Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
ASUS 22` - da li je moguce zameniti panel ?
STRANA 1 OD 1
XXXL ASUS 22` - da li je moguce zameniti panel ? 15.08.2008. 03:21 T11450

status: user
broj poruka: 537
Heh, kad coveka oce maler nema mu spasa. Pre par minuta otvorim kutiju Asusa 222WS da proverim da li ima mrtvih pixela jer treba ujutru treba da ga posaljem bratu,kad ono - 2 zaglavljena pixela plave boje jedan do drugog i jos 2 mrtva tu u okolini. Pih, pomislio sam bezveze moram da menjam sutra rano monitor za drugi, kad ne lezi vraze - dok sam ga pakovao malo jace stisnem cosak i puche panel! I tako sam kupio za sve pare monitor od 22` sa slomljenim panelom...

Da li je moguce zameniti panel i koliko bi to kostalo uopste ? Da li bi se isplatilo ? (haha pa kako moze da se isplati kad sam ga platio 200e... pih) Ako neko zna ko bi mogao da zameni panel nek baci post, bar da spasem sto se spasti moze. Mada, ako nekome treba glanc nov monitor koji je radio 2 minuta, a nije mu bitan gornji deo ekrana tj. treba mu sat koji moze da menja pozadinu (a ima i full opremu) - njegov je za 150e :) :) :)

Naravno, ko je voljan moze i da me zeza - sad mu je sansa :)

Sreca pa nema tog drveta koje ne bi puklo kad bi se obesio o njega.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 15.08.2008. 04:29 #66294

broj poruka: 12798
Samo cu malo da ti sipam so na ranu. Ta 2 zaglavljena si mogao da izlechish 100% sa masiranjem. Ja sam sa olovkom za tablu za crtanje izlecio na starom monitoru 5 zaglavljenih pixela raznih boja...

mighty Potvrđujem za masiranje :) 15.08.2008. 08:08 #66301

broj poruka: 1670
Moj LG-u 20` se nedelju dana po kupovini pojavio zeleni piksel u uglu. Blagim trljanjem mekanom tkaninom piksel se vratio u normalu. Evo monitor već zalazi u treću godinu, a taj piskel i dalje radi normalno.

Nije bilo drugih mrtvih piksela na kojima bih probao, ali eto vidim da i drugi imaju takva iskustva.

XXXL hehehe 15.08.2008. 10:26 #66312

Mislim da su mi zaglavljeni pixeli trenutno najmanji problem :)

Nisu bila samo 2 zaglavljena pixela, vec i nekoliko mrtvih (2 jedan do drugog i jos 2-3 rastrkani). I jel zna neko da li moze da se zameni panel ? :)
gile23 ... 15.08.2008. 11:01 #66315

broj poruka: 9121
Ne znam da li tu ima tolike pomoci, ali odnesi ti to u prodavnicu i daj im taj monitor, vidi neku reklamaciju (polomljen panel i tako to), i mozda ti ako kupis nov monitor smanje cenu za 20-30 evra, ili jednostavno malo ih lazi ako hoces i reci da je panel sam pukao, nesto izmisli, nemam pojma, ili reci istinu, mozda ti uvaze!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL Re: ... 15.08.2008. 17:54 #66369

Ehehe nisu ljudi mutavi, pa rade sa kompovima :) ne moze panel sam od sebe da pukne, neko mora da ga slomi a dok je u kutiji tesko moze da mu se naudi. Da ti radis u servisu i neko ti donese monitor sa slomljenim panelom, da li bi mu zamenuo monitor i uvazio garanciju ? Tesko... :) zato pitah, da li moze negde da se zameni panel :)

:: Ne znam da li tu ima tolike pomoci, ali odnesi ti to u prodavnicu i daj im taj monitor, vidi neku reklamaciju (polomljen panel i tako to), i mozda ti ako kupis nov monitor smanje cenu za 20-30 evra, ili jednostavno malo ih lazi ako hoces i reci da je panel sam pukao, nesto izmisli, nemam pojma, ili reci istinu, mozda ti uvaze!!
::
:: Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs