Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Par pitanja u vezi usb flash-a
STRANA 1 OD 1
banep Par pitanja u vezi usb flash-a 08.09.2008. 21:33 T11881

status: user
broj poruka: 537
Kojim programom formatirati flash? U pitanju je Verbatim verzija 1GB sa zakretnim poklopcem koja se prodavala u metrou na kile. Nisam nikad radio a nacuo sam da nije dobro to raditi iz windovsa. To bi radio jer ne znam kako da drugacije resim problem sa kojim mi je prijatelj juce dosao. Na pomenutom fleshu ima dva direktorijuma koji su prazni i ne mogu da se obrisu. Jedan prijavljuje da ima 13GB a drugi 44GB (sto je naravno nemoguce. Takodje ima i nekih manjih fajlova koji ne mogu da se obrisu. Kada se pokusa brisanje prijavi file could not be found.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 08.09.2008. 22:01 #69862

broj poruka: 12057

Ma uživaj, desni klik na njega i format. Ko ti je rekao da nije dobro formatirati iz Windows-a ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

rasha44 HP USB Disk Storage Format Tool 08.09.2008. 22:32 #69871

broj poruka: 1492
http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,64963-page,1-c,peripherals/description.html
ili
Flash Memory Toolkit Pro
http://dl.phazeddl.com/1193908/Flash_Memory_Toolkit_1.20_PRO
Ovaj drugi je bolji, jer imas mnogo više opcija.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Jebivetar Kingston 1gb 08.09.2008. 22:34 #69872

broj poruka: 2386
Upravo sam se igrao sa USB flash, koji sam doneo od prijatelja. Kod njega sam probao da formatiram, jer se njegov klinac zalio da ne moze da obrishe podatke sa njega, ali nije uspelo. Windows je izbacivao poruku da ga neki proces koristi.
Flash sam doneo kuci i kada sam ga ubo Avira je iskochila, nashla trojanca. Obrisao sam trojanca i formatirao flash bez problema.
Eto kako nekada ne mozete uraditi ni format flasha. Ovo mozda nema veze sa tvojim sluchajem, ali chisto da imate ovo na umu za ubuduce.
Avira report
Virus or unwanted program `TR/Agent.Abt.34 [trojan]`
detected in file `H:AutoRun.inf.
Action performed: delete file

banep RE 08.09.2008. 23:21 #69878

@Bax ne mogu da se setim ali znam da je bilo nesto kao moze da pukne prilikom formata i onda cao flesh.
@Rasho hvala probacu ovaj drugi samo da pozovem prijatelja da se dogovorimo kad ce doneti flesh.
@Jebivetar to je prva stvar koju sam uradio,tj. propustio flesh kroz Nod32 (ESS3.0.645) i nije nista nasao.

doca80 Re: RE 08.09.2008. 23:34 #69879

broj poruka: 3053

Pa poslusaj coveka i preskeniraj ga sa Avirom,mozda je nod nesto propustio(meni se desavalo i to), Inace Avira je najbolji free AV trenutno na trzistu!!!

KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!

:
:: @Jebivetar to je prva stvar koju sam uradio,tj. propustio flesh kroz Nod32 (ESS3.0.645) i nije nista nasao
::
marke probaj 09.09.2008. 01:42 #69889

broj poruka: 384

da ulkjucis hidden files, i prosetaj po disku, vidi ima li sta exe, ili sta vec sakriveno da te smara.
banep RE 09.09.2008. 02:03 #69891

Marke probao sam i to sto ti predlazes odmah posle skeniranja Nodom. Ne verujem da free Avira moze bolje od Noda. Koristim Nod jos od verzije 2.3xx i jos me nije izneverio. A iskreno ne zelim da nesto smorim OS sa jos jednom instalacijom antivirusa. Pasce format flesha jer na njemu ionako nema nista bitno. Skinuo sam onaj program sto je Rasha preporucio samo cekam na pacijenta (flesh).

KaiserSoze Apacer steno h203 09.09.2008. 02:19 #69893

broj poruka: 568
Ubedljivo najbolji usb fleš koji sam ikad koristio, takođe i najbrži.
E pa, mogu vam reći da su 3 komada, različitih serija i veličina otišla u večna lovišta nakon formatiranja iz win-a.
Na različitim mašinama formatirani, u potpuno različito vreme, nema nikakvih zajedničkih osobina u samim formatiranjima.

Jedan je počeo da izbacuje read only, ne dozvoljava upis, ili dozvoli upis ali posle ne može da pročita.
Drugi samo prikazuje neke hijeroglife.
Treći oborio brzinu na svega par kb/s.

Za ovaj tip uređaja nikako ne preporučujem bilo kakav format iz win-a.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: Apacer steno h203 09.09.2008. 02:47 #69895

broj poruka: 1492
Meni je sin pre 3 godine `oteo` Apacer od 512Mb, brz kao zmija. Još ga koristi.
Inače se slažem sa tobom, nikad iz Win-a. Ja koristim oba koja sam predložio
banep-u.
HP je samo za format, a Flash Memory Toolkit ima Benchmark, Eraser, File recovery i Format.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Ubedljivo najbolji usb fleš koji sam ikad koristio, takođe i najbrži
:: E pa, mogu vam reći da su 3 komada, različitih serija i veličina otišla u večna lovišta nakon formatiranja iz win-a
:: Na različitim mašinama formatirani, u potpuno različito vreme, nema nikakvih zajedničkih osobina u samim formatiranjima
:: Jedan je počeo da izbacuje read only, ne dozvoljava upis, ili dozvoli upis ali posle ne može da pročita
:: Drugi samo prikazuje neke hijeroglife
:: Treći oborio brzinu na svega par kb/s
:: Za ovaj tip uređaja nikako ne preporučujem bilo kakav format iz win-a.
marke auuu 09.09.2008. 03:05 #69897

broj poruka: 384

au kajzer, ne mogu da verujem da win format moze da unisti flash. Cak mu ni formatiranje sa drugim progamima nije pomoglo? blah, svaki dan saznam nesto novo. Dugo se bavim racunarima , da sam shvatio da iako je nesto (meni) totalno nelogicno, ili cak suludo, nije i nemoguce. btw i ja koristim ht203 2gb, i zaista je munja.

svaki dan naucim nesto novo (a nesto zaboravim :)))
gile23 ... 09.09.2008. 09:45 #69899

broj poruka: 9121
Kaiser a jesi li to radio u Visti ili na XP-u!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Evo i mene. 09.09.2008. 13:16 #69905

broj poruka: 4270
Do sada sam samo formatirao iz WinXP-a, ali nijedan fles mi nije sprzen, osim Kingston i Apacer(jeftini primerci)sr.nja.
Transcend JF 168 4GB( imam 4 komada) i formatiram ih iz WinXP-a.
Evo rade od 2005 godine(kupio u PIN Comp.ters).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs