Hocu da kloknem Athlon 5000+ na 3ghz. Ploca je MSI K9n NEO V2,ima otkljucane opcije za overklokovanje ali se desava sledece-cim podignem fsb na 210 komp nece da udje u win,samo stoji crn ekran,cim ga restartujem udjem u BIOS vratim na 200 sve radi! Kada nece da udje u win prilikom overklokovanja to pretpostavljam da znaci da procesoru treba vise voltaze,ali evo opet zezancija-u BIOS-u nema opcije koja povecava voltazu korak po korak(npr +0.003...) nego mozes samo rucno da podesis tacnu voltazu(npr.3.25,3.50...). Ja ne znam koja je njegova default voltaza na toj ploci,pa da mogu da je rucno stavim za korak vise. Da li neko zna koja mu je default voltaza? Bilo kakav predlog je dobrodosao.
Mada mi je cudno da nece da se digne na fsb210. Moj na def fsb200 radi undervolt-ovan ja 1.200v, na 2.8ghz(fsb220) radi na 1.3v. Mozda treba da podignes voltazu cipset-a
to je vrlo cudno sto je zabagovao posle samo 10 megaherca fsb-a...mislim da bi prvo trebalo da proveris bios verziju i da ga updejtujes, zatimi da proveris da li je PCI-E clock zakljucan u odnosu na FSB, to jest da li moze da se menja odvojeno od FSB-a i treba da smanjis multiplajer za memoriju pa tek onda mozes da teras procesor... defult voltaza za taj proc je 1.35, ali u zavisnosti od jezgra moze da se desi da je i manje...do 1.55V ti je sigurica i nece mu nista biti...preko toga, vidim da nisi bas iskusan sa ovim stvarima tako da bolje nemoj...
ali prvi put vidim ovako nesto da vec na 210 fsb ne dize win,vec samo crn ekran. To je klasican primer kada je procesoru potrebna veca voltaza! A prvi put vidim BIOS gde nema povecanje napona u procentima nego moras da podesis tacnu voltazu rucno. Bolje da pitam jer ko pita,ne skita. A s`obzirom da je ovo krs ploca...mozde je po defaultu proc undervoltovan. Probam pa vidim! Tnx
Eto, sam si sebe upravo demantovao...kako imas iskustva kad nikad nisi video normalno podesavanje napona u biosu...i treba da budu brojevi pa da ti stavis tacno koliko treba, a ne u procentima, pa da se pitas za 10posto od kog broja si ti povecao...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.