Uzeo sam neku trojku na 1000mhz i problem je sledeci:pri instalaciji odradi format hdd-a i pocne instalacije i stane na 13% i tako stoji ,e sad testirao sam graficku,hdd,kablove,memoriju,optiku sve to je ok i na drugom kompu radi,znaci ostaje ploca, procesor i napajanje .Ostatak kompa je 256 ddr333,combo,Gforce4,hdd 40 gb,napajanje 350w
Jeste. Promasena serija VIA KT266T, koja jeste koristila DDR memoriju, ali je efektivno radila na 133MHz, tako da nije bilo bilo kakvih poboljsanja u perfomansama. Mislim da je i prakticno Tualatin koristilo Single Data Rate, pa cela prica i nije imala neke svrhe, ali za to vec nisam siguran.
Imao ja nekog MSI-ja KT266T tamo negde 2001... brzo sam ga zamenio... krsh...
Ja bih jos jednom proverio hard...
dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s
:: P3 (i Tualatin) nije koristio DDR vec SDR! Navedi plocu, mislim da je do nje. Proveri kontakte.. :: :: :: - A N G E L - :: ::
za početak probaš sa drugim narezanim CD-om. A posle i sa drugim CD drajvom.
I dašta da su Tualatini radili sa SDRAM memorijom. Drugar je imao MSI KT333 - osedeo je sa njom. Bootovao se win 5 minuta. Piči ona win pruga ja mislim 30 puta. Prazan win, sve poisključivano od periferija za probu (LAN, FW, floppy,...),...samo grafa, ploča i RAM (proban drugi), i dva različita HDD-a.....jao Bože.....zlo od ploče. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
kombo ti pravi problem. Uzmi neki nov rezac - ionako su im cene smesne, i instaliraj. Naravno, proveri i bios da li su sva setovanja u redu. Uzgred, probaj da razdvojis hd i cd na posebne IDE grane, neces verovati ali to je ponekad resavalo naizgled neobjasnjive probleme
Prvo probaj drugi CD, ako se i onda ponasa isto, nabavi (ako vec nemas) Hirens Boot CD pa se baci na testiranje. Ako i postoji neki hardverski problem, tipa ploca, memorija sve ce ti se pokazati. Ukoliko ti je CD (DVD) ispravan, mozda te zeza kabl ako je vise puta skidan i vracan hoce da prekida, probaj sa drugim.
Sve sam probao, stavio sam i drugi dvdrw i druge kablove, na istom hardu sam instalirao xp na drugom kompu, probao dva cd sa xp2 ,xp1,memorija je ddr333 a ploca je neka no name lici na asus nema nikakvu oznaku na sebi a cipset je via vt8233,ovo mi se nikad nije desilo pri instalaciji obicno izbaci ako nemoze da procita sa cd ili ako nevidi hdd ovo kao da procesor zablokira i samo tako stoji .... TMI = Too Much Information
za Tualatin i DDR prvi put cujem, mada znam da su imali nekih serija koje su licile na izdanke P4 arhitekture, najpre su imali izbacen oscilatorni kristal a zatim i heatspreader preko njega. Mozda je to bilo nesto hibridno, ali tek P4 je u native-u to podrzavao
@bax - naveo si Tualatin i SDR, kao i ja, ili si mislio na DDR? Pride, MSI KT333 je ploca za AMD Athlon-e a ne Intel P3 procesore
verovatno je riknula PLOCA. Ako je Asus mora stojati logo njeihov negde kod AGPa. Koja je boja stampe i velicina ploce? Jesi li pregledao naponsku sekciju na plocu, ima li iscurelih ili naduvanih elektrolita?
Ploca ima agp i 5 pci slota,3 za memoriju i verij mi nema nikakvu oznaku niti logo od slova ima samo CC ,braon zlatne boje i ima bakarni pasivni kuler ispod procesora i koliko sam ja gledo sve je uredu,nema naduvenih elektrolita,nista nije spaljeno i sl.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.