Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Napajanje, ploca ili sta???
STRANA 1 OD 1
Spike Napajanje, ploca ili sta??? 25.08.2008. 22:10 T11608

status: user
broj poruka: 223
Naime od juce mi se desava jako cudna stvar. Kada upalim komp, radi sve normalno, ali posle nekog vremena (neodredjenog) se iz cista mira ugasi, kao da je nestalo struje i ne mogu da ga upalim narednih minut, dva, stiskam dugme i nista. A nakon toga mi se desilo da i kada ga upalim on nece da dize sistem. Ucita bios i sve ostalo i kada krene ucitavanje sistema, ni slika windows xp se ne pojavi on se ugasi. Kada ga opet upalim, sve funkcionise normalno do trenutka kada me pita `Start windows normally`, kako ja stisnem enter, tako se on ugasi. A sto se tice ocitavanja napona u biosu, sve je normalno, nije napon nizi ili slicno. Sad me interesuje sta je u pitanju???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm Re... 25.08.2008. 22:16 #67675

broj poruka: 1454
Bolje će ti ljudi pomoći ako navedeš konfiguraciju koju poseduješ.
Prvo što bih ja pogledao da se meni to dešava je da li se nešto opako pregreva, pa se gasi preventive radi. Možda mu treba vremena da se rashladi malo.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

Spike konf 25.08.2008. 22:27 #67678

pazi, mozda ce ti sve biti jasnije kada ti kazem da je konfiguracija dosta stara, Abit st6 raid, intel pentium III na 733 mhz, GeForce mx440, 3xMaxtor HDD. greje se samo graficka iz razloga sto sam joj skino kuler, jer je crkao i onda je jedva nesto radio tipa 5 obr/min i mnogo je zujao, ali i tako topla ona radi vec godinu i kusur dana... Mislim da to nije preoblem, a i temperetura u biosu je normalna, oko 30-35 stepeni za procesor, 40 za chipset.
zandarm Re... 25.08.2008. 22:33 #67679

Sudeći po godištu može biti bilo šta, pa i ta grafička koja radi bez kulera. Pretpostavljam da je napajanje od nekih 200-220 W, ne isključuj ni njega. Čestitke zbog činjenice da sve to i dalje radi, ali iskreno to je kao da pitaš stogodišnjaka gde ga boli.

Spike iskren odgovor 25.08.2008. 22:43 #67680

vezan sam za ovaj komp i realno sve funkcionise extra, sto meni treba, CS, warcraft, TFT, internet, muzika, filmovi. A inace napajanje je menjano, posto je prvobitno crklo i uzeo sam DTK od nekih 300 watt-i. Pre bih da lek stogodisnjaku, nego kupio novi...
obradmi Moze da bude da procesor gasi komp zbog pregrevanja 25.08.2008. 23:00 #67684

broj poruka: 7725
Mozda na hladnjaku od procesora ima dosta prasine.Probaj da ocistis to .
Druga solucija su kondezatori sa ploce ,pogledaj dobro da se nisu naduli ili
da nije pr njihovom vrhu iscureo elektrolit.Stara je konfiguracija vrlo lako moze da
bude i to.Ukoliko su kondezatori ,imas ljudi koji to zamene i posle radi ploca normalno.
Malo je to riskantno ,ali i tako nemas sta da izgubis.
Equinoxe Re: ... 25.08.2008. 23:01 #67685

broj poruka: 12057

Tipujem na ploču.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

zandarm Re... 25.08.2008. 23:04 #67687

Zaista deluje kao da se nešto krčka. Pregreva se, ugasi se, ohladi i može ponovo da se pali komp. Ja bih ti preporučio ako možeš, da vratiš kuler na grafičku kartu, jer je serija 4 poznata po pregrevanju čak i sa kulerom, a kamoli bez njega. Bar upali sobni ventilator da duva u pravcu grafike (naravno ako ga imaš).

zandarm Re: Re: ... 25.08.2008. 23:06 #67688

Može biti, vrlo lako.

::
:: Tipujem na ploču
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
pcd kao sto je rekao obradmi 26.08.2008. 01:15 #67703

broj poruka: 16

tu je ceo krug.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Iz iskustva jedino je Compaq monolit 26.08.2008. 09:41 #67712

broj poruka: 7725
Kakav je prvog dana kad ga kupis takav je i posle 10 g i zao mi sto ih je kupio HP.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs