue nemogu da se podmazivaju ali to nije mana to je samo dobro namesteno. prvi modeli su bili austrijski a ovi sa oznakom P su kineski ali radu svoj posao. Ja sam potpuno zadovoljan sa njima.LOKO SE MENJA BROJ OBRTAJA.NETREBA TI NISTA SVE DOBIJES U KOMPLETU.MOJA PREPORUKA POZDRAV.
Gumice vredi staviti gde moze(na kuciste,gore ,dole,napred ,nazad i sa strane a na hladnjake za procesore ide drugacije ali sam ja nabudjio pa svugdi imam i te antivibracione gumice) Noctue imaju vek trajanja 150000 (sto pedeset hiljada rarnih casova) dok drugi proizvodjaci retko moguda se priblizu tom rezultatu,vidio sam na internetu da ima jos jedan proizvodjac koji isto ima 150000 ali neznam kako se zove.
Noctue nemogu da se podmazivaju ali to nije mana to je samo dobro namesteno. prvi modeli su bili austrijski a ovi sa oznakom P su kineski ali radu svoj posao. Ja sam potpuno zadovoljan sa njima.LOKO SE MENJA BROJ OBRTAJA.NETREBA TI NISTA SVE DOBIJES U KOMPLETU.MOJA PREPORUKA POZDRAV.
Taj drugi proizvodjac je Nanoxia i ima ih i kod nas: https://www.nova.co.yu Inace i Noctua i Nanoxia kuleri su odlicno zasticeni tako da i ako ih stavis u vodu ona ne moze da prodre unutra. Nanoxia kuleri imaju i potenciometar za regulaciju broja obrtaja. Preporuka i za jedne i za druge. Kod Nove moze da se kupi i Zerotherm ZEN FZ120 cpu cooler, koji je takodje sam vrh.
:: Xilence je 300, a Noctua 1300 kinti?!! Zar su Noctua ventovi toliko efikasniji?! I da li je neko stavljao antivibracione gumice ili je stvar bull shit? Thanx
Po meni se ne isplati razlika u ceni.
Ako se uzme model sa dobrim ležajem, onda kod ventilatora najveću buku pravi protok vazduha, tako da su gumice slaba vajda. Kod mene je recimo najglasniji CPU fan, jer vazduh zviždi preko rebara na hladnjaku.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.